首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Stomach UlcerStomach ulcers are the cause of severe pain for many peopl...
共用题干 Stomach UlcerStomach ulcers are the cause of severe pain for many peopl...
admin
2020-12-24
40
问题
共用题干
Stomach Ulcer
Stomach ulcers are the cause of severe pain for many people.Doctors have been able to help lessen the pain of ulcers.They could not cure them.Now doctors have discovered a cause of ulcers.This means they may have found a way to cure people who suffer from the stomach pain.Studies show that ten percent of the population will develop an ulcer at some time in their life.So a possible cure is good news for many people.
Ulcers are wounds in the stomach that are similar to small cuts or tears.These wounds can harm the tissue in the stomach,the pipe that carries the food to the stomach or parts of the small intestines.Fluids in the stomach then increase the pain of an ulcer.How does a person know he or she has an ulcer? Doctors say most people with ulcers feel a burning pain in their chest or stomach.This pain often is called heartburn.It usually happens before eating or during the night.It causes some people to lose their desire to eat,or they are unable to keep food in their stomachs.Doctors believed that ulcers were caused by unusually strong stomach fluids,which damaged stomach tissue.Now they have discovered that most ulcers are caused by a bacterial organism called Hillico Bactor Pilorie or H Pilorie.H Pilorie bacteria are what make stomach produce extra stomach fluid.Doctors found that they can kill the bacteria with medicines called antibiotics.Health experts say the discovery of a cure for ulcers can save thousands of millions of dollars in medical costs.They also believe curing ulcers will reduce the number of people who develop stomach cancer.The number of people with stomach cancer is very high in Japan,Southeast Asia and parts of Africa.
Doctors say a person is more likely to get an ulcer if someone in his or her family has had one.In fact a person with the family history of ulcers is three times more likely to get one than other people.There are ways people can protect themselves from developing an ulcer.Doctors say it is more important to reduce the amount of strong fluids in the stomach.To do this,doctors say,people should not smoke cigarettes or drink alcohol.And they say people should reduce tension in their lives.
选项
Doctors have discovered a cause of ulcers after many years of experiments.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
由文章开头部分可知,过去医生能够减轻胃溃疡带来的痛苦,但是不能治愈该疾病。这就说明医生并不是对此病束手无策。故本题选B。
文章第一段第五句中提到,胃溃疡致病原因的发现意味着医生们有可能找到了治愈胃溃疡的方法,但文章并未提及医生能够成功地治愈该病,故选B。
由文章第一段倒数第二句可知,有10%的人在一生中会患上胃溃疡,题干的描述正确,故选A。
文章前两段中陈述的主要内容是医生们发现了引起胃溃疡的原因是一种称为HillicoBactorPilorie的细菌,但通篇并没有提及医生们进行多年的实验,故选C。
由文章第二段中第九句和第十句可知,过去医生们认为胃溃疡是过浓的胃液损伤胃组织所引起的,现在医生们又发现大多数胃溃疡是由一种病菌所引起的,故选A。
由文章第二段倒数第二句可知,医生们认为治愈胃溃疡能够减少胃癌的发病率。据此可知胃溃疡和胃癌的发生有着直接关系,故选A。
文章最后一段指出,家族中有胃溃疡病史的人更容易患上胃溃疡,要避免胃溃疡最重要的就是不吸烟、不饮酒,并减轻生活压力,但文章中并没有指出吃辛辣食物和患胃溃疡的关系,故选C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/ElEQKKKQ
相关试题推荐
HowtoBeaSuccessfulBusinessperson Haveyoueverwonderedwhysomepeopl...
HowtoBeaSuccessfulBusinessperson Haveyoueverwonderedwhysomepeopl...
HowtoBeaSuccessfulBusinessperson Haveyoueverwonderedwhysomepeopl...
Sheperseveredinherideasdespiteobviousobjectionsraisedbyfriends.(20...
Sheperseveredinherideasdespiteobviousobjectionsraisedbyfriends.A.pers
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
随机试题
电烧伤急救时不正确的原则是()。 A.立即脱离电源 B.立即行心肺复苏 C
传统加密方法包括替代密码和双钥技术。()
《注册建造师管理规定》中,不予注册的情形包括()。
某企业以银行存款200000元办理银行汇票,并由采购部门持汇票到外地采购材料,所
女,54岁。宫颈癌行放射治疗后出现腹痛、腹泻、黏液便里急后重感。此时护士采取的护
构建市场导向的绿色技术创新体系,发展绿色金融,壮大____、____、____。A.节能环保产业B.清洁生产产业C.绿色科技产业D.清洁能源产业
《银行业从业人员职业操守》是由()制定的。A.中国银行业协会?B.中国银监会C.中国人民银行?D.中国金融教育发展基金会
下列关于债券的借贷双方的权利义务关系的叙述,错误的是()。A.投资者是出借资金的经济主体B.购买者是借入资金的经济主体C.发行人必须在约定的时间付息还本D
《刑法》第310条第1款规定了窝藏、包庇罪,第2款规定:“犯前款罪,事前通谋的,以共同犯罪论处。”《刑法》第312条规定了掩饰、隐瞒犯罪所得罪,但没有规定...
两年前,某企业还没有专门的人力资源部门,人力资源的相关业务由当时的综合办公室承担。最近两年,企业规模增长了十几倍,因而急需加强人力资源工作。由于时间仓促,...