首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇The World' s Best-Selling MedicineSince ancient times,people all ov...
共用题干 第三篇The World' s Best-Selling MedicineSince ancient times,people all ov...
admin
2020-12-24
41
问题
共用题干
第三篇
The World' s Best-Selling Medicine
Since ancient times,people all over the world have used willow to stop pain.The willow tree contains
salicylic acid(水杨酸).This stops pain,but there is one problem. Salicylic acid also hurts the stomach. In
1853,a French scientist made a mixture from willow that did not hurt the stomach.However,his mixture was
difficult to make,and he did not try to produce or sell it.
In 1897,in Germany,Felix Hoffmann also made a mixture with salicylic acid.He tried it himself first
and then gave it to his father because his father was old and in a lot of pain.His father's pain went away,
and the mixture did not hurt his stomach.
Hoffmann worked for Bayer,a German company.He showed his new drug to his manager,who tested
the drug and found that it worked well,Bayer decided to make the drug.They called it aspirin and put the
Bayer name on every pill.
Aspirin was an immediate success.Almost everyone has pain of some kind,so aspirin answered a true
need.Aspirin was cheap,easy to take,and effective.It also lowered fevers.Aspirin was a wonder drug.
At first,Bayer sold the drug through doctors,who then sold it to their patients.In 1915,the company
started to sell aspirin in drugstores. In the United States, Bayer had a patent(专利权)on the drug. Other
companies could make similar products and sell them in other countries,but only Bayer could make and sell
aspirin in the United States.In time, Bayer could no longer own the name aspirin in the United States. Other
companies could make it there,too. However,Bayer aspirin was the most well known,and for many years,
it was the market leader.
By the 1950s, new painkillers were on the market.Aspirin was no longer the only way to treat pain and
reduce fever. Bayer and other companies looked for other drugs to make.However,in the 1970s they got a
surprise.Doctors noticed that patients who were taking aspirin had fewer heart attacks than other people.A
British researcher named John Vane found the reason aspirin helped to prevent heart attacks. In 1982,he
won the Nobel Prize for his research.Doctors started to tell some of their patients to take aspirin every day to
prevent heart attacks.It has made life better for the many people who take it.It has also made a lot of money
for companies like Bayer that produce and sell it!
选项
Why was Felix Hoffmann looking for a painkiller?
A:His company told him to do that.
B:His father was in pain.
C:He wanted to make a lot of money.
D:He suffered from headache.
答案
B
解析
由文章第一段最后一句话可知,这位法国科学家没有生产他发现的这种止痛药是因为 太难制作了。故选B。
由文章第二段第二句话可知,Felix Hoffmann把自己制作的药给父亲因为他父亲年纪大 了且又遭受着病痛之苦。这可以推测为Felix Hoffmann发明止痛药的原因。故选B。
由文章第三段第二句话可知,Felix Hoffmann把药带给公司主管,检测后发现药物的止 痛效果很好,所以公司才决定生产这种药。故选C。
由文章倒数第二段第三句话可知,虽然其他公司可以制作类似药品并在其他国家销 售,但是只有Bayer公司可以在美国生产并销售阿司匹林。故选B。
由文章最后一段第五句话可知,医生们注意到服用阿司匹林的病人要比未服用的病人 心脏病发作的几率少很多。阿司匹林的这种功效是在市场上出现其他止痛药后被发现的。故 选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/OREQKKKQ
相关试题推荐
Alltheseyearshehaspersistedinhelpingthedisabledpeopleinthecommun...
Thefoodisinadequatefortenpeople.A.demandedB.qualifiedC.insufficientD
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
(117-118题共用备选答案) A.子病 B.脆脚 C.子肿 D.子气
期货交易所负责人应由()聘任。
读下面两幅图. 人类文明进入到右上图所示阶段时产生的人地关系思想有( )
代理人甲在紧急情况下为避免被代理人乙的利益受损,事先没有取得乙同意而转托他人代理
(2013年)甲公司为国有大型集团公司,实施多元化经营。为进一步加强全面预算管理工作,该集团正在稳步推进以“计划—预算—考核”一体化管理为核心的管理提升活...
下列关于股权投资母基金的说法中,错误的是()。A.母基金是以股权投资基金为主要投资对象的基金B.股权投资母基金的业务主要包括一级投资、二级投资和间接投资C
新发现的言语中,许多语言使用人数已不足万人,有的甚至更少。如木佬语,调查者在2000年调查时,仅有两位80多岁的老人会讲,是————的濒危言语。中国境内的...
外表面灰白色,有羊膻气的药材是A、合欢皮B、秦皮C、白鲜皮D、杜仲E、地骨皮
《测绘资质证书》编号形式正确的是()A:省、自治区、直辖市编号+顺序号+测资字+等级B:等级+省、自治区、直辖市编号+顺序号+测资字C:等级+测资字+省、自
按照开启方式,窗一般分为( )。A.侧窗B.天窗C.推拉窗D.旋转窗E.平开窗