首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
admin
2020-12-24
38
问题
共用题干
第三篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life, was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered " oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)一a possible solution to some cancers and viral diseases. A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic
make-up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin (胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a
beef-or-pork-basedproduct until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.
选项
In this passage,the three genetically engineered medical products are presented__________.
A:as a process
B:in a simple list
C:from earliest to latest
D:as a story
答案
B
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon一a possible solution to some cancers and viral diseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3一 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称……的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/eJEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
随机试题
确定定价策略和定价方法的依据是()。 A.固定成本 B.变动成本 C.营
脏器系数是 A.某个脏器的重量与体重的比值 B.某个脏器的湿重与单位体重的比
有5家养殖户,在今年初一次大的疫情流行中,该县人民政府在对其动物疫病预防和控制、
根据《企业安全生产费用提取和使用管理办法》,关于建设工程施工企业安全费用的说法,
属于医学伦理学基本规范的是 A.有利、公正 B.权利、义务 C.廉洁奉公
构成比( ) A.表示某病发生严重程度 B.反映两个指标的相对关系 C.
对于慢性肾炎的临床表现下列哪项是错误的A.高血压B.轻、中度水肿C.贫血D.中等程度蛋白尿E.不导致尿毒症
患者,女,32岁。因半年来胸闷不适,近1周昏厥发作3次来门诊。心电图检查正常,为进一步明确昏厥原因,首选下列哪项检查A.脑电图B.24小时动态心电图监测C
“杯弓蛇影”是一种()现象。A.刺激泛化B.刺激分化C.刺激比较D.行为强化
下列属于民间非营利组织的会计要素的有( )。A.资产B.负债C.净资产D.收入