首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
共用题干 第一篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
admin
2020-12-24
34
问题
共用题干
第一篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life , was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered "oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)—a possible solution to some cancers and viral diseases.A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic make-
up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin(胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a beef-
or-pork-based product until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.
选项
In this passage,the three genetically engineered medical products are presented_________.
A:as a process
B:in a simple list
C:from earliest to latest
D:as a story
答案
B
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon—a possible solution to some cancers and viraldiseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3~ 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称······的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。 第二篇 本篇文章主要讲述了不同的人对去旧货店购买衣服的看法,揭示了这一举措虽好,但只是对 人们浪费资源的一个微小的弥补。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/MkEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
(82-83题共用题干) 女性,31岁。慢性心房颤动,病人应用洋地黄过程中,心
路堤边坡的常见土质边坡病害是()。
信贷授权中的“信贷”主要包括贷款、贴现、透支、保理、承兑等银行业金融机构表内外授
齿轮、链条、皮带、联轴器等都是常用的机械传动机构。机械传动机构运行中处在相对运动
主产于东北地区的药材是
多服、久服对肝功能有一定损害的药物是( ) A.鸡血藤 B.丹参 C.洋
下述有关肺结核的描述,哪项是错误的 A.结核病是一种慢性传染病 B.结核病属
出现小病大养的情况可能属于A.病人角色减退B.病人角色缺如C.病人角色冲突D.病人角色强化E.病人角色异常
具有升华性的生物碱是A.小檗碱B.N-甲基金雀花碱C.川芎嗪D.新番木鳖碱E.秋水仙碱
甲公司向乙公司签发一张票据,由于甲公司的财务人员疏忽未在票据上盖章只由法定代表人签字后便交给了乙公司,乙公司取得票据后未加检查即将票据背书转让给丙公司。根...