首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇The Privileged ChildrenLife really should be one long journey of joy...
共用题干 第二篇The Privileged ChildrenLife really should be one long journey of joy...
admin
2020-12-24
50
问题
共用题干
第二篇
The Privileged Children
Life really should be one long journey of joy for children who are born with a world of wealth at their tiny feet.But experts on psychological research now believe that silver spoons can leave a bitter taste.If suicide statistics are a sign of happiness,then the rich are a miserable lot. Figures show that it is the rich who most often do away with themselves.
Dr. Robert Coles,an internationally famous doctor,is the world's top expert on the influence of money on children.He has written a well-received book on the subject,The Privileged Ones,and his research shows that too much money in the family can cause as many problems as too little."Ohviously there are certain advantages to being rich,"says the 53-year-old doctor,"such as better health,education and future work expectations.But most important is the quality of family life. Money can't buy love."
It can buy a lot of other things,though,and that's where the trouble starts.Rich kjds have so much to choose from that they often become confused.Their parents' over favoring can make them spoiled.They tend to travel more than other children,from home to home and country to country, which often makes them feel restless.
"But privileged children do have a better sense of their positions in the world,"adds Mr Coles, "and they are more self-assured."
Today's rich parents perhaps have realized that their riches can be more of a burden than a favor to their children.So their priority is to ensure that their families are as rich in love as they are in money.
选项
Dr. Robert Coles believes that________.
A:being rich has as many advantages as being poor
B:rich children often get too little entertainment
C:rich children sometimes can't enjoy the thing they are most in need of
D:rich children aren't given enough things
答案
C
解析
从文章的叙述我们知道财富可以是恩赐也可以是负担,从第一段最后两句我们知道有钱人并非都幸福。因此选项D是正确的。选项A错误是因为有钱的孩子确实会常常旅游,但文章并没有说是否喜欢旅行。选项B错误:文章第二段最后一句说了钱买不了爱。选项C错误:第一段最后一句只是说有钱人最常自杀,却没说有钱的孩子会自杀。
文章第二段最后一句提到财富会给人带来很多益处,但是最重要的家庭生活的质量却往往不是他们能享受的。因此选项C是正确的。选项A、选项B和选项D都不正确。
选项B、C、D在文章中都提到过,只有选项A不正确。文章没有提过有钱人家和穷人家一样缺少爱。
silver spoon是一个固定说法,并不真是指银子做的勺子,而是指财富,如 be born with silver spoon指的是“生在富有人家”。因此只有选项C是正确的。
文章最后一句讲到“富有的家长们也意识到要让他们家庭里的爱同金钱一样多”,而且第二段最后也提到家庭生活的质量是最重要的,因此选项D是正确的。其他三个选项的叙述都是错误的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Hq9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemThatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
共用题干 TheCaseoftheDisappearingFingerprintsOneusefulanti-cancerdrugca...
随机试题
某设计单位不按照建筑工程质量、安全标准进行设计,应责令改正并处以罚款造成工程质量
某开放式基金资产净值为1亿元,其中股票市值6000万元,债券市值2000万元,银
为营造劳动安全卫生制度环境,企业应当()
患者男,65岁。高血压病史10余年,心脏超声提示左心室肥大,临床上出现左心功能不全时,最典型的症状是A:心悸、气短,劳力性呼吸困难B:咳嗽、咳痰增多C:水冲
分娩时的主要产力是A:腹肌收缩力B:腹肌和膈肌收缩力C:肛提肌收缩力D:子宫收缩力E:骨骼肌收缩力
风寒犯肺证一般以咳嗽兼见A.痰多易咯B.风寒表证C.寒饮内停D.风热表证E.干燥少津
质疑供应商可以向()投诉。A:发改委B:人民法院C:财政部门D:同级人民政府。E:同级政府采购监督管理部门
下列关于电梯,表述正确的是()。A:高层建筑应设消防电梯B:一般来说,最高住户入口层楼面距底层室内地面的高度在10m以上的,均应设置电梯C:一般来说,住宅建
小马在婴儿时期即被养父母抱养,后来养父与养母离婚,小马跟着养父生活。2005年小马10岁时养父与赵女士再婚。再婚后赵女士对小马照顾有加。2009年赵女士突...
看涨期权的买方要想对冲了结其持有的合约部位,需要()。A.买入相同期限、相同合约月份且执行价格相同的看涨期权合约B.卖出相同期限、相同合约月份且执行价格相同的