首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇DepressionAlthough the stigma(耻辱)once associated with mental illness...
共用题干 第二篇DepressionAlthough the stigma(耻辱)once associated with mental illness...
admin
2020-12-24
10
问题
共用题干
第二篇
Depression
Although the stigma(耻辱)once associated with mental illness has gradually gone away in recent years,most of the Americans who have clinical depression still don't get treated for it partly because many are too embarrassed to go to a psychologist. In fact,the majority of depressed people who seek professional help turn first not to a psychologist but to their primary care physician.
But do regular doctors really know how to identify depression?A large new scientific review suggests they don't. In a review of 41 previous studies,the authors found that general practitioners make frequent mistakes,missing true cases of depression about half the time and incorrectly diagnosing it in 19%of healthy people.
Alex Mitchell,Amol Vaze and Sanjay Rao of Leicester General Hospital in the U.K. estimate that about 1 in 5 people in developed nations will experience depression in their lifetime.That means that among a general patient population of 100,about 20 will develop the condition,but the typical doctor will find it in only 10 of those who have it. And among the 80 healthy people,the doctor will incorrectly identify depression in 15.
This is significant because depression can make the patient and his or her family weak.Depression also carries an enormous social burden,leading to missed work days,loss of productivity and increases in health-care spending. Further,those misdiagnosed with depression may end up being prescribed medicine that not only costs a lot but can have serious side effects.
The various studies that Mitchell,Vaze and Rao reviewed used different methods to verify whether doctors had missed depression in their patients.Virtually all the studies pointed to the same conclusion:general physicians aren't very good at recognizing the most common mental illness in the world.
Why?One reason is that the typical doctor visit is quite short,usually no longer than 15 minutes.It's hard for patients to open up about their symptoms during that brief period.Doctors should spend more time or schedule follow-up appointments with patients they suspect have depression, which would dramatically increase the rate of accurate diagnoses.
选项
According to the passage,depression can result in________.
A:worse family relationship
B:refusal by the society
C:large medical expense
D:serious side effects
答案
C
解析
本题是细节考查题。题干是:大多数抑郁症患者拒绝看心理医生,部分原因是什么?选D的依据是第一段第一句话:"…most of the Americans who have clinical depression still don't get treated for it partly because many are too embarrassed to go to a psychologist.”但大多数有临床抑郁症的美国人仍然没有得到医治,部分原因是他们对此觉得很尴尬所以不愿去看心理医生。选项D的意思是他们将看心理医生与尴尬的感受联系在一起,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:一篇新的科学研究报告中,研究者发现了什么?选B的依据是第二段第三句和第四句:" In a review of 41 previous studies , the authors……in 19% of healthy people.”在这份研究报告里,作者回顾了以往41项研究,发现普通的家庭医生经常出错,有半数真正患抑郁症的人他们判断不出来,却将19%的健康者误诊为抑郁症患者。选项B的意思是普通内科医生时常做出错的抑郁症诊断,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:第三段第三行的“will develop the condition" 意思是什么? 选C的依据是第三段第一句:" Alex Mitchell , Amol Vaze and Sanjay Rao of Leicester General Hospital in the UK estimate that about 1 in 5 people in developed nations will experience depression in their lifetime.”来自英国斯特综合医院的艾力克斯·米契尔、阿莫尔·维兹与桑杰·饶估计在发达国家,大约每5个人当中就有1个人在其一生中会出现抑郁症状。题干中的condition就是指本句的抑郁症状,而develop the condition指的是患上抑郁症,选项C 的意思是病人受抑郁症的折磨,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:根据这篇文章,抑郁症可导致什么情况?选 C的依据是第四段第二句和第三句:" Depression also carries an enormous social burden , leading to missed work days,loss of productivity and increases in health-care spending.Further,those misdiagnosed with depression may end up being prescribed medicine that not only costs a lot but can have serious side effects.”抑郁症也会给社会带来巨大负担,导致人们无法上班,生产力下降以及医疗支出增加。此外,被误诊为抑郁症可能最终被开一些药,不仅花很多钱,而且可能有很严重的副作用。选项C的意思是大笔的医疗费,与原文相符。
本题是细节推理题。题干是:为什么普通内科医生不能诊断出抑郁症?选A的依据是最后一段第二句:" It's hard for patients to open up about their symptoms during that brief period.”这么短的时间内,病人很难讲述他们的症状。选项A的意思是医生的诊断做得太匆忙了,与原文相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/bQlQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned....
共用题干 HypertensionDrugsFoundtoCutRiskofStrokeAustraliandoctorsdeclar...
共用题干 HypertensionDrugsFoundtoCutRiskofStrokeAustraliandoctorsdeclar...
共用题干 WhoWanttoLiveForever?Ifyourdoctorcouldgiveyouadrugthatwoul...
共用题干 WhoWanttoLiveForever?Ifyourdoctorcouldgiveyouadrugthatwoul...
共用题干 WhoWanttoLiveForever?Ifyourdoctorcouldgiveyouadrugthatwoul...
共用题干 WhoWanttoLiveForever?Ifyourdoctorcouldgiveyouadrugthatwoul...
共用题干 DoubleEffectTheSupremeCourt'sdecisionsonphysician-assistedsuici...
共用题干 DoubleEffectTheSupremeCourt'sdecisionsonphysician-assistedsuici...
共用题干 WardoffTravelBugs1Astheholidayseasonapproaches,sodoesthepros...
随机试题
结合物价因素分析,从较长时期来看,房地产价格上涨率通常( )。[2009年真题
硼砂的功效是
圆截面杆ABC轴向受力如图,已知BC杆的直径d=100mm,AB杆的直径为2d,
TOT是在BOT模式的基础上发展演变而来的一种融资模式,其含义是( )。
2,3,4,9,8,27,16,81,(),()。
下列各项,不属于乳癌局部典型体征的是A.质地坚硬B.表面不光滑C.肿块活动D.橘皮样变E.乳头内缩
进入20世纪后教育的改革和发展呈现出哪些新的特点?谈谈你的体会。
《民法总则》规定,在诉讼时效期间的最后6个月内,因下列障碍,不能行使请求权的,诉讼时效中止()。A.不可抗力B.权利人向义务人提出履行请求C.继承开始后未
()是商品基金的主要管理人,是基金的设计者和运作的决策者。A.交易经理(TM)B.期货佣金商(FCM)C.商品基金经理(CPO)D.商品交易顾问(
2018年6月,甲公司在P银行开立基本存款账户。 2018年6月12日,财务人员王某代理甲公司向银行申请签发一张金额为100万元的银行汇票,交与业务员张...