首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇How to be a Successful BusinesspersonHave you ever wondered why some...
共用题干 第三篇How to be a Successful BusinesspersonHave you ever wondered why some...
admin
2020-12-24
45
问题
共用题干
第三篇
How to be a Successful Businessperson
Have you ever wondered why some people are successful in business and others are not?Here's a story
about one successful businessperson.He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.
Zubair Kazi was born is Bhatkal a small town in southwest India.His dream was to be an airplane pilot
and when he was 16 years old,he learned to fly a small plane.
At the age of 23 and with just a little money in his pocket,Mr. Kazi moved to the United States.He
hoped to get a job in the airplane industry in California.Instead,he ended up working for a company that
rented cars.
While Mr. Kazi was working at the car rental(租赁的)company, he frequently ate at a nearby KFC
restaurant.To save money on food,he decided to get a job with KFC.For two months,he worked as a cook's
assistant.His job was to clean the kitchen and help the cook."I didn't like it,"Mr. Kazi says,"but I always
did the best I could."
One day,Mr. Kazi's two co-workers failed to come to work.That day,Mr. Kazi did the work of all three
people in the kitchen.This really impressed the owners of the restaurant.A few months later,the owners
needed a manager for a new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi.He worked hard as the manager and
soon the restaurant was making a profit.
A few years later,Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money.The restaurant was dirty
inside and the food was terrible.Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant.For the
first six months,Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a. m. to 10 p.m,seven days a week.He and his
wife cleaned up the restaurant,remodeled the front of the building,and improved the cooking.They also
tried hard to please the customers.If someone had to wait more than ten minutes for their food,Mrs.Kazi
gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.
A year later,Mr. Kazi sold his restaurant for a profit.With the money he earned,he bought three more
restaurants that were losing money.Again he cleaned them up,improved the food and retrained the
employees.Before long these restaurants were making a profit,too.
Today Mr. Kazi owns 1 68 restaurants,but he isn't planning to stop there.He's looking for more poorly
managed restaurants to buy."I love it when I go to buy a restaurant and find it's a mess."Mr. Kazi says.
"The only way it can go is up."
选项
In the last paragraph,"it's a mess"means____________.
A:it's small
B:it's dirty
C:it's profitable
D:it's cheap
答案
B
解析
由第二段第二句“His dream was to be an airplane pilot”可知D项正确。
由第四段第二句“To save money on food ,he decided to get a job with KFC”可知选D。
由第五段可知,因为Kazi有一次一个人干了三个人的活,这给老板留下了深刻的印象, 因此老板给就了一个机会给Kazi——当一个餐馆的经理。可知选C。
由第七段倒数第二句“Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees.”可知选C。
mess意为“肮脏,杂乱,不整洁”,与dirty意思相近,故选B。第5部分;补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/EvEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
下列属于商业银行可以发放信用贷款的客户是(??)。 A、个人信誉良好的本银行客
根据《商业银行理财产品销售管理办法》,商业银行对于销售的保本浮动收益理财计划,风
中国证监会及其派出机构对从事中间介绍业务的证券公司进行日常监督检查,发现证券公司
下列关于贷款申请受理的说法中,不正确的是( )。
对培训成果进行反应评估的方法不包括()。
1918年夏天成立的()是中国人自己创办的第一家证券交易所。 A.天津市企业交
六、男性,10岁,自幼有关节疼痛史,其兄死于拔牙后出血不止.查血小板、出血时间正
腰痛患者,腰部冷痛重着,转侧不利,静卧痛不减,遇阴雨天疼痛加重,舌苔白腻,脉沉缓。其证候是A.寒湿腰痛B.风寒腰痛C.癖血腰痛D.湿热腰痛E.肾虚腰痛
下列关于建筑中疏散门宽度的说法中,错误的是()。A.电影院观众厅的疏散门,其净宽度不应小于1.2mB.多层办公建筑内疏散门,其净宽度不应小于0.9mC.
关于杜邦财务分析体系的说法,错误的有( )。A.杜邦分析以净投资收益率为核心指标B.杜邦分析能研究各项资产的比重变化情况,揭示企业的获利能力C.杜邦财务分