首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Passage 1 Two years ago, Rupert Murdoch′s daughter, Elisabeth, spoke of the...A
Passage 1 Two years ago, Rupert Murdoch′s daughter, Elisabeth, spoke of the...A
admin
2020-12-24
48
问题
Passage 1
Two years ago, Rupert Murdoch′s daughter, Elisabeth, spoke of the"unsettling dearth ofintegrity across so many of our institutions". Integrity had collapsed, she argued, because of acollective acceptance that the only "sorting mechanism" in society should be profit and the market.
But "it′ s us, human beings, we the people who create the society we want, not profit".
Driving her point home, she continued: "It′s increasingly apparent that the absence of purpose,of a moral language within government, media or business could become one of the most dangerousgoals for capitalism and freedom." This same absence of moral purpose was wounding companiessuch as News International, she thought, making it more likely that it would lose its way as it hadwith widespread illegal telephone hacking.
As the hacking trial concludes--finding guilty one ex-editor of the News of the World, AndyCoulson, for conspiring to hack phones, and finding his predecessor, Rebekah Brooks, innocent ofthe same charge--the wider issue of dearth of integrity still stands. Journalists are known to havehacked the phones of up to 5,500 people. This is hacking on an industrial scale, as wasacknowledged by Glenn Mulcaire, the man hired by the News of the World in 2001 to be the pointperson for phone hacking. Others await trial. This long story still unfolds.
In many respects, the dearth of moral purpose frames not only the fact of such widespreadphone hacking but the terms on which the trial took place. One of the astonishing revelations washow little Rebekah Brooks knew of what went on in her newsroom, how little she thought to ask andthe fact that she never inquired how the stories arrived. The core of her successful defence was thatshe knew nothing.
In today′s world, it has become normal that well-paid executives should not be accountable forwhat happens in the organisations that they run. Perhaps we should not be so surprised. For ageneration, the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit.
The words that have mattered are efficiency, flexibility, shareholder value, business-friendly, wealthgeneration, sales, impact and, in newspapers, circulation. Words degraded to the margin have beenjustice, fairness, tolerance, proportionality and accountability.
The purpose of editing the News of the World was not to promote reader understanding, to befair in what was written or to betray any common humanity. It was to ruin lives in the quest forcirculation and impact. Ms Brooks may or may not have had suspicions about how her journalistsgot their stories, but she asked no questions, gave no instruction--nor received traceable, recordedanswers.
Which of the following is suggested in the last paragraph
选项
A.The quality of writing is of primary importance.
B.Common humanity is central to news reporting.
C.Moral awareness matters in editing a newspaper.
D.Journalists need stricter industrial regulations.
答案
C
解析
推断题。根据关键词定位到最后一段。作者在最后一段前两句话指出“编辑《世界新闻》的目的不是促进读者的理解,也不是在所写的内容中追求公平或者违背任何共同的人性.而是通过追求发行量和影响力而破坏人们的生活”,即文章从一开始就指出的一个问题,为了追求利益而造成了诚信的丧失。从ruin一词可以看出,作者对记者的这一行为持否定态度。并且通过布鲁克斯女士的行为加以佐证。作者通过正话反说的方式突出新闻报道过程中诚信的重要性。故正确答案为C项.其中moral awareness和integrity是同义互换。A项“写作质量是最重要的”。B项“共同的人性是新闻报道的核心”和D项“记者需要更加严格的产业条例”,均不符合题意。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/DRT8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
随机试题
对于采用投资补助、转贷和贷款贴息方式的政府投资工程,只审批()。 A、项目建议
89.下列关于内部收益率中()说法正确。 A.内部收益率是使某一投资的期望现
不宜与丁香同用的药是
清热燥湿药的性味都为
负债业务的主要风险不包括()。A.操作风险B.流动性风险C.市场风险D.信用风险
A.副作用 B.过敏反应 C.后遗效应 D.特异质反应 E.停药反应长期应用肾上腺素皮质激素后突然停药可引起
经典条件反射与操作条件反射的理论都认为()是形成和巩固条件反射的重要条件。A.动机B.强化C.诱因D.需要
血小板活化标志物是A.vWFB.PALI-1C.TATD.FPAE.TXB2
导致路基压实度不能满足质量标准要求,甚至局部出现“弹簧”现象的原因是()。A.对填土掺加生石灰B.压路机吨位偏小C.碾压轮印重叠D.含水量大于最佳含水量
下列关于劳动争议的说法正确的有()。A:集体争议就是团体劳动争议B:团体争议的主体一方是企业,一方是工会C:团体争议的内容具有广泛性和整体性D:团体争议处