首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Grown-ups are often surprised by how well they remember something th...
共用题干 第一篇Grown-ups are often surprised by how well they remember something th...
admin
2020-12-24
61
问题
共用题干
第一篇
Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced still swim as well as ever since.A man when he gets back who has not hada chance to go swimming for years can in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away.He can play catch and hit a ball as well as his son.A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins"Twinkle,twinkle,little star",remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.
One explanation is the law of overlearning,which can be stated as follows:Once we have learned something,additional learning trials(尝试)increase the length of time we will remember it.
In childhood we usually continue to practice such skills as swimming,bicycle riding,and playing baseball long after we have learned them.We continue to listen to and remind ourselves of words such as"Twinkle,twinkle,little star"and childhood tales such as Cinderella and Goldi-- locks.We not only learn but overlearn.
The multiplication tables(乘法口诀表)are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school,because they are another of the things we overlearn in childhood.
The law of overlearning explains why cramming(突击学习)for an examination, though it may result in a passing grade,is not a satisfactory way to learn a college course.By cramming,a student
may learn the subject well enough to get by on the examination,but he is likely soon to forget almost everything he learned.A little overlearning,on the other hand,is really necessary for one's future development.
选项
According to the author,being able to use multiplication tables is________.
A:a result of overlearning
B:a special case of cramming
C:a skill to deal with math problems
D:a basic step towards advanced studies
答案
A
解析
文章中反复出现了关键词“overlearning”,超量学习,可见这是本文最为重要的内容,而第一段提到有些我们童年学过的东西,即使多年没有练习还没有忘记,“A.cramming”是部分观点,所以C正确。
从第一段的“Grown-ups are often surprised by how well they remember some-thing they learned...”可以看出人们对童年所学的东西印象深刻,而接下来具体举了游泳、骑自行车及讲故事的例子。B、C和D的内容文中没有涉及。
第二段是对“overlearning”的解释,在第三段则提供了具体的例子来说明,他既没有提供科学研究的发现,也没有定下一般规则或者做比较,所以D正确。
尽管乘法口诀表是超量学习的一个例子,但它又是这个规则的例外(第四段),即人们不会把它记得长久,相反,会很快遗忘。作者没有提到这是一个突击学习或者学数学的方法,因此A正确。
作者说到“...is not a satisfactory way to learn a college course...”尽管如此,它在某些时候还是有用的,比如,对于“future development”,可以有适量的突击学习,因为它可以让 ” a student may learn the subject well enough to get by on the examination”,通过考试,所以选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/WWMQKKKQ
相关试题推荐
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
Reliefworkerswereshockedbywhattheysaw.A.movedB.touchedC.surprisedD.
TheNeedtoRemember Somepeoplesaytheyhavenomemoryatall:"Ijustca...A
CustomsoftheWorld Ifyoutravelaroundtheworld,youwillbesurprisedt...
Itispleasedformetohavemetyouhere.()A.surprisedB.gladC.sadD.willing
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
TheStateofMarriageToday Istheresomethingseriouslywrongwithmarriag...
随机试题
(59-61题共用备选答案) A.酶结合物 B.戊二醛交联法一步法 C.戊
不属于红细胞破坏增多所致的贫血是 A.不稳定血红蛋白病 B.珠蛋白生成障碍性
在项目质量计划编制过程常用的工具和技术中()是将实际实施过程中或计划之中的项目
混凝土拌合物的和易性是一项综合性指标,包括()等方面的含义。
CC本题考查的是位置类中的其他位置,所出现的图形都是有两个部分构成,然后从每个图形的位置来看分别依次是相离、相交、相离、相交这种规律,因此,本题答案得出C
综合理财规划建议书写作过程的环节之一是“搜集材料,分类汇总”。下列不属于该环节重
关于后牙固定桥桥体验面设计,错误的是A.适当降低非功能尖斜度B.恢复缺失牙原有的面宽度C.舌侧边缘嵴可添加副沟D.加大桥体与固位体间的舌外展隙E.加深颊
“-把钥匙开一把锁”体现的德育原则是A.理论联系实际B.长善救失C.教育影响的一致性制D.因材施教
下列疾病的主要累及病变区是 妊娠期龈炎A.前牙区为主,尤其是下前牙区最为显著,也可波及全口牙的牙龈B.前牙区的唇侧牙龈C.可发生于少数牙或全口牙牙龈,以前
以招标、拍卖或者挂牌方式确定中标人、竞得人后,其他投标人、竞买人支付的投标、竞买保证金,出让人必须在招标拍卖挂牌活动结束后()内予以退还,不计利息。A:5dB