首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Careers for WomenIt is only seventy years since British women got the r...
共用题干 Careers for WomenIt is only seventy years since British women got the r...
admin
2020-12-24
172
问题
共用题干
Careers for Women
It is only seventy years since British women got the right to vote.Some people think this is the main reason why women are so under-represented in politics,trade unions and big businesses.Others feel it is simply because that they are much too busy doing other things.The old saying"a woman's place is in the home"may seem out of date to most people,but the old,fixed image of a woman as a supporting wife and caring mother is certainly still usual一one only has to watch a few television ads.
In 1975 the law did not allow women to be paid less than men doing the same work.Certainly it is usually the case nowadays that women doing the same jobs as men get the same money for doing it. But generally women do not do the same jobs:they do different ones that offer lower salaries.
In the United States,there are two million women entering the workforce every year. The new workers include all ages and backgrounds:teenagers,college students,young housewives,and older women who have lost their husbands.Altogether,more than half of the eighty-four million women in
the United States are now employed or seeking employment.Most of them are still holding tightly to the womanly jobs such as nursing,teaching,catering and office work jobs that can be seen as an extension of the mothering role.
Although the areas women work in are almost all those of"service",a growing number of pioneers are venturing into other fields. They run business;they manage farms;they become astronauts, carpenters,lawyers,truck or taxi-drivers,coal miners,or politicians.They join the army or the navy.So far no woman has become president of the country;but that might happen,as indeed it has happened in other countries.
Apart from looking after people during the day at work,women often have to take care of a family at home too,which may mean they have less energy to compete in the race for professional development. In almost every field,top positions are more likely to be filled by men. While most teachers are women,for example,most head masters are not.School cooks are women,head cooks are men and even cleaners tend to be watched over and directed by male caretakers.
选项
British women have been granted with the right to vote for quite a long time.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
文章第一段就指出“It is only seventy years since British women got the rightto vote",七十年前英国妇女才获得了选举权,因此选B
文章并没有提到几十年前妇女是否因为太忙没有时间参加社会事务,所以选C。
该判断正确。文中第二段提到“Certainly it is usually the case nowadaysthat women doing the same jobs as men get the same money for doing it.”即通常和男人做同样工作的女人拿到的钱和男人一样多。
第三段最后一句说到很多妇女做的工作“can be seen as an extension of themothering role",这些工作都可以被看作是看顾、照料型角色的扩展,mothering意思是“像母亲般照顾人的”而非“母亲”的意思,所以选B。
文章并没有提到美国是否在短期内就会产生一名女性总统,只是说“Sofar no woman has become president of the country; but that might happen",即有可能产生女总统,所以选C。
文章最后一段表明一个事实,即女性在工作和家庭中都需要做照顾性的工作,而这也许意味着“they have less energy to compete in the race for professional development", 而不是在工作上天生不如男性精力旺盛,所以选B
文章最后一段倒数第二句提到“While most teachers are women ...most head masters are not",即虽然大多数教师是女性,但学校的校长却不是女性。所以A正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/VrdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 李先生年初刚刚买了新房,房屋价值200万元,并为其投保火灾保险,其中,在甲保险公司投保50万元,乙保险公司投保100万元。某夜房屋失火,李先生...
共用题干 李先生年初刚刚买了新房,房屋价值200万元,并为其投保火灾保险,其中,在甲保险公司投保50万元,乙保险公司投保100万元。某夜房屋失火,李先生...
共用题干 杨女士和她先生结婚已经3年,近期计划买房,待生活安定下来就可以生宝宝了。目前他们夫妇二人月收入合计12800元。经过多次考察,他们已经看好了一...
共用题干 杨女士和她先生结婚已经3年,近期计划买房,待生活安定下来就可以生宝宝了。目前他们夫妇二人月收入合计12800元。经过多次考察,他们已经看好了一...
共用题干 杨女士和她先生结婚已经3年,近期计划买房,待生活安定下来就可以生宝宝了。目前他们夫妇二人月收入合计12800元。经过多次考察,他们已经看好了一...
共用题干 杨女士和她先生结婚已经3年,近期计划买房,待生活安定下来就可以生宝宝了。目前他们夫妇二人月收入合计12800元。经过多次考察,他们已经看好了一...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
随机试题
水深超过()m的潜水作业,现场应备有随时可使用的减压舱,潜水作业现场应有预备潜
用户申请用电时,应向供电企业提供用电工程项目批准的文件及有关的用电资料。包括:用
某地区因重点水污染物氨氮指标未能完成总量削减要求而实行“区域限批”。根据《中华人
判断成人发育正常的指标,不正确的是
在资产基础法评估企业价值的调查中,评估人员需要确定相关资产项目是否存在法律权属资
用一项指标对某小学l~6年级的所有孩子进行发育年龄的评价,你认为单独使用哪项指标
降减沉井外壁阻力的方法有()。 A.射水法B.泥浆套法C.气幕法D.预
一般来讲,公积金个人住房贷款的发放方式是()。A.借款人直接提取现金B.售房人直接提取现金C.资金以转账方式划入售房人账户D.资金以转账方式划入借款人账
M公司打算收购N公司,它预计N公司被收购后第1年的损益状况如下所示(单位:美元): 销售收入...
下列不属于安全生产检查的方法的是()。A.设备和人员抽查法B.常规检查法C.安全检查表法D.仪器检查法