首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
admin
2020-12-24
55
问题
共用题干
第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
The passage indicates that ancient treatments for injury and disease were_________.
A:much more successful than modern ones
B:successful enough for humans to survive
C:successful in all cases
D:of little help to humans
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/i2EQKKKQ
相关试题推荐
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
《民用建筑节能条例》规定,()组织竣工验收,应当对民用建筑是否符合民用建筑节能强
对一些能引起正常人情绪波动的事情以及与自己切身利益有密切关系的事情缺乏相应的情绪
若诊断为逆行性牙髓炎,检查最重要的是 A牙龈出血B龈下牙石C牙周溢脓D深
下列情形不属于医疗事故,除了A.手术开错部位造成较大创伤B.诊疗护理中违反了规章制度,尚未给病员造成不良影响和损害C.因体质特殊发生难以预料的后果D.由于
定增基金是指()。A、投资于处于,各个创业阶段的未上市成长型企业的股权投资基金B、投资于上市公司非公开发行股票的股权投资基金C、投资于土地以及建筑物等土地
下列气体灭火系统模拟喷气试验结果符合要求的是()。A、延迟时间与设定时间相符,响应时间满足要求B、有关声、光报警信号正确C、有关控制阀门工作正常D、信号
正常肾浓缩功能时A.血钙增高、血磷降低B.血磷增高C.血钙和血磷同时增高D.血钙和血磷同时降低E.血钙降低、血磷增高
预防有机磷农药中毒最有效的措施是A.遵守安全操作规程B.加强个人防护C.体检并严格控制有禁忌证的工人参加作业D.服用阿托品药物预防E.及时发现患者,及时
关于投资回报,正确的说法有( )。A.投资回报率是正常年度总收益占投资总额的百分比B.投资回收期=投资总额/年收益C.商铺合理的年投资回报率一般为8%~1
共用题干 某通信企业提供4种业务,通过客户价值分析发现消费者对这4种业务的边际价值估价分别为20元、19元、18元、17元,假定4种业务的成本均为0。此...