首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
阅读 Passage 1,完成小题. Passage 1 Today'sadults grew up in schools designed t...
阅读 Passage 1,完成小题. Passage 1 Today'sadults grew up in schools designed t...
admin
2020-12-24
54
问题
阅读 Passage 1,完成小题.
Passage 1
Today'sadults grew up in schools designed to sort us into the various segments of oursocial and economic system. Theamount of time available to learn was fixed: one year per grade. The amount learnedby the end of that time was free to vary:?some of us learned a great deal; some, very little. As weadvanced through the grades, those who had learned a great deal in previousgrades continued to build on those foundations. Those who had failed to masterthe early prerequisites within the allotted time failed to learn that whichfollowed. After 12 or 13 years of cumulative treatment of this kind, we were,in effect, spread along an achievement continuumthat was ultimately reflected in each student's rank in class upon graduation.
?Fromthe very earliest grades, some students learned a great deal very quickly andconsistently scored high on assessments. The emotional effect of this was tohelp them to see themselves as capable learners, and so these students becameincreasingly confident in school. That confidence gave them the inner emotionalstrength to take the risk of striving for more success because they believed thatsuccess was within their reach. Driven forward by this optimism, these studentscontinued to try hard, and that effort continued to result in success for them.They became the academic and emotional winners. Notice that the trigger fortheir emotional strength and their learning success was their perception oftheir success on formal and informal assessments.
?Butthere were other students who didn’t fare so well. They scored very low ontests, beginning in the earliest grades. The emotional effect was to cause themto question their own capabilities as learners. They began to lose confidence,which, in turn, deprived them of the emotional reserves needed to continue totake risks. As their motivation warned, of course, their performance?plummeted.These students embarked on what they believed to be an irreversible slide towardinevitable failure and lost hope. Once again, the emotional trigger for theirdecision not to try was their perception of their performance on assessments.
?Consider the reality—indeed, the paradox of— the schools in whichwe were reared.?If some students worked hard and learneda lot, that was a positive result, and they would finish high in the rankorder. But if some students gave up in hopeless failure, that was an acceptableresult, too, because they would occupy places very low in the rank order. Theirachievement results fed into the implicit mission of schools: the greater thespread of achievement among students, the more it reinforced the rank order.This is why, if some students gave up and stopped trying (even dropped out of school),that was regarded as the student's problem, not the teacher's or the school's.
??Onceagain, please notice who is using test results to decide whether to strive forexcellence or give up in hopelessness. The "data-based decisionmakers" in this process are students themselves. Students are decidingwhether success is within or beyond reach, whether the learning is worth the requiredeffort, and so whether to try or not. The critical emotions underpinning thedecision making process include anxiety, fear of failure, uncertainty, andunwillingness to take risks-all triggered by students ' perceptions of theirown capabilities as reflected in assessment results.
?Some students responded to the demands of suchenvironments by working hard and learning a great deal. Others controlled theiranxiety by giving up and not caring. The result for them is exactly theopposite of the one society wants. Instead of leaving no child behind, thesepractices, in effect, drove down the achievement of at least as many studentsas they successfully elevated. And the evidence suggests that the downsidevictims are more frequently members of particular socioeconomic and ethnicminorities.
What has made students spread along an achievement continuum according to the passage?
选项
A.The allotted time to learn.
B.Social and economic system.
C.The early prerequisites students mastered.
D.Performance on formal and informal assessments.
答案
C
解析
细节题。根据题目中的关键词定位到文章中第一段。由最后三句话“…those who had learned a great deal in previous grades continued tobuild on those foundations.….spread along anachievement continuum that was ultimately reflected in each student's rank inclass upon graduation.”可知,在之前的学习中掌握较多内容的学生继续在已有基础上学习,没有在规定时间内掌握先决条件的人则无法继续学习,经过长期累积,学生的成就最终反映在他们各自的排名上。所以决定学生成就的是他们早期掌握的内容。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/2MT8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
随机试题
人文主义的含义中不正确的是()
《卓越绩效评价准则》对“过程”成熟度评价的四个要素是:方法一展开一学习一()。
产后出血,最常见的病因为 A子宫收缩乏力 B产妇体力衰弱 C急产
某市地税局长甲在该局查处个体户乙、丙偷税案件时,收受两人钱款3万元。后甲对本应移交司法机关追究刑事责任的乙、丙仅做了罚款处理,对甲的行为依法应做的处理是(...
已知某现浇钢筋混凝土梁长6000mm,截面为800mm×1200mm,设计用φ12mm箍筋,单位理论重量为0.888kg/m,单根箍筋两个弯钩增加长度共1...
食管癌患者最典型的临床表现是A.疼痛B.异物感C.呕血D.进行性吞咽困难E.声嘶
人力资本理论说明了( )。A.教育对经济发展的促进作用B.经济发展水平对教育的制约作用C.政治对教育的制约作用D.教育对科学技术的促进作用
《中华民国临时约法》的内容包括( )。A.确立资产阶级的共和政体B.规定国民在国家中的地位C.确认了保护私有财产的原则D.体现了资产阶级宪法中一般民主自
利用声波通道截面的突变,使沿管道传递的某些特定频段的声波反射回声源,从而达到消声的目的。适宜在高温、高湿、高速及脉动气流环境下工作的消声器为()。A.阻性消声
造成起重机脱绳事故的原因有( )。A.超重B.重物的捆绑方法与要领不当C.钢丝绳磨损D.吊装重心选择不当E.吊载遭到碰撞、冲击