首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
The California region boasts a wide vari
The California region boasts a wide vari
题库总管
2019-12-17
22
问题
The California region boasts a wide variety of climates and geographical features, rivaling any other area of comparable dimensions. Nearly all but the eastern-edge California Native Americans lived where environmental conditions were favorable, making food relatively accessible. Along the Pacific Coast, they hunted fish and sea mammals by boat. Included were such California tribes as the Chumash, Yurok and Pomo. The Maidu and Pomo principally ate acorns, which have a higher calorie rating than wheat. They pounded the hard nuts with stones and washed out the bitter taste with water.The Pomo crafted what were arguably the finest baskets in all of indigenous America. They made baskets as small as a thimble and as big as a yard in width. They made watertight baskets for cooking acorn mush and seed gruel, as well as for carrying and storing food. They wove especially beautiful baskets for presents and as offerings to forebears. Some were bedecked with colorful bird feathers and shells. Their skill also was applied to trays, boats, headgear and baby carriers, such as a wickerwork cradleboard in which an infant spent his first year. Their mothers wore hats that resembled bowl-shape baskets.The California natives lived in communities numbering up to 2,000 with dwellings arrayed in groups. A house consisted of a round frame covered with grass. There was a skylight in the roof and the beds were made on skin-covered frames—each with a partition for privacy. In the center of the floor, they made a cook fire for seeds, nuts, fish and other foods. More than 100 languages flourished in California before European contact; most are gone today.Which of the following is TRUE according to the passage 查看材料
选项
A.There are over 100 languages in California now.B.There were nearly 2,000 houses in a community.C.The Pomo mainly fed on acorns as well as the Maidu.D.All California native Americans lived in environmental places.
答案
C
解析
根据文章最后一句,“More than l00 languages flourished in California before European contact:most are gone today.”可知,在欧洲语言交流出现之前,加利福尼亚地区有100多种语言,但是今天在这些语言中大部分都消失了,即现在加利福尼亚地区的大部分语言都不存在了,故排除A。文中最后一段第一句说“The California natives lived in communities numbering up to 2,000 with dwellings…”,加利福尼亚本土居民居住在一个有2 000多住所的社区,这里是说本土居民居住的社区,并不是说任意一个社区都有2 000多个房子,故B错。根据文章第一段倒数第二句话,“The Maidn and Pomo principally ate acorns…”可知,Maidu和Pomo的人一样,他们的主要食物是橡树果,故C正确。根据文章第一段第二句“Nearly all but the eastern—edge California Nailve Americans hved where environmental conditions were favorable…”“除了东部加利福尼亚本地美国人。几乎所有的加利福尼亚本士居民都生活在一个环境条件相对优越的地方……”可知,并不是所有加利福尼亚本土居民都生活在环境条件优越的地方,故排除D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/1zzlKKKQ
相关试题推荐
TheCaliforniaregionboastsawidevari
TheCaliforniaregionboastsawidevari
TheCaliforniaregionboastsawidevari
TheCaliforniaregionboastsawidevari
TheCaliforniaregionboastsawidevari
随机试题
海盗行为、偷窃、船员的恶意行为等属于意外事件引起的风险。()
《中华人民共和国传染病防治法》明确规定的传染病防治方针是 A.防治结合 B.
(46-47题共用题干) 女性患者,36岁,因皮肤红斑,伴不适10天就诊。查体
在CT平扫注意事项中,错误的是 A.准确定位,保证合适扫描范围 B.减少受检
当承包单位的施工进度拖后而又不采取补救措施时,项目监理机构可采用的处理方法是(
有关牙石,哪项是不正确的()A.牙石对牙周组织的危害主要来自机械刺激B.龈下牙石对牙周组织的危害大于龈上牙石C.牙石增加了菌斑的滞留D.牙周病
男性,32岁。1年来时有尿频、尿急、尿痛症状,抗生素治疗不见好转,尿常规检查可见少量尿蛋白、白细胞和少量红细胞,尿液呈酸性。最可能的疾病A:肾小球肾炎B:肾脓
鹤草芽善治A.头癣,疥疮B.疟疾,水肿脚气C.绦虫病D.风热感冒,瘟毒斑疹,痄腮E.肺燥咳嗽
建筑业增值税采用一般计税方法计算时,增值税税率为( )。A.3%B.6%C.11%D.17%
在厘定公众责任保险费率时,要考虑的因素包括()。A.被保险人的业务性质及其产生损害赔偿责任可能性的大小B.被保险人以往损失赔偿记录C.被保险人所承保的区域