首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Transport and Trade1.Transport is one of the aids to trade.By moving go...
共用题干 Transport and Trade1.Transport is one of the aids to trade.By moving go...
admin
2020-12-24
8
问题
共用题干
Transport and Trade
1.Transport is one of the aids to trade.By moving goods from places where they are plentiful to places where they are scarce,transport adds to their value.The more easily goods can be brought over the distance that separates producer and consumer,the better for trade.When there were no railways,no good roads,no canals,and only small sailing ships,trade was on a small scale.
2.The great advances made in transport during the last two hundred years were accompanied by a big increase in trade.Bigger and faster ships enabled a trade in meat to develop between Britain and New Zealand, for instance.Quicker transport makes possible mass-production and big business, drawing supplies from,and selling goods to,all parts of the globe.Big factories could not exist without transport to carry the large number of workers they need to and from their homes.Big city stores could not have developed unless customers could travel easily from the suburbs and goods delivered to their homes.Big cities could not survive unless food could be brought from a distance.
3.Transport also prevents waste.Much of the fish landed at the ports would be wasted if it could not be taken quickly to inland towns.Transport has given us a much greater variety of foods and goods since we no longer have to live on what is produced locally. Foods which at one time could be obtained only during a part of the year can now be obtained all through the year. Transport has raised the standard of living.
4.By moving fuel,raw materials and even power,for example,electric cables,transport has led to the establishment of industries and trade in areas where they would have been impossible before.Districts and countries can concentrate on making things which they can do better and more cheaply than others and can then exchange them with one another. The cheaper and quicker transport becomes,the longer the distance over which goods can profitably be carried. Countries with poor transport have a lower standard of living.
5.Commerce requires not only the moving of goods and people but also the carrying of messages and information.Means of communication,like telephones,cables and radio,send information about prices,supplies and changing conditions in different parts of the world.In this way,advanced communication systems also help to develop trade.
选项
Paragraph 2______
A:Higher living standard.
B:Importance of transport in trade.
C:Various means of transport.
D:Birth of transport-related industries and trade.
E:Role of information in trade.
F: Public transportation.
答案
B
解析
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段中心意思是交通运输对贸易发展的重要性。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段中心意思是段落的最后一句话:“运输提升了生活质量。”
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段中心意思是与交通运输密切相关的产业和贸易的诞生。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段中心意思是信息对商业贸易的重要性。
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。?依据是第二段的第一句:The great advances made in transport during the last two hundred years were accompanied by a big increase in trade.
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第二段的第三句:Quicker transport makes possible mass-production and big business , drawing supplies from, and selling goods to,all parts of the globe.
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第三段第四句:Foods which at one time could be obtained only during a part of the year can now be obtained all through the year.
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第五段第一句:Commerce requires not only the moving of goods and people but also the carrying of messages and information.
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/gjlQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
警察风纪是人民警察政治素质、文明程度、精神风貌、纪律作风和战斗力的综合反映。人民
我国企业编制利润表多采用的格式是()。
增強子的作用是 A促进结构基因转录B抑制结构基因转录C抑制阻遏蛋白D抑制
根据《商业银行资本管理办法(试行)》,关于我国商业银行资本充足率监管要求的说法不正确的是()。A.第一层次为最低资本要求,即核心一级资本充足率、一级资本充足率
下列子中,没有错别字的一句是()。A.群众生活必需的其他农产品的销售,也要坚决保持稳定,某些必须提价的,要给予消费者以适当补偿B.“工欲擅其事,必先利其器
预制构件出厂时的混凝土强度不低于设计混凝土强度等级值的()。 A.55%B.65% C.75%D.85%
某工程采用工程量清单计价,其中土石方工程清单工程量420m3,施工企业采用放坡开挖,定额工程量 650m3,定额单价人工费为8.40元/m3,材料费为...
下列对中国期货保证金监控中心描述正确的有()。A.是营利性公司制法人B.是非营利性公司制法人C.经发改委同意、中国证监会设立D.基本职能包括及时发现并报
《税务登记管理办法》属于()。A:税收法律B:税收法规C:部委规章和规范性文件D:地方性法规
按照《工伤保险条例》的规定,应当认定为工伤或视同工伤的有().A:在工作时间和工作场所内,受到事故伤害的B:患职业病的C:在上下班途中,受到事故伤害的D: