首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇The Mystery of ClonesScientists have cloned goats,cats,cows,pigs and...
共用题干 第一篇The Mystery of ClonesScientists have cloned goats,cats,cows,pigs and...
admin
2020-12-24
71
问题
共用题干
第一篇
The Mystery of Clones
Scientists have cloned goats,cats,cows,pigs and mice.Now it has been suggested by many commentators and scientists that it might be ethically acceptable to clone existing people in certain cases.One possibility is generating a replacement for a dying relative.All such possibilities,however,makes more and more people concerned that it would be possible that the clone is subjected to expectations and limitations based on the family's knowledge of the genetic"twin",so he or she would not be treated as an individual with independent personality.For the reason that human personality is only partly determined by genes,those assumptions might not be right.The clone of a shy person might behave quite differently if he or she is brought up in a family with encouraging atmosphere.Clones of writers,scholars,scientists or athletes are very likely to choose different careers because of chance event in early life.
Some researchers have suggested the idea that couples,in which one part is infertile,might choose to make a copy of one or the other partner. But the notion raises the concerns that the child who is a copy of just one of a couple might not treat naturally,and it is not in the interests of the resulting kid.Moreover,the treatments of all known types of infertility are available nowadays;conventional therapies seem more ethnically acceptable to ordinary people's way of thinking,so the majority of population strongly opposed to allowing cloned human embryos(胚胎)to develop.
However,the positive side of the cloning technology cannot be denied,for instance,cloning from cultured cells will provide essential medical opportunities.Scientists are trying to grow an embryo,cloned from a single cell of a human being with goals to design therapies for diseases which are currently untreatable.
Of course,people's predictions about this new technology might be all wrong,because social attitudes change and unexpected developments take place.Only time will tell.But biomedical researchers who are dedicated to finding the potential of cloning have plenty to do.Maybe someday soon,a human will be cloned,and mankind will embark on a scientific and moral journey whose destination is not under his own control. Or maybe one day you will be happy to have a clone of your own.
选项
It can be inferred from the text that_______.
A:no one can tell the future of the cloning technology
B:it would be common for a clone to make appearance on magazines
C:a clone will have same personalities with the person he/she is created from
D:a clone will choose the same career as the person he/she is created from
答案
A
解析
从文章第一段的第五句“human personality is only partly determined by genes”可以看出人类的性格只是部分由基因决定。接着又说一个害羞的人的克隆人若成长于一个拥有激励氛围的家庭,那么也可能会表现得截然不同,所以所处的环境也对人的性格产生影响。由此可以判断A正确。
第二段第二句谈到被克隆出的孩子可能不会被父母以自然的方式对待, "it is not in the interests of the resulting kid",所以选B,意为“这对孩子没有好处”,not good for 和文中的not in the interests of意思一样。
第三段提到克隆的积极面也不可否定,如“design therapies for diseases which are currently untreatable",所以选D。
综观全文,作者提到了人们对于克隆技术的担心,也谈到克隆技术的积极面,所以作者态度是客观的、中立的(neutral:中立的),而不是赞同的(approved)或是不赞同的(disapproved)。
最后一段说到人们对这个新技术的预测可能都是错的,所以“Only time will tell",没有人能真正知道克隆技术的未来如何,只有随着时间的流逝,克隆技术所带来的影响才能逐一显现出来,所以A正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/8LdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 刘先生与何女士与1976年结婚,婚后育有一子,取名刘飞。2004年1月刘飞与王清结婚,王清在国有公司工作,并于2005年生一女刘霞。2006年...
共用题干 李先生参加了X市的住房公积金制度,打算购买一套价值50万元的自住普通住房。首付房款为房价的30%。先生打算申请个人住房公积金贷款,根据X市的相...
共用题干 李先生参加了X市的住房公积金制度,打算购买一套价值50万元的自住普通住房。首付房款为房价的30%。先生打算申请个人住房公积金贷款,根据X市的相...
共用题干 李先生参加了X市的住房公积金制度,打算购买一套价值50万元的自住普通住房。首付房款为房价的30%。先生打算申请个人住房公积金贷款,根据X市的相...
共用题干 李先生参加了X市的住房公积金制度,打算购买一套价值50万元的自住普通住房。首付房款为房价的30%。先生打算申请个人住房公积金贷款,根据X市的相...
共用题干 张先生离婚后与郑女士结婚。张先生与前妻李女士育有一子一女,儿子小强8岁由父亲抚养,女儿小青4岁由母亲抚养。郑女士与张先生结婚前抚养一女,女儿小...
共用题干 张先生离婚后与郑女士结婚。张先生与前妻李女士育有一子一女,儿子小强8岁由父亲抚养,女儿小青4岁由母亲抚养。郑女士与张先生结婚前抚养一女,女儿小...
共用题干 张先生离婚后与郑女士结婚。张先生与前妻李女士育有一子一女,儿子小强8岁由父亲抚养,女儿小青4岁由母亲抚养。郑女士与张先生结婚前抚养一女,女儿小...
随机试题
以下哪个说法是正确的()。 A.无偿献血的血液可以用于临床,必要时可以买卖
( )策略是指通过降低一部分价格以争取顾客,扩大销售的策略。 A.薄利多销
下列关于资本成本的说法中,不正确的有( )。
以下体现了教师遵循依法执教的职业道德规范的是()。
据表中资料,下列说法不正确的是
下列哪个方剂主治肾阳虚水泛证
教育活动、教育系统对个体发展与社会发展所产生的各种影响和作用指的是( )。A.教育方针B.教育功能C.教育制度D.教育内容
无尿是指尿量A:<20ml/hB:<50ml/hC:<100ml/24hD:<150ml/24hE:<200ml/24h
生命质量评价可以用于( )A.危险因素分析B.计算寿命损失率C.评价社区卫生服务质量D.推断人群卫生服务利用状况E.卫生投资的成本一效益分析
项目投资现金流量识别与报表编制中,计算评价指标的基础是()A:净现金流量B:息税前利润C:现金流入量D:现金流出量