首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mobile PhonesMobile phones should carry a label if they proved to be a ...
共用题干 Mobile PhonesMobile phones should carry a label if they proved to be a ...
admin
2020-12-24
8
问题
共用题干
Mobile Phones
Mobile phones should carry a label if they proved to be a dangerous source of radiation,according to Robert Bell,a scientist.And no more mobile phone transmitter towers should be built until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit are scientifically evaluated,he said."Nobody is going to drop dead overnight but we should be asking for more scientific information,"Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation.______(46)
A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill-effects on humans from electromagnetic radiation.According to Robert Bell,there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day.______(47)
As well,there are 2,000 transmitter towers around Australia,many in high density residential areas.______(48)The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.
Robber Bell suggests that until more research is completed the government should ban construction of phone towers from within a 500 meter radius of school grounds,child care centers,hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children.______(49)He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.
______(50)According to Robert Bell,it is reasonable for the major telephone companies to fund it. Besides,he also urges the government to set up a wide-ranging inquiry into possible health effects.
选项
________(47)
A:He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults.
B:By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones;nearly one for every two people.
C:"If mobile phones are found to be dangerous,they should carry a warning label until proper shields can be devised,"he said.
D:Then who finances the research?
E:For example,Telstra,Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.
F: The conclusion is that mobile phones bring more harm than benefit.
答案
B
解析
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。本题应该填与low-level radiation有关的内容。所以选项C是正确的。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。此空前面一句介绍了澳大利亚拥有手机的现状,选项B的内容是对到2000年之前手机发展前景的预测,内容连贯。因此选B。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。这一段第一句说“许多微波发射塔建在人口稠密的居民区”。选项E的内容涉及微波发射塔的地点选择只考虑到地理位置而不顾及社区居民的安全。选项E扩展了第一句表达的信息。此外,选项E出现tower这个词,与第一句的tower 相呼应,也证明了选择的合理性。因此选E。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解。此空前一句说的是Robert Bell建议政府应该禁止在儿童比例高的地区(如学校操场、儿童医疗中心、居住小区等)的500 米半径范围内建造发射塔。选项A说明为什么要这样做,因此选A。
本题考查的是对上下文之间意义关系的理解和对文章细节的把握。此空后面一句说主要的电话公司出钱资助研究项目的问题,因此选项D是正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/g2lQKKKQ
相关试题推荐
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
GrossNationalHappiness Inthelastcentury,newtechnologyimprovedthel...
GrossNationalHappiness Inthelastcentury,newtechnologyimprovedthel...
GrossNationalHappiness Inthelastcentury,newtechnologyimprovedthel...
Weshouldnotsacrificeenvironmentalprotectionstofostereconomicgrowth.Are
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
随机试题
环境污染中固体废物种类繁多,其中,按废物的化学性质可以分为( )。[2007年
青海所独有的世居少数民族是( )。 A、白族 B、撒拉族 C、珞巴族
由于借款人的提前还款会打乱银行原有的资金安排,借款人应至少口头征得银行同意后,才
机电工程项目的特点不包括()。
根据《中华人民共和国标准施工招标文件》(2007年版),承包人的义务应包括()
团结友善主要是规范公民与公民之间的道德关系,强调公民之间的(),更加注重公民个
眩晕 A椎-基底动脉系统TIAB颈内动脉血栓形成C大脑前动脉血栓形成D大
普通公民甲采取暴力方法阻碍军官周某依法执行军事职务。甲的行为应定位( )。A.阻碍军人执行职务罪B.阻碍执行军事职务罪C.妨碍公务罪D.寻衅滋事罪
卫生法中基本特征显示,随着社会的发展,在世界各国卫生立法中的共识是关注A.卫生标准B.技术规范C.社会公众利益D.卫生人员行为E.加强卫生管理
男性,66岁。咳嗽、咳痰伴喘息10年,加重2天,痰黄量多,1天前患者出现嗜睡。查体:嗜睡,球结膜水肿,口唇发绀,BP150/90mmHg.R35次/分,P...