首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Lifetime Employment in Japanese CompaniesIn most large Japanese compani...
共用题干 Lifetime Employment in Japanese CompaniesIn most large Japanese compani...
admin
2020-12-24
3
问题
共用题干
Lifetime Employment in Japanese Companies
In most large Japanese companies,there is a policy of lifetime employment.What this means is that when people leave school or university to join an enterprise,they can expect to remain with that organization until they retire.In effect,the employee gets job security for life,and can only be fired for serious mistakes in work.Even in times of business recession,he or she is free from the fear of being laid off.
One result of this practice is that the Japanese worker identifies closely with his company and feels strong loyalty to it.By working hard for the company,he believes he is safeguarding his own future.It is not surprising that devotion to one's company is considered a great virtue in Japan.A man is often prepared to put his firm's interests before those of his immediate family.
The job security guaranteed by this system influences the way employees approach their work.They tend to think in terms of what they can achieve throughout their career.This is because they are not judged on how they are performing during a short period of time.They can afford to take a longer perspective than their western counterparts.
This marriage between the employee and the company-the consequence of lifetime employment-may explain why Japanese workers seem positively to love the products their company is producing and why they are willing to stay on after work,for little overtime pay,to participate in earnest discussions about the quality control of their products.
选项
All the Japanese company's products have high quality and lower price.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
由第一段第三句“In effect , the employee gets job security for life , and can only be fired forserious mistakes in work.”可知,员工如果在工作中犯严重错误,就会被辞退,可见日本的终身雇佣制并非意味着员工可以在工作中犯严重错误。
根据第二段第四句可知,日本员工时刻准备着把公司的利益放在他的直系亲属的利益的前面。由此可知,日本员工把公司利益看得比家庭利益重要。
根据第二段第二句“By working hard for the company , he believes he is safeguarding hisown future.”可知,日本员工通过努力工作来保证他自己能够有个好未来。
根据第三段第一、四句可知,终身雇佣制会影响员工的职业选择,与西方国家的员工相比,他们在选择职业方面的目光更长远。
根据第四段可知,终身雇佣制使日本员工与公司关系亲密,这也使他们比较喜爱自己公司的产品。
本篇文章只在第四段提到了日本公司的产品,指出日本员工比较喜爱他们公司的产品,并在结尾处讲到,尽管加班费不多,日本员工也常常加班讨论产品质量的控制,可没有提到他们的产品是否物美价廉。
本篇文章主要介绍了日本的终身雇佣制以及终身雇佣制对员工的影响,而非对终身雇佣制的评价。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/HbfQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 第二篇HumanandtheEarthIntermsoftheevolutionoflifeonEarth,human...
共用题干 第二篇HumanandtheEarthIntermsoftheevolutionoflifeonEarth,human...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 WashoeLearnedAmericanSignLanguage1.Ananimalthatinfluencedscient...
共用题干 EnergyCycleDoyoufindgettingupinthemorningsodifficultthatit...E
共用题干 EnergyCycleDoyoufindgettingupinthemorningsodifficultthatit...A
随机试题
迟发反应是指 A.刺激神经后发生的肌肉反应 B.刺激神经时发生于M波后的肌肉
下列关于违反卫生法有关罪名正确的是 A、医疗事故罪 B、非法行医罪 C
缺乏理财观念,透支消费,冲动型消费者属于()类型。
下列关于黄金理财产品的特点,说法不正确的是()。
A.缺铁性贫血 B.慢性再生障碍性贫血 C.慢性特发性血小板减少性紫癜合并缺
下列统计指标中,用相对数或平均数形式表现的是()。
结核性腹膜炎治疗过程中应用乙胺丁醇,最易出现的不良反应是A.胃肠道刺激B.药物热C.球后视神经炎D.肾功能损害E.皮疹
美国教育学家伊里奇在《非学校化社会》中主张取消学校制度,走向()。A.家庭教育B.社会教育C.教育网络D.学习化社会
属于形成权的有( )。A.介入权B.追认权C.撤销权D.选择权
地上建筑的水平疏散走道和安全出口的门厅,其顶棚装饰材料应采用( )级装修材料。A.AB.B1C.B2D.B3