首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 The Sandwich GenerationToday people often look forward to their middle ...
共用题干 The Sandwich GenerationToday people often look forward to their middle ...
admin
2020-12-24
66
问题
共用题干
The Sandwich Generation
Today people often look forward to their middle age as a time when they will be able to take things easier. After their children are grown,they expect to enjoy the life they have worked hard to create.______(46) In middle age,many people discover that they have two ongoing responsibilities:one is to look after their aging parents,and the other is to help their young adult children deal with the pressures of life.Around the world, there are millions of people who are"sandwiched"in between the older and the younger generations.
Sometimes there may be two or three generations living in the same household-a situation that is common in many Asian countries and in some parts of Europe.In other cases,a couple may be taking care of parents and children,but they do not live with them.
There are two important reasons for the rise of the sandwich generation.First,people are living longer than they used to.In the early nineteenth century , the average life expectancy(预期寿命)for adalts in the United States,for example,was about 40,whereas today people live to an average age of 75.______(47)The second reason is that these days,young adults often live with their parents for a longer time than they did in the past.This is often for financial reasons.It's also more common for today's young adults to return home during or after college if they need financial or emotional support.
______(48)They may have to cover expenses that their parents cannot.They may have to manage their parents'financial and legel affairs.They may have to prepare for their parents'future needs,such as special medical care or a move to a nursing home.This can be a traumatic(使人不快的)experience for everyone.
Caring for adalt children presents challenges as well,and caregivers have to resolve important questions: How can financial responsibilities be shared among members of the household? How can household chores be shared? What is the best way to ensure everyone's privacy?______(49)
The financial and emotional pressures on the sandwich generation can be overwhelming.However,this time in life also has its rewards.______(50)It can also provide a valuable opportunity to spend more time with them.However,in order to survive this difficult period in their lives,the members of the sandwich generation must remember that they also need to pay attention to their own needs and look after the quality of their own lives.They can't be totally seffless.
选项
______(47)
A:Successfully coping with these issues can avoid a lot of stress for the whole family.
B:Therefore,children are taking care of their parents over a longer period of time.
C:People who take care of elderly parents often face difficult issues.
D:Young adults feel sandwiched between their financial responsibilities and their desire to enjoy life.
E:However,the reality is often very different.
F:It can be a time to rediscover the special qualities of one's parents or children.
答案
B
解析
前面一句话说,孩子长大后,中年父母期望有时间享受自己努力工作创造的生活。后面一句话说,到了中年,许多人发现自己同时担负着照顾年老的父母和帮助年少的孩子处理生活的压力两项责任。联系上下文可知,此处应该是一个转折句。故选E。
前面一句话说,在19世纪早期,美国成年人的平均寿命在40岁左右,而现在人们通常能活到75岁。联系上下文可推测出,由于人们的寿命增长了,所以孩子们照顾父母的时间变长了。故选B。
第三段主要说的是孩子们照顾父母可能要面临的种种困难。联系上下文可知,此处应该是本段的主题句。故选C。
第四段主要说的是父母在照顾成年孩子时面临的种种挑战。联系上下文可知,此处应该是说解决了这些问题可以减轻整个家庭的负担。故选A。
前面一句话说,三明治一代肩上的经济和精神压力可能使他们不堪重负,但这段时间也会给他们带来回报。联系上下文可知,此处应该是三明治一代同时肩负孩子和父母负担的好的方面。故选F0
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/f5MQKKKQ
相关试题推荐
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
TheChangingMiddleClass TheUnitedStatesperceivesitselftobeamiddle...
随机试题
合同内容约定不明确,不能达成补充协议,按照交易习惯不能解决时,根据我国《合同法》
复方对乙酰氨基酚片的正常情况下的外观性状为
以下说法正确的是()。
下列有关RNA的叙述错误的是 A.主要有mRN
申请个人商用房贷款,借款人可以使用的担保方式只能是抵押。()
须在冷处保存,且避免冻结的常用药品是A.甘油栓B.硫酸阿托品C.复方甘草合剂D.双歧三联活菌制剂E.注射用乳糖酸红霉素
被告行政机关拒绝履行判决、裁定的,关于第一审法院可以采取的措施,下列说法不正确的是()。A:对应当归还的罚款或者应当给付的赔偿金,直接从该行政机关的账户内划拨
根据《危险性较大的分部分项工程安全管理规定》(建办质[2018]31号),不得作为专家论证会专家组成员的有()A.建设单位项目负责人B.总监理工程师
为服务对象寻找有关的服务,如为弱智儿童寻找特殊学校,协助其接受文化教育,这种社区照顾的角色属于()。A.顾问B.辅导者C.经纪人D.倡议者
甲公司为增值税一般纳税人,生产并销售A产品,适用增值税税率为17%。2014年度有关涉税资料如下: 1.销售A产品小规模纳税人,价税合计收取11700...