首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Preserve the EnvironmentThroughout history man has changed his physi...
共用题干 第三篇Preserve the EnvironmentThroughout history man has changed his physi...
admin
2020-12-24
43
问题
共用题干
第三篇
Preserve the Environment
Throughout history man has changed his physical environment in order to improve his way of life.
With the tools of technology he has altered many physical features of the earth.He has transformed
woodlands into farmland,and made lakes and reservoirs out of rivers for irrigation purposes or hydroelectric
power. Man has also modified the face of the earth by draining marshes and cutting through mountains to
build roads and railways.
However,man's changes to the physical environment have not always had beneficial results.Today,
pollution of the air and water is an increasing danger to the health of the planet.Each day thousands of tons
of gases come out of the exhausts of motor vehicles;smoke from factories pollutes the air of industrialized areas
and the surrounding areas of countryside.The air in cities is becoming increasingly unhealthy.
The pollution of water is equally harmful.In the sea,pollution from oil is increasing and is killing enor-
mous numbers of algae(水藻),fish and birds.The whole ecological balance of the sea is being changed.
The same problem exists in rivers.Industrial wastes have already made many rivers lifeless.
Conservationists believe that it is now necessary for man to limit the growth of technology in order to sur-
vive on earth.
选项
The ecological balance of the sea is lost when_________.
A:people consume more fish than they used to
B:the ecological balance of the river is lost
C:large numbers of algae,fish and birds are killed
D:the production of marine petroleum is increased
答案
C
解析
由文章第一段可知,人类改变自然环境是为了改善生活。故选D。
文章第二段提出人类使用技术工具改变了地球的自然面貌,为自己带来了便利。第三段说然而人类改变自然环境带来的不只是有利的一面。空气和水的污染已经威协到了植物的 健康生长。由此得知,空气和水的污染是由技术带给人类的环境的变化造成的。
由文章倒数第二段可知,随着石油开发对大海污染的加剧,大量的水藻.鱼类和鸟类被 杀死,由此造成海洋生态平衡的改变。故选C。
该题干问:最可能与环境保护者意见不一致的是?关于环境保护者的意见出现在文章 最后一段,"Conservationists believe that it is now necessary for man to limit the growth of technology in order to survive on earth",可知环境保护者认为现在应该限制技术的发展速度以保证人类在 地球上生存下去。在四个选项中,A项Industrialists(工业家)与技术发展联系的最紧密,因此 最可能会不同意环境保护者的意见。C项Businessmen(商人)包括的范围很广,并不是所有的 商业活动都与技术发展有关。故选A。
从全文看,这篇文章的目的是:D项号召人们注意保护自然环境。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/02EQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
被保险人根据劳工法或雇佣合同对其雇员及有关人员应承担的经济赔偿责任可以通过(
影响贷款价格的主要因素有( )。[2010年5月真题] A.贷款费用 B.
房地产开发中的融资成本是由()决定的。
证券市场监管的原则是()。
人口数量在10000~15000人的居住区属于()级别。 A.居住区B
间接代理报关只适用于经营快件业务的国际货物运输代理企业。()
其循行多从肘膝以下分出的经络是 A.别络B.经别 C.奇经D.经筋
男性,56岁,餐后出现上腹剧烈疼痛,伴呕吐,查体:T39℃,血压:80/50mmHg,剑突下压痛,无反跳痛,Murphy征阳性,WBC16.0×10/L,...
我国水资源分布不平衡,南多北少、东多西少、夏多冬少,人均水资源仅为世界人均水平的(),居世界第88位。A.1/2B.1/4C.1/8D.1/10
榧子不具有的功效是A:杀虫B:解毒C:消积D:通便E:润肺