首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
admin
2020-12-24
39
问题
共用题干
Mau Piailug,Ocean Navigator
Mau sailed from Hawaii to Tahiti using traditional methods.
In early 1976,Mau Piailug,a fisherman,led an expedition in which he sailed a traditional Polynesian boat
across 2,500 miles of ocean from Hawaii to Tahiti.The Polynesian Voyaging Society had organised the expe-
dition. Its purpose was to find out if seafarers(海员)in the distant past could have found their way from one
island to the other without navigational instruments,or whether the islands had been populated by accident.
At the time,Mau was the only man alive who knew how to navigate just by observing the stars,the wind and
the sea.
He had never before sailed to Tahiti,which was a long way to the south.However,he understood how the
wind and the sea behave around islands,so he was confident he could find his way.The voyage took him and
his crew a month to complete and he did it without a compass or charts.
His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby.He showed him
pools of water on the beach to teach him how the behaviour of the waves and wind changed in different
places.Later,Mau used a circle of stones to memorise the positions of the stars.Each stone was laid out in
the sand to represent a star.
The voyage proved that Hawaii's first inhabitants came in small boats and navigated by reading the sea
and the stars.Mau himself became a keen teacher,passing on his traditional secrets to people of other cul-
tures so that his knowledge would not be lost.He explained the positions of the stars to his students,but he
allowed them to write things down because he knew they would never be able to rememnber everything as he
had done.
选项
Mau expected his students to remember the positions of the stars immediately.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
文章第一段最后一句话“At the time,Mau was the only man alive who knew how to navi- gate just by observing the stars , the wind and the sea",可知Mau是他那个时代唯一会通过观察星 座的位置,风向和海水变化等信息来为自己导航的人。故选A。
文章第二段第一句话提到“He had never before sailed to Tahiti",可知他以前从未到过 Tahiti。故选B。
由文章第二段最后一句话“The voyage took him and his crew a month to complete and he did it without a compass or charts",可知他在航海过程中没有用到指南针或地图,但没有提到他 是否能买得起指南针或地图。故选C。
由文章第三段第一句话“His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby",可知在Mau孩童时期,他的祖父就开始教他航海的知识了。故选A。
由文章第三段倒数第二句话“Mau used a circle of stones to memories the positions of the stars",可知答案为A。
文章最后一段中提到夏威夷的第一批居住者是乘坐小舟,通过观察海水和星星到达那 里的,没有提及他们是否能阅读书写。故选C。
文章最后一段中指出,Mau成为老师把传统的航海知识传授给学生,向学生们讲述星座位置的知识,并且允许他们一记录下来,因为他知道他的学生们永远不可能像他一样记住所有的 航海知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/AxMQKKKQ
相关试题推荐
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
对于现时性资产评估业务,通常可以使用资产评估报告的时间是评估基准日与经济行为实现
患者男性,66岁,因皮肤红斑、水疱1个月就诊。查体发现全身散在红斑、水疱。为明确
二尖瓣狭窄并发心房纤颤易发生的并发症是 A.心力衰竭 B.栓塞 C.亚急性
为加强班级管理,班主任王老师经常查阅学生日记,侵犯的学生权利是( )
共用题干 某企业当前收款政策和准备执行的收款计划见下表。该企业年工程款收入为6
简述抗战胜利后的形势特点和国内主要矛盾。
乳牙出齐的年龄,正常情况下最晚不超过A.1岁半B.2岁C.2岁半D.3岁E.3岁半
假设某国2010年的各项经济指标如下:国民生产总值4780亿美元;年底末清偿外债余额为580亿美元,其中大约有70%的债务从美国借入,并且短期外债达到75...
我国将货币供应量划分M0、M1、M2、M3,其中M2包括外币存款和()。A:城乡居民储蓄存款B:企业存款中具有定期性质的存款C:信托类存款D:M1E:商
如果认为将审计业务变更为审阅业务具有合理理由,并且截至变更日已执行的审计工作与变更后的审阅业务相关,在出具审阅报告时,A注册会计师正确的做法是()A.在审阅