首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇The Development of BalletBallet is a dance form that has a long hist...
共用题干 第一篇The Development of BalletBallet is a dance form that has a long hist...
admin
2020-12-24
43
问题
共用题干
第一篇
The Development of Ballet
Ballet is a dance form that has a long history.The fact that it survives to this day shows that it has adjusted
as times have changed.
Ballet began in the royal courts during the Renaissance.At that time it became common for kings and
queens,as well as other nobility(贵族),to participate in
pageants
that included music,poetry,and dance.
As these entertainments moved from the Italian courts to the French ones,court ladies began participating in
them. Though their long dresses prevented much movement, they were able to perform elaborate(复杂的)
walking patterns.It was not until the 1600s that women dancers shortened their skirts,changed to flat shoes,
and began doing some of the leaps and turns performed by men.
It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted
dancer,founded the Royal Academy of Dance. The five basic feet positions from which all ballet steps begin
were finalized.In the late 1700s another important change occurred.Ballet began to tell a story on its own.It
was no longer simply dance to be performed between acts of plays.Elaborate wigs(假发)and costumes were
eliminated.By the early 1800s dancers learned to rise on their toes to make it appear that they were floating.
Classical ballet as we know it today was influenced primarily by Russian dancing. The Russians re-
mained interested in ballet when it declined in other European countries in the mid-1800s.One of the most
influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.His dance company,the Ballets Russes,
brought a new energy and excitement to ballet. One of his chief assistants,George Balanchine,went on to
found the New York City Ballet in 1948 and to influence new generations of dancers.
选项
This passage deals mainly with_________.
A:famous names in ballet
B:Russian ballet
C:how ballet has developed
D:why ballet is no longer popular
答案
C
解析
由文章的题目“The Development of Ballet”可知,本文主要讲的是芭蕾舞的发展史。故 选C。
本题四个选项的意思分别是A.舞蹈;B.指挥;C.皇家宫廷;D.大型演出。由文章第二 段中“…pageants that included music, poetry, and dance.”可知,pageants包括音乐,诗歌和舞蹈 大型表演。故选D。
本题是事实判断题。本文第三段前两句提到“It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted dancer,founded the Royal Academy of Dance."意思是在17世纪,专业的芭蕾舞蹈团应运而生,法国国工路易十四建立了皇家舞蹈学 院。故选D。
本题是事实判断题。在文章最后一段提到"One of the most influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev."说明 Diaghiley 对早期的芭蕾舞有很重要的影响。故选D。
由文章在第一段第二句话“The fact that it survives to this day shows that it has adjusted as times have changed.”可知,芭蕾能延续到今天表明它可以随着时间的变迁而做出调整。暗示 芭蕾舞是一项活的艺术,可以改变风格以适应不同时代的需求。故选A。第二篇 本文主要讲述了深夜喝咖啡会影响睡眠。通过实验研究,发现咖啡因摄入者体内的褪黑激 素(睡眠激素)仅为非咖啡因摄入者的一半。而且因为身体排出咖啡因需要好几个小时,所以研究者 建议午饭后应该换喝脱咖啡因咖啡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/7REQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
患者,男性,42岁。恶心、呕吐1天,呕吐鲜血及血块3次,解黑粪2次入院。否认有“
以下不属于资产负债风险管理模式阶段的特点的有()。
贷款重组是指()。
中国古代法律中有关于“公罪”的规定,“公罪”指的是官员在执行职务的过程中由于疏
物权的共同效力不包括( )
房地产寿命周期长,决定了房地产适合作为一种长期投资。()
据测算,2009年北京都市型现代农业生态服务价值为6496.21亿元,比2008
工程保险的理赔原则包括()。
注重拓展学生知识与能力,开阔学生的知识视野,发展学生各种不同的特殊能力,并迁移到其他方面的学习是()型课程。A.基础B.拓展C.研究D.能力
下列选项中,不属于市场经济条件下银行间竞争的内容的是()。A.利率方面的竞争B.汇率方面的竞争C.存款方面的竞争D.提供金融信息服务方面的竞争