首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
admin
2020-12-24
10
问题
共用题干
第三篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life, was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered " oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)一a possible solution to some cancers and viral diseases. A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic
make-up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin (胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a
beef-or-pork-basedproduct until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.
选项
Tn the last paragraph,the word"weighed"has the closest meaning with__________.
A:had great influence
B:became a burden
C:considered carefully
D:measured accurately
答案
C
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon一a possible solution to some cancers and viral diseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3一 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称……的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/0JEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
随机试题
下列关于审计抽样在控制测试中的应用的说法中,错误的有()。 A、样本偏差率是总
微量淋巴细胞毒试验检测HLA的方法又称为 A.沉淀反应 B.凝集反应 C.
香薷除发汗解表外,又能 A平喘止咳B燥湿止带C和中化湿D祛风
根据《房屋建筑与装饰工程工程量计算规范》GB50854-2013规定,关于厂库房
有权对存放在本机构的客户的交易结算资金、委托资金和客户担保账户内的资金、证券的动
穿过股二头肌两头间的神经是()
95、应用可靠、有效的在线监测设备加强特殊区段的运行监测;积极推广()。
8Q3W6EWMP3ENB
某高校图书馆工程,地下二层,地上五层,建筑面积约35000m2,现浇钢筋混凝土框架结构,部分屋面为正向抽空四角锥网架结构,施工单位与建设单位签订了施工总承...
按产权占有形式划分,可将房地产划分为()。A.单独所有房产和共有房产B.全民所有和非全民所有C.国有房产、集体所有房产和私人所有房产D.公产和私产