首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇A Four-day WeekFancy a three-day weekend一not just once in a while bu...
共用题干 第二篇A Four-day WeekFancy a three-day weekend一not just once in a while bu...
admin
2020-12-24
7
问题
共用题干
第二篇
A Four-day Week
Fancy a three-day weekend一not just once in a while but week in week out? You may think your bosses would never agree to it,but the evidence suggests that employers,employees and the environment all benefit.
The four-day week comes in two flavors.One option is to switch from five 8-hour days to four 10-hour days,meaning overall hours and salaries stay the same.Two years age,the state of Utah moved all of its employees,apart from the emergency services,to working 4/10,as it has become known.The hope was that by shutting down buildings for an extra day each week,energy bills would be cut by up to a fifth.
The full results of this experiment won't be published until October,but an ongoing survey of 100 buildings suggests energy consumption has fallen by around 13 percent. The survey also found that 70 percent of employees prefer the 4/10 arrangement,and that people look fewer days off sick.
The second form of the four-day week is to work the same number of hours per day for four days only,with a 20 percent pay cut. With the recession hutting revenues , accountancy(会计工作) company KPMG announced in February that it was offering its 11,000 U.K. employees the option of a four-day week to avoid job losses.So far 85 percent of employees have applied to join the scheme, and 800 now do a four-day week.
Not everyone will like the idea of working longer days or taking a pay cut in exchange for a 3-day weekend,but it appears most do.According to Rex Facer at Brigham Young University in Provo,Utah,it was the crash of 1929 that led to the five-day week.During the next big financial crisis in the 1970s,there was much talk of moving to a four-day week,but for a variety of reasons that didn't pan out."Things are different now,"says Facer."I wouldn't be surprised if we could get 50 percent or more of the workforce working four-day weeks in the next few years."
选项
It can be inferred from the passage that_______.
A:the majority of people dislike a pay cut for a 3-day weekend
B:the 5 -day week schedule resulted from the 1929 economic crisis
C:the 4-day week schedule was widespread in the 1970s
D:the 4-day week schedule was put forward by Rex Facer
答案
B
解析
本题是细节考查题。题干是:扰他州进行四天工作制实验,其目的是什么?选A的依据是第二段最后一句:"The hope was that by shutting down buildings for an extra day each week, energy bills would be cut by up to a fifth.”该州期望通过每周让办公大楼多关闭 1天的方式,削减高达1乃的能源费用。选项A的意思是降低能源的消耗,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:一个正在进行的调查显示_____。选C的依据是第三段第二句:."The survey also found that 70 percent of employees prefer the 4/10 arrangement, and that people look fewer days off sick.”这项调研还发现,70%的雇员更喜欢4天10'J、时工作制,而且雇员请病假的天数也减少了。选项C的意思是大部分员工赞同4天10小时工作制,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:我们对于四天工作制第二种版本的认识是什么? 选B的依据是第四段第二句:"With the recession hutting revenues, accountancy company KPMG announced in February that it was offering its 11,000 U .K.employees the option of a four-day week to avoid job losses.”毕马威会计师事务所(KPMG)在2月份宣布向其1.1万名英国员工提供4天工作制的选择,以避免裁员。选项B的意思是毕马威会计师事务所采用这一工作制是为了避免裁员,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:从短文中可以推理出什么? 选B的依据是最后一段第二句:"it was the crash of 1929 that led to the five-day week.”正是1929年的经济危机导致了五天工作制的诞生。选项B的意思是5天工作制是1929年经济危机的结果,与原文相符。
本题是细节推理题。题干是:费瑟说:“但现在情况不同了,”是想暗示什么?选C的依据是最后一段第一句:"Not everyone will like the idea of working longer days or taking a pay cut in exchange for a 3-day weekend, but it appears most do.”不是每个人都喜欢通过延长每天工作时间或减少薪水来换得3天周末,但似乎大多数人还是喜欢的。most do及最后一句的wouldn't be surprise…均表明,与20世纪70年底啊的情况不同,现在实行4天工作制的可能性非常大。选项C的意思是4天工作制很有可能普及,与原文相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/2alQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned....
共用题干 PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned....
共用题干 PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned....
共用题干 PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned....
共用题干 第三篇SleeplessnessInsomniaorsleeplessnessisacommoncomplaintofwome...
共用题干 第三篇SleeplessnessInsomniaorsleeplessnessisacommoncomplaintofwome...
共用题干 第三篇SleeplessnessInsomniaorsleeplessnessisacommoncomplaintofwome...
共用题干 第一篇MoreAboutAlzheimer'sDiseaseScientistshavedevelopedskintests...
共用题干 第三篇DeafandHearingLossPeoplewhobegintogodeafinadultlifehave...
共用题干 第三篇DeafandHearingLossPeoplewhobegintogodeafinadultlifehave...
随机试题
现有三个独立方案A、B、C,寿命期均为10年,现金流量如表11-2所示,已知基
相对瓦斯涌出量大于()m3/t的个别区域(采煤工作面或采区),按高瓦斯矿井管
根据《建设工程工程量清单计价规范》,当实际工程量比招标工程量清单中的工程量增加1
女性,64岁,曾被诊断为“轻型”糖尿病,用饮食管理即能控制血糖在“正常范围”,近
1.5岁幼儿,尚未出牙,头发稀少,无其他异常表现,家长认为是"缺钙"来就诊。最有可能的原因是A.外胚层发育不良B.佝偻病C.甲状腺功能减低D.黏多糖E.
资本市场线在以预期收益和标准差为坐标轴的平面上,表示风险资产的最优组合与一种无风险资产再组合的组合线。下列各项中属于资本市场线方程中的参数的是() ...
退伙,是指合伙企业存续期间,合伙人因特定情形发生而退出合伙企业,失去合伙人资格的法律事实或法律行为。实践中,退伙的情形不包括()。A.法定退伙B.除名退伙
金钱草不具有的功效是A.利水通淋B.排结石C.解毒消肿D.通气下乳E.除湿退黄
房地产销售人员应提醒借款人向各银行的抵押贷款产品或抵押贷款服务公司的专业人士进行咨询,注意防范抵押贷款的( )风险。A、房屋贬值B、无法实现交换C、购房者
在PRS集团提出的衡量国别风险的方法中,决定一国国别风险大小的因素主要有()A:政治风险B:运作风险C:税收风险D:财务风险E:经济风险