首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 How Technology Pushes Down Prices1 Prices have fallen in the food busin...
共用题干 How Technology Pushes Down Prices1 Prices have fallen in the food busin...
admin
2020-12-24
54
问题
共用题干
How Technology Pushes Down Prices
1 Prices have fallen in the food business because of advances in food production and distribution tech-
nology.Consumers have benefited greatly from those advances.People who predicted that the world would
run out of food were wrong.We are producing more and more food with less and less capital.Food is there-
fore more plentiful and cheaper than it has ever been.Spending on food compared with other goods has fallen
for many years,and continues to drop.
2 Supermarkets have helped push down prices mainly because of their scale.Like any big business,
they can invest in IT systems that make them efficient.And their size allows them to buy in bulk.As super-
markets get bigger,the prices get lower.
3 Huge retail companies such as Wal-Mart have tremendous power and they can put pressure on pro-
ducers to cut their margins.As a result,some producers have had to make cuts.In recent years,Unilever
has cut its workforce by 33,000 to 245,000 and dropped lots of its minor brands as part of its"path to
growth"strategy.Cadbury has shut nearly 20 per cent of its 133 factories and cut 10 per cent of its 55,000
global workforce.These cuts help keep costs down,and the price of food stays low.
4 Does cheap food make people unhealthy?Cheap food may encourage people to eat more.Food com-
panies certainly think that giving people more food for their money makes them buy more.Giving people big-
ger portions is an easy way of making them feel they have got a better deal.That is why portions have got
larger and larger. In America,soft drinks came in 80z(225g)cans in the past,then 120z(350g),and
now come in 200z(550g)cans.If a company can sell you an 80z portion for$7,they can sell you a 120z
portion for$8.The only extra cost to the company is the food,which probably costs 25 cents.
5 Now companies are under pressure to stop selling bigger portions for less money.But it is hard to
change the trend.
选项
Paragraph 3_________
A:Huge Retailers Force Producers to Cut Costsl
B:Consumers Like Supermarkets
C:Technology Helps Reduce Food Prices
D:Food Comes Cheaper in Larger Portions
E:Chain Stores Provide Better Service
F:Bigger Supermarkets Offer Lower Prices
答案
A
解析
文章第一段的主题句是第一句。这段主要讲食物价格下降的原因是生产和分配技术 的发展。
文章第二段主要讲的是超级市场因为规模大,能引进先进技术,故能提供低价格的 商品。
由文章第三段主题句“Huge retail companies...can put pressure on producers to cut their margins.”可知,超级零售商能迫使生产商降低商品价格。
文章第四段讲的是,食品公司给顾客提供每份量大的商品,能很容易使顾客感觉到他 们得到了一个大的折扣,这样顾客会买更多的商品。因此每份量大的食品价格便宜。
文章第二段提到“And their size allows them to buy in bulk.”其中in bulk = in large quantities。
文章第三段提到“As a result, some producers have had to make cuts."make cuts的意思 是“降价”。
文章第三段提到“Unilever...dropped lots of its minor brands...”由此可知答案为F。
文章第四段提到“Giving people bigger portions is an easy way of making them feel they have got a better deal.”其中a better deal = a good bargain。第4部分:阅读理解第一篇 本篇文章主要讲述的是奥莎拉·麦卡迪把一生的积蓄全部奉献给了那些她并不认识却需要 帮助才能完成学业的年轻人,同时也证明了人间真正无私的存在。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/msdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 资料:王太太从事个体服装销售近20年,前一段时间,她刚参加了国家的社会养老保险,但是她对国家举办的国家社会养老保险不是很明白;于是她向理财规划...
共用题干 资料:王太太从事个体服装销售近20年,前一段时间,她刚参加了国家的社会养老保险,但是她对国家举办的国家社会养老保险不是很明白;于是她向理财规划...
共用题干 赵刚今年28岁,在中关村一家高科技公司上班,月薪4000元(税后,下同),每年奖金红利为3个月工资,估计未来每年调薪200元,下个月就要结婚。...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后共8...
共用题干 袁先生与李女士刚刚结婚,组建家庭。其中,袁先生,28岁,每年的年收入为5万元;李女士,28岁,每年的年收入为3万元,每月还可以获得投资收入50...
共用题干 袁先生与李女士刚刚结婚,组建家庭。其中,袁先生,28岁,每年的年收入为5万元;李女士,28岁,每年的年收入为3万元,每月还可以获得投资收入50...
共用题干 袁先生与李女士刚刚结婚,组建家庭。其中,袁先生,28岁,每年的年收入为5万元;李女士,28岁,每年的年收入为3万元,每月还可以获得投资收入50...
共用题干 夏某夫妇计划于明年生育一个宝宝,请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答6~9题。夏某夫妇的孩子平安出生后,在活泼好动的中小学阶段
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
共用题干 龚建柱是某中学教师,30岁,每月税后收入4000元,年终奖金10000元;龚太太是某公司文秘,25岁,每月税后收入3000元。(1)家庭资产负...
随机试题
(40-42题共用题干) 女性,34岁。左大腿明显肿大,步行沉重感1年。查体:
某房地产开发企业为增值税一般纳税人。企业2×17年5月预售房地产项目收取的总价款
导游在旅游团的行程中应起好组织者和协调人角色的作用。
《最高人民法院关于审理建设工程施工合同纠纷案件适用法律问题的解释》规定,承包人(
A.氧合指数400~500mmHg B.通气/血流=0.8 C.PaO68m
下列关于监管部门对发布证券研究报告业务的有关规定,说法正确的为()。 Ⅰ.证
()提问是鼓励应聘者从不同角度思考问题的面试提问方式。
某些地方政府为了扩大自己的影响大搞劳民伤财、徒有虚表的“形象工程”,解决这一问题政府要( )。A.加强对媒体的管理B.积极转变工作作风C.赋予人民更多的权
丹参的保肝作用是指A:丹参可增加肝细胞坏死及炎症反应B:对急性肝损伤有防治作用C:对慢性肝损伤无防治作用D:对急慢性肝损伤仅有预防作用,无治疗作用E:对
(2018年)下列工程造价信息中,最能体现市场机制下信息动态性变化特征的是()。A.工程价格信息B.政策性文件C.计价标准和规范D.工程定额