首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon's Sunset Song(193...
共用题干 第二篇A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon's Sunset Song(193...
admin
2020-12-24
34
问题
共用题干
第二篇
A Tale of Scottish Rural Life
Lewis Grassic Gibbon's Sunset Song(1932)was voted"the best Scottish novel of all time"by Scottish's reading public in 2005.Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives of Scotland's poor rural farmers,it has been adapted for stage,film,TV and radio in recent decades.
The novel is set on the fictional estate of Kinr Addie,in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I.At its heart is the story of Chris,who is both part of the community and a little outside it.
Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine.We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father;experience tragedy(her mother's suicide and murder of her twin children);and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry,lose her husband,then marry again.Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.
But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris.It is truly a novel of a place and its people.Its opening section tells of Kinr Addie's long history,in a language that imitates the place's changing patterns of speech and writing.
The story itself is amazingly full of characters and incidents.It is told from Chris' point of view but also from that of the gossiping community,a community where everybody knows everybody else's business and nothing is ever forgotten.
Sunset Song has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this,the war takes the young men away,a number of them to their deaths. In particular,it takes away Chris' husband,Evan Tavendale.The war finally kills Evan,but not in the way his widow told. In fact,the Germans aren't responsible for his death,but his own side.He is shot because he is said to have run away from a battle.
If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead.It is a Sunset Song but is concerned too with the new Kinr Addie,indeed of the new European world.Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.
选项
Which statement is NOT true of Chris?
A:She is the heroine of Sunset Song.
B:She had a miserable childhood.
C:She is the creation of a man.
D:She married only once.
答案
D
解析
题干意思:《日落之歌》主要介绍了什么? 文中第一段第二句:Once considered shocking for its frank description of aspects of the lives of Scotland's poor rural farmers可以明确地得出选项D正确。
题干意思:下面关于克里斯的陈述哪个不是正确的? 回答此类题目要将每一个选项与原文进行比较。选项A: She is the heroine of Sunset Song.根据文中文中第三段第一句:Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine.Grassic Gibbon对女主角的人生进行了详尽二细致的描述。可以推定A正确。选项B: She had a miserable childhood.通过文中第三段第二句We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father我们看到她的童年被一个残酷但是工作辛苦的父亲主导。可以得出B项正确。选项C : She is the creation of a man.文中第三段最后一句:Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.克里斯这个人物塑得如此逼真,以至于一些女性读者很难相信这是一个由男性创造的人物。可以推定C项正确,按照排除法即可以选择D。选项D : She married only once.文中第三段第三句We see her marry , lose her husband , then marry again.我们看到她结婚,失去丈夫,再婚。很明显,该项表述与文中意思相悖,所以选择D项。
题干意思:小说的开篇章节主要介绍了什么? 文中第四段第三句:Its opening section tells of Kinr Addie's long history,in a language that imitates the place's changing patterns of speech and writing.在开篇章节中,作者用一种模仿该地说话和写作的变化模式的语言讲述了Kinraddie的悠久历史。可以得知选项B正确。
题干意思:克里斯认为,谁应该为伊万的死负责?文中第六段第六句和第七句:The war finally kills Ewan ,but not in the way his widow told.In fact,the Germans aren't responsible for his death ,but his own side.战争最终带走了Ewan的生命,但并不像他的遗墉讲的那样。事实上,德国人对他的死并没有责任,责任在他自己。可以推断出克里斯认为德国人应该为伊万的死负责。所以选项A正确。
题干意思:小说题目中的“日落”一词意思可能是______。这类题目属于推测题,难度比较大,要对每个选项的意思进行逐一分析。选项A: the end of the heroine's life.文中并没有提及主人公死去,所以A项不合适;选项B : the end of one's life.文中同样没有提及;选项C : the end of traditional life.文中最后一段第一句:If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead.如果这本小说是一种生活方式的结束,它也是对未来的展望。另外,文章第六段第一句和第二句话告诉我们:《日落之歌》同样有其社会主题。它描述了Grassic Gibbon看来先是被现代化破坏,接着又被一战破坏的苏格兰传统农业生活。可以推断出C 项最为合适。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/GwsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第一篇NuclearPowerandItsDangerNuclearpower'sdangertohealth,safety...
共用题干 第一篇NuclearPowerandItsDangerNuclearpower'sdangertohealth,safety...
共用题干 第一篇NuclearPowerandItsDangerNuclearpower'sdangertohealth,safety...
共用题干 第一篇NuclearPowerandItsDangerNuclearpower'sdangertohealth,safety...
共用题干 第二篇“NewTowns"PlansTheplanofbuilding"NewTowns"toabsorbgrowth...Acc
共用题干 第二篇“NewTowns"PlansTheplanofbuilding"NewTowns"toabsorbgrowth...Whi
共用题干 第二篇“NewTowns"PlansTheplanofbuilding"NewTowns"toabsorbgrowth...The
共用题干 TheInterpersonalSkillsofChildrenWithoutSiblingsManyparentsmayt...
共用题干 TheInterpersonalSkillsofChildrenWithoutSiblingsManyparentsmayt...
共用题干 TheInterpersonalSkillsofChildrenWithoutSiblingsManyparentsmayt...
随机试题
依据《职业病防治法》,职业病危害控制效果评价由依法取得资质认可的()进行。 A
保险合同一般是以()的形式订立的。 A、保险单 B、合同 C、电子文件
根据五层次理论,银行品牌、服务支持、方便和安全性属于()。 A.延伸产品
临床出现典型“三偏征”即对侧偏瘫、对侧偏身感觉障碍和对侧同向偏盲的疾病是
证券期货投资咨询人员在报刊、电台、电视台或者其他传播媒体上发表投资咨询文章、报告
★某企业对甲区工商局的处罚决定不服,以案件重大复杂为由,向乙市中级人民法院起诉
按照水幕系统设计基本参数,防护冷却水幕的喷水点高度为8m的,喷水强度应该是()L/(sm)A.0.5B.0.9C.1.0D.2.0
股骨转子间骨折与股骨颈骨折临床主要不同点是A.肢体明显短缩B.功能严重丧失C.肿胀不明显D.骨摩擦音、骨擦感不明显E.远端骨折段处于极度外旋位
下列选项中,关于工作分析的说法,正确的是()。A.工作分析的目的是排除工作中不合理和不经济的因素,提高系统的工作效率B.工作分析是将任务组合成一套完整
按照投资理念不同,可以将证券投资基金划分为()。A.主动型基金和被动型基金B.开放式基金和封闭式基金C.成长型基金、收入型基金和平衡型基金D.公司型基金和