首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Spoilt for ChoiceChoice,we are made to believe,is a right. In daily ...
共用题干 第二篇Spoilt for ChoiceChoice,we are made to believe,is a right. In daily ...
admin
2020-12-24
69
问题
共用题干
第二篇
Spoilt for Choice
Choice,we are made to believe,is a right. In daily life,people have come to expect endless situations
about which they are required to make decisions one way or another. In the main,these are just annoying
moments at work which demand some extra energy or brainpower,or during lunch breaks like choosing which
type of coffee to order or indeed which coffee shop to go to.But sometimes selecting one option as opposed to
another can have serious or lifelong consequences.More complex decision-making is then either avoided,
postponed,or put into the hands of the army of professionals,lifestyle coaches,lawyers,advisors,and the like,
waiting to lighten the emotional burden for a fee.But for a good many people in the world,in rich and poor
countries,choice is a luxury,not a right. And for those who think they are exercising their right to make
choices,the whole system is merely an illusion,created by companies and advertisers wanting to sell their
wares。
The main impact of endless choice in people's lives is anxiety.Buying something as basic as a coffee pot
is not exactly simple.Easy access to a wide range of consumer goods induces a sense of powerlessness,even
paralysis(瘫痪),in many people,ending in the shopper giving up and walking away,or just buying an un-
suitable item that is not really wanted in order to solve the problem and reduce the unease.Recent surveys in
the United Kingdom have shown that a sizeable proportion of electrical goods bought per household are not
reilly needed.The advertisers and the manufacturers are,nonetheless,satisfied.
It is not just their availability that is the problem,but the speed with which new versions of products
come on the market.Advances in design and production mean that new items are almost ready by the time
that goods hit the shelves.Products also need to have a short lifespan so that the public can be persuaded to
replace them within a short time.The classic example is computers,which are almost outdated once they are
bought.At first,there were only one or two available from a limited number of manufacturers,but now there
are many companies all with not only their own products but different versions of the same machine.This
makes selection a problem.Gone are the days when one could just walk with ease into a shop and buy one
thing;no choice,no anxiety.
The plethora(过剩)of choice is not limited to consumer items. With the greater mobility of people
around the world,people have more choice about where they want to live and work一a fairly recent phenome-
non.In the past,nations migrated across the earth in search of food,adventure,and more hospitable environ-
ments.Whole nations crossed continents and changed the face of history.So the mobility of people is nothing
new. The creation of nation states and borders effectively slowed this process down.
选项
Why do products have a short lifespan nowadays?
A:They are of poor quality.
B:They are quickly replaced with new ones.
C:They have too many versions.
D:They are not designed by computers.
答案
B
解析
由第一段第四、五句可知,由于有的选择可能会影响人的一生,所以有些人会求助一些 专家帮忙做决定以减轻情感压力。A项是最佳选项。
由第二段中“ending in the shopper giving up and walking away or just buying an unsuitable item...”可知,当面对多种选择时,人们可能会放弃离开或买一个不适合的商品,而没有提到寻 求建议。
由第三段第三句“products also need to have a short life span...replace them within a short time”可知选B。
由最后一段第二句“…people have more choice about where they want to live and work..." 可知选D。
综合全文可知,答者的观点是选择多了,人们遇到的麻烦和压力更多。故选D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/lhMQKKKQ
相关试题推荐
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon'thavemuc...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon'thavemuc...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon'thavemuc...
Thepolicebelievethemotiveforthemurderwasjealousy.AchoiceBideaCdeci
TeachingandLearning Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforl...
TeachingandLearning Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforl...
TeachingandLearning Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforl...
随机试题
下列属于水库建设项目工程分析内容的有( )。 A、坝址方案比选 B、施工方
以下关于制度化管理特征的说法,错误的是()。 A.所有权与管理权相结合 B
(1)、与气机调节关系密切的是 A.脾胃 B.肝胆 C.心肾 D.肝肾
对购买首套自住房且套型建筑面积在90平方米以上的,贷款首付款比例不得低于(),
沟通阶段的组成不包括( )。
下列关于钙制剂应用注意事项的叙述错误的是
将法律责任划分为民事责任、刑事责任、行政责任、国家赔偿责任与违宪责任的标准是()。A.责任的内容B.责任的人数C.责任的程度D.引起责任的行为性质
具有工程设计综合资质的某设计单位,为了增加收入,允许一家取得工程设计专项资质的设计事务所以自己的名义承揽设计业务,依照《建筑法》及相关法规的规定,应责令改...
根据《城乡医疗救助基金管理办法》,城乡医疗救助方式是()。A.以住院救助为主,同时兼顾门诊救助B.只有住院救助C.只有门诊救助D.以门诊救助为主,同时兼
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 CellPhoneLetsYourSecretOut Your...