首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇“New Towns" PlansThe plan of building"New Towns"to absorb growth ...The
共用题干 第二篇“New Towns" PlansThe plan of building"New Towns"to absorb growth ...The
admin
2020-12-24
55
问题
共用题干
第二篇
“New Towns" Plans
The plan of building"New Towns"to absorb growth is frequently considered a cure-all for urban problems. It is erroneously(错误地)assumed that if new residents can be diverted from existing centers,the present urban situation at least will get no worse.It is further and equally erroneously assumed that since European New Towns have been financially and socially successful,we can expect the same sorts of resorts in the United States.
Present planning,thinking,and legislation will not produce the kinds of New Town that have been successful abroad.It will multiply suburbs or encourage development in areas where land is cheap and construction profitable rather than where New Towns are genuinely needed.
Such ill-considered projects not only will fail to relieve pressures on existing cities but will,in fact,tend to weaken those cities further by drawing away high-income citizens and increasing the concentration of low-income groups that are unable to provide tax income.The remaining taxpayers, accordingly,will face increasing burdens,and industry and commerce will seek escape. Unfortunately,this mechanism is already at work in some metropolitan areas.
The promoters of New Towns so far in the United States have been developers,builders,and financial institutions.The main interest of these promoters is economic gain.Furthermore,federal regulations designed to promote the New Town idea do not consider social needs as the European New Town plans do.In fact,our regulations specify virtually all the ingredients of the typical suburban community,with a bit of political rhetoric thrown in.
A workable American New Town formula should be established as firmly here as the national formula was in Britain.All possible social and governmental innovation as well as financial factors should be clearly stated,and both incentives and penalties should be provided to ensure that the
objectives are pursued.If such a policy is developed,then the New Town approach can play an important role in alleviating America's urban problems.
选项
The author thinks that the New Town project will not succeed unless________.
A:all factors involved have been taken into serious account
B:people are diverted from the existing centers
C:the promoters stop seeking economic gain
D:the government has invested much more money in it
答案
A
解析
问题涉及作者对“新城镇计划”的态度。第一段指出把这一计划看作a cure-all for urban problems是错误的,随后指出了存在的问题,文章第三段开头提出这些问题都是由于考虑不周全(ill-considered)而造成的,因此选C。
文章在分析美国的“新城镇计划”不成功的原因时是基于与欧洲新城镇计划的比较的,选项A、B和D都是美国没有做到的,只有C才表明了它的“新城镇计划”不成功的原因,即“The main interest of these promoters is economic gain”建立新城镇的根本目的是出于经济的考量。
本题答案参见第三段。A、B、C三个选项的内容都是关于美国新城镇计划削弱城市的原因,因此,选项D全面概括了内容。
本题问到发展新城镇的目的。从第三段第一句“…will fail to relievepressures on existing cities”,即考虑不当的新城镇计划不能缓解城市的压力,而只有选项B,即改善城市状况和意思相符,因此,B为正确答案。
第五段指出,"All possible social and governmental innovation as well as financial factors should be clearly stated",所有可能的社会和政府革新及财政因素都应清楚地阐明。所以,选项A正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/PoMQKKKQ
相关试题推荐
Alltheflatsinthebuildinghadthesamelayout.A.colorB.arrangementC.siz
Weshouldnotsacrificeenvironmentalprotectionstofostereconomicgrowth.A.r
Hundredsofbuildingswerewreckedbytheearthquake.()A.shakenB.damagedC.fall
Lowertaxeswouldspurinvestmentandhelpeconomicgrowth.()A.attractB.encoura
Weshouldnotsacrificeenvironmentalprotectionstofostereconomicgrowth....
Hundredsofbuildingswerewreckedbytheearthquake.(2009年真题)()A.damagedB.shak
Weshouldnotsacrificeenvironmentalprotectionstofostereconomicgrowth....
Thearchitectureisharmoniousandnobuildingisoversix-storeyhigh.(2007...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
根据《故宫缓冲区保护规划方案》,下列有关故宫缓冲区保护范围的表述正确的有( )
根据《商业银行金融创新指引》规定,下列关于金融创新的说法,正确的是()。 A.
诗篇《沙扬娜拉》的作者是( ):
“堤溃蚁穴,气泄针芒。”出自《____》。(出题单位:淮南师范学院党委宣传部)A、韩非子B、淮南子C、汉书D、后汉书
关于反向间接血凝试验,错误的是A:红细胞呈圆点沉积于管底为阳性结果B:红细胞呈片状凝集为阳性C:根据凝集程度可判断阳性反应的强弱D:可以做半定量检测E:
人体内,胞嘧啶核苷酸分解代谢的主要终产物是A.5-氟尿嘧啶(5-FU)B.6-巯基嘌呤(6MP)C.次黄嘌呤核苷酸(IMP)D.β-丙氨酸E.尿酸
连续从事食品生产经营人员至少多长时间体检一次A.1年B.2年C.3年D.4年E.5年
以下药物的鉴别反应为 盐酸氯丙嗪A.制备衍生物测其熔点,应为174~178℃B.供试品的吡啶溶液加铜吡啶试液1滴,即显紫色C.供试品溶液加硝酸,即显红色,
关于乳化沥青碎石基层施工的说法,正确的有()。2012年A.乳化沥青碎石混合料必须采用拌和机拌和B.混合料的拌和、运输、摊铺应在乳液破乳之前结束C.乳化沥
根据涉外经济法律制度的规定,有权作出征收反倾销税决定的机构是()。A.商务部B.海关总署C.国家税务总局D.国务院关税税则委员会