首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Book Shops in LondonLondoners are great readers.They buy vast number...
共用题干 第三篇Book Shops in LondonLondoners are great readers.They buy vast number...
admin
2020-12-24
59
问题
共用题干
第三篇
Book Shops in London
Londoners are great readers.They buy vast numbers of newspapers and magazines and of books一specially paperbacks,which are still comparatively cheap in spite of ever-increasing rises in
the costs of printing. They still continue to buy"proper"books,too,printed on good paper and bound between hard covers.
There are many streets in London containing shops which specialize in book-selling. Perhaps the best known of these is Charring Cross Road in the very heart of London.Here bookshops of all sorts and sizes are to be found,from the celebrated one which boasts of being"the biggest bookshop in the world"to the tiny,dusty little places which seem to have been left over from Dicken's time. Some of these shops stock,or will obtain,any kind of book,but many of them specialize in second-hand books,in art books,in foreign books,in books on philosophy,politics or any other of the myriad subjects about which books may be written.One shop in this area specializes solely in books about ballet.
Although it may be the most convenient place for Londoners to buy books,Charring Cross Road is not the cheapest. For the really cheap second-hand volumes,the collector must venture off the beaten track,to Farringdon Road,for example,in the East Central district of London.Here there is nothing so grandiose as bookshops.Instead,the booksellers come along each morning and tip out their sacks of books on the small barrows(流动集售货车)which line the gutters(街沟).And the collectors,some professional and some amateur, who have been waiting for them,pounce(一把抓住)upon the dusty cascaded(一叠叠图书).In places like this one can still, occasionally, pick up for a few pence an old volume that may be worth many pounds.
选项
The best topic for this passage is________.
A:Bookshops in London
B:The biggest bookshop in the world
C:Charring Cross Road
D:Buying books in London
答案
D
解析
这一句的含义是伦敦人喜爱读书。相比较而言,选项D符合题意,因此, D为正确答案。
查英街是因为书店众多而闻名。这一点在文章第二段明确表达。因此,正确答案为B
在文章第二段作者谈到要买便宜书就要打破常规到小摊上买。选项D与题意相符,因此,答案为D。
选项A不对,是因为文章中明确指出弗登街没有像样的书店。选项B不对是因为文章中指出卖主用流动售货车卖书,而不是小书店。D项与文章内容完全相反。因此,选项C为答案。
文章虽然谈到书店,但重点是放在教读者如何购书,因此,选项D与文章大意相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/jddQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 叶天是某大学的退休老师,热心公益事业。叶天的父母、妻子早已亡故,有一个儿子叶强,已经长大成人并结婚单过,对叶天捐助公益事业十分不满。2001年...
共用题干 叶天是某大学的退休老师,热心公益事业。叶天的父母、妻子早已亡故,有一个儿子叶强,已经长大成人并结婚单过,对叶天捐助公益事业十分不满。2001年...
共用题干 刘先生给某企业提供专项培训,获劳务报酬60000元,交通费、住宿费、伙食费等费用20000元由自己承担。另外,企业也和刘先生商议报酬的支付方式...
共用题干 刘先生给某企业提供专项培训,获劳务报酬60000元,交通费、住宿费、伙食费等费用20000元由自己承担。另外,企业也和刘先生商议报酬的支付方式...
共用题干 刘先生给某企业提供专项培训,获劳务报酬60000元,交通费、住宿费、伙食费等费用20000元由自己承担。另外,企业也和刘先生商议报酬的支付方式...
共用题干 刘先生目前的投资组合情况如下:40万元认沽权证(认沽权证本质为一种看跌期权),30万元股票型基金,100万元外汇保证金,假设保证金比例为1%,...
共用题干 刘先生目前的投资组合情况如下:40万元认沽权证(认沽权证本质为一种看跌期权),30万元股票型基金,100万元外汇保证金,假设保证金比例为1%,...
共用题干 刘先生目前的投资组合情况如下:40万元认沽权证(认沽权证本质为一种看跌期权),30万元股票型基金,100万元外汇保证金,假设保证金比例为1%,...
共用题干 林桦,现年32岁,某公司业务经理,年薪5万元。妻子白晶;某公司文秘,年薪4万季。年结余大致在2万元左右,女儿两岁,马上要上幼儿园。二人结婚时贷...
共用题干 林桦,现年32岁,某公司业务经理,年薪5万元。妻子白晶;某公司文秘,年薪4万季。年结余大致在2万元左右,女儿两岁,马上要上幼儿园。二人结婚时贷...
随机试题
高压断路器按安装地点分为户内式和户外式,按断路器使用的灭弧介质所进行的分类包括(
水平梁AB由铰A与杆BD支撑。在梁上O处用小轴安装滑轮。轮上跨过软绳。绳一端水平地系于墙上,另端悬持重W的物块。构件均不计重。铰A的约束力大小为:
赵老师告诉张明、孙哲两位同学,明天上午作文课将点评他们的作文,到时请他们课上现场朗读他们的作文。张明脸上挂着掩饰不住的喜悦之情,而孙哲有心事,贴在赵老师身...
绒毛膜癌的病理学特点可表现为A.是由滋养层细胞发生的肿瘤,主要继发于葡萄胎B.肿瘤细胞一般不侵人子宫肌层C.肿瘤组织易产生出血、坏死D.易侵人血管.多为血
XX县XX村是著名的冬枣生产加工基地,冬枣产业是该村的重要经济支柱。该村村口的一座水泥桥是运输冬枣的主要通道。2012年12月8日,该桥大梁出现裂痕,桥面...
服用碘剂的正确方法是A:空腹直接口服B:用温开水冲服C:滴在固体食物上服用D:用冷开水冲服E:不宜与食物同时服用
属于三环类抗抑郁药的是()。A.雷尼替丁B.奥美拉唑C.阿米替林D.度洛西汀E.氟西汀
施工进度计划的调整包括()。A.调整工程量B.调整工作起止时间C.调整工作关系D.调整项目质量标准E.调整工程计划造价
在采用直接标价的前提下,如果需要比原来更少的本币就能兑换一定数量的外国货币,这表明()。A:本币币值上升,外币币值下降,通常称为外汇汇率上升B:本币币值下降,
劳动法是调整()的法律规范的总称。A:雇佣关系B:劳动关系C:与劳动关系密切联系的其他社会关系D:经济关系E:劳务关系