首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
请阅读Passage l。完成第小题。 Passage 1 They cam
请阅读Passage l。完成第小题。 Passage 1 They cam
书海库
2019-12-17
40
问题
请阅读Passage l。完成第小题。Passage 1They came to the United States as children with little idea, if any, of what it meant to overstay a visa. They enrolled in public schools, learned English, earned high school diplomas. Like many of their classmates, they pondered college choices. But as undocumented immigrants in Maryland, they then had to confront the reality that they must pay two to three times what former high school classmates pay to attend the state's public colleges. It is a rule that, for many students of modest means, puts a college education out of reach, with one exception : Montgomery College.That is why Josue Aguiluz, 21, born in Honduras, and Ricardo Campos, 23, born in E1 Salvador--and numerous others like them--landed at the community college. There, they study and wait for a verdict from Maryland voters on a Nov. 6 ballot measure that may determine whether they can afford to advance to a four-year college."I know people in Maryland believe in education," Campos said the other day at the student center on the Rockville campus. "I know they are going to vote for Question 4. I'm hanging on their vote."Question 4 asks voters to affirm or strike down a law that the legislature passed last year,known as Maryland's version of the "Dream Act," which granted certain undocumented immigrants the ability to obtain in-state tuition at public colleges and universities. The subsidy comes with conditions. Among them: To take advantage, students must first go to a two-year community college.The law was pushed to a referendum after opponents mounted a lightning petition drive that showed the depth of division over illegal immigration across the state and the nation. Critics say discounting tuition for students who lack permission to be in the country is an unjustified giveaway of what they believe will amount to tens of millions of tax dollars a year."When an undocumented student enters the system, it is a net loss of revenue," said Del.Patrick L. McDonough. "It is a simple mathematical argument. Put your emotion and your passion aside, and get out your calculator."There is no count of the number of students statewide who would be eligible for benefits under the law. Estimates range from several hundred to a few thousand.A Washington Post poll this month found that a solid majority of likely voters favored the law:59 percent support it, and 35 percent are opposed. If the law is affirmed, Maryland would join about a dozen other states with laws or policies providing in-state tuition benefits to undocumented immigrants. Texas became the first in 2001.Experts say Maryland's version is the only one that requires students to go through community college first. That means the state's 16 community colleges could become a pipeline for undocumented students in public higher education if the measure is approved.Montgomery College is already a magnet for such students. It offers the same low tuition to any student who graduated within the past three years from a Montgomery County high school.Which of the following places was NOT visited by the family?查看材料
选项
A.Islamic complex. B.Historical buildings.C.Local-style markets.D.Shopping mall boutiques.
答案
D
解析
由原文第八段“Being exposedtoIslamwas animportantpart ofourtrip.Visitingthemosques,especially the enorillous Blue Mosque,was our first glimpse into how this major religion is practiced."可知,A项排除;由第九段“Although our son had studied Islam briefly.it is impossible to be prepared for every awkward question that might come uP.such as during our visits to the Topkapi Sarayi,the Ottoman Sultans’palace."可知B项排除;由原文第四、五段,C项可排除。作者在文中并没有提及去shopping mall boutiques,故选D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/RfSlKKKQ
相关试题推荐
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Crash.S
请阅读Passage2,完成第小题。 Passage2 Crash.S
请阅读Passagel,完成第小题。 Passage1 Jatender
请阅读Passagel,完成第小题。 Passage1 Jatender
请阅读Passagel,完成第小题。 Passage1 Jatender
请阅读Passage2。完成第小题。 Passage2 TheWorld
Passage2 Ifthepopulationoftheeart
Passage2 Ifthepopulationoftheeart
Passage2 Ifthepopulationoftheeart
Passage2 Ifthepopulationoftheeart
随机试题
意外伤害保险的“伤害对象”指对人的( )伤害。 A、身体 B、权利 C、
体质指数(BMI)是评价以下哪类人群营养状况的指标
A.2~4L/min B.8~10L/min C.4~6L/min D.1
患者,女性,60岁,因呕吐、呛咳致进行性呼吸困难,双肺大量湿啰音,胸片示双侧肺部
在实际工作中,常用的账务处理程序有()。
根据“十一五”规划纲要,“十一五”时期国民平均受教育年限要增加到()
恐惧症有三种类型:()、()和()恐惧症。
苍术A.善除头面湿邪B.善除中焦湿邪C.善除下焦湿邪D.善除关节间湿邪E.善除一身上下内外湿邪
银行对工程设计方案进行分析和评估,就是要分析工程设计方案是否经济合理,是否符合项目的总体发展。对工程设计方案的分析评估可以从()方面进行分析。A:总平面布置方案
张某驾车与李某发生碰撞,交警赶到现场后用数码相机拍摄了碰撞情况,后李某提起诉讼,要求张某赔偿损失,并向法院提交了一张光盘,内附交警拍摄的照片,该照片所属的...