首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 The Oniy Way Is UpThink of a modem city and the first image that comes ...
共用题干 The Oniy Way Is UpThink of a modem city and the first image that comes ...
admin
2020-12-24
60
问题
共用题干
The Oniy Way Is Up
Think of a modem city and the first image that comes to mind is the skyline.It is full of great buildings, pointing like fingers to heaven.It is true that some cities don't permit buildings to go above a certain height. But these are cities concerned with the past.The first thing any city does when it wants to tell the world that it has arrived is to build skyscrapers.
When people gather together in cities,they create a demand for land.Since cities are places where money is made,that demand can be met.And the best way to make money out of city land is to put as many people as possible in a space that covers the smallest amount of ground.That means building upwards.
The technology existed to do this as early as the 19th century.But the height of buildings was limited by one important factor.They had to be small enough for people on the top floors to climb stairs.People could not be expected to climb a mountain at the end of their journey to work,or home.
Elisha Otis,a US inventor,was the man who brought us the lift-or elevator,as he preferred to call it.
However,most of the technologyis very old.Lifts work using the same pulley system the Egyptians used to create the Pyramids.What Otis did was attach the system to a steam engine and develop the elevator brake, which stops the lift falling if the cords that hold it up are broken.It was this that did the most to gain public confidence in the new invention.In fact,he spent a number of years exhibiting lifts at fairgrounds,giving people the chance to try them out before selling the idea to architects and builders.
A lift would not be a very good theme park attraction now.Going in a lift is such an everyday thing that it would just be boring.Yet psychologists and others who study human behavior find lifts fascinating.The reason is simple.Scientists have always studied animals in zoos.The nearest they can get to that with humans is in observing them in lifts.
"It breaks all the usual conventions about the bubble of personal space we carry around with us-and you just can't choose to move away,"says workplace psychologist,Gary Fitzgibbon."Being trapped in this setting can create different types of tensions,"he says.Some people are scared of them.Others use them as an opportunity to get close to the boss.Some stand close to the door.Others hide in the corners.Most peo- ple try and shrink into the background.But some behave in a way that makes others notice them.There are a few people who just stand in a corner taking notes.
Don't worry about them.They are probably from a university.
选项
The best way to make money out of city land is to build upwards for more people.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
A
解析
由文章第一段第三句和第四句话可知,一些城市因不愿意改变固有的风格而不允许建筑物超出一定的高度。故选B。
由文章第一段第一句和第二句话可知,在现代化的城市里,幢幢高楼如一根根指向天空的手指一般。说明现代化城市已经建了很多摩天大楼。故选A。
由文章第二段第三句和第四句话可知,在城市利用土地赚钱最好的方法就是建高楼让更多的人居住。故选A。
由文章第三段第一句话“The technology existed to do this as early as the 19th century.”可知,早在19世纪建造高楼的技术已经存在。但是并没有提到是在19世纪早期。故选C。
由文章第四段最后一句话可知,事实上,Otis在游乐场里让大家试乘了几年后,才把电梯的想法出售给建筑师和营造商。故选B。
由文章第五段第二句话可知,乘电梯已成为再普通不过的事情了,甚至会让人厌烦。但是并没有提到每天乘电梯是便利的。故选C。
由文章第六段第二句话“Being trapped in this setting can create different types of tensions …”可知,人们被封闭在这个狭小空间里会产生很多不同的情绪。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/UMdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 2006年5月赵文光死亡,对所遗财产无遗嘱。赵文光的老伴早亡,赵文光的弟弟赵文利10岁起就跟随他生活,和他相依为命,成家后也经常会来探望照顾他...
共用题干 2006年5月赵文光死亡,对所遗财产无遗嘱。赵文光的老伴早亡,赵文光的弟弟赵文利10岁起就跟随他生活,和他相依为命,成家后也经常会来探望照顾他...
共用题干 2006年5月赵文光死亡,对所遗财产无遗嘱。赵文光的老伴早亡,赵文光的弟弟赵文利10岁起就跟随他生活,和他相依为命,成家后也经常会来探望照顾他...
共用题干 2006年5月赵文光死亡,对所遗财产无遗嘱。赵文光的老伴早亡,赵文光的弟弟赵文利10岁起就跟随他生活,和他相依为命,成家后也经常会来探望照顾他...
共用题干 王先生购买自用普通住房一套,150平方米,房款共70万元,由于王先生目前积蓄不多,于是决定从银行贷款,贷款七成,采取等额本息方式还款,20年还...
共用题干 王先生购买自用普通住房一套,150平方米,房款共70万元,由于王先生目前积蓄不多,于是决定从银行贷款,贷款七成,采取等额本息方式还款,20年还...
共用题干 王先生购买自用普通住房一套,150平方米,房款共70万元,由于王先生目前积蓄不多,于是决定从银行贷款,贷款七成,采取等额本息方式还款,20年还...
共用题干 上官夫妇目前均刚过35岁,打算20年后即55岁时退休,估计夫妇俩退休后第一年的生活费用为8万元(退休后每年出从退休基金中取出当年的生活费用)考...
共用题干 上官夫妇目前均刚过35岁,打算20年后即55岁时退休,估计夫妇俩退休后第一年的生活费用为8万元(退休后每年出从退休基金中取出当年的生活费用)考...
共用题干 上官夫妇目前均刚过35岁,打算20年后即55岁时退休,估计夫妇俩退休后第一年的生活费用为8万元(退休后每年出从退休基金中取出当年的生活费用)考...
随机试题
创新是把一种从没有过的生产要素和生产条件的“新组合”引入生产体系,包括( )。
下列有关我国教育法规的说法,有误的是( )
根据《行政强制法》,行政机关作出的冻结决定书应当载明的事项有()。
王先生,35岁,证券公司职员。在某健康体检中心体检,身高170Cm,体重85kg,血压120/80mmHg。无家族史 第2问按照BM计算结果,王先生的...
甲中央级事业单位作为“营改增“试点单位已被税务机关认定为增值税一般纳税人,2014年6月,甲单位因开展涉及增值税纳税义务的经营活动购入一批材料,取得增值税...
2014年上半年第三产业的绝对额占GDP的()。A.46.59%B.43%C.49.12%D.48.34%
某个会议的与会人员的情况如下: (1)3人是由基层提升上来的; (2)4人是北方人; (3)2人是黑龙江人; (4)5人具有博士学位; (5)黑...
对脉搏生理性变化的叙述错误的是()。A.幼儿比成人快B.同龄男性比女性快C.老年人比较慢D.情绪激动时增快E.休息睡眠时减慢
新药的概念是A.新药是指我国未生产过的药品B.新药是指在我国首次生产的药品C.新药是指未曾在中茵销售的药品D.新药是指未曾在中国境内上市销售的药品E.新
某社会工作服务机构让老王担任新入职社会工作者小张的督导。下列老王的工作中,体现行政性督导内容是()。A.老王向小张介绍机构的部门及分工B.老王向小张讲解机构