首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was twelve,Maria made her first important ...
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was twelve,Maria made her first important ...
admin
2020-12-24
54
问题
共用题干
第二篇
Going Her Own Way
When she was twelve,Maria made her first important decision about the course of her life.She decided
that she wanted to continue her education.Most girls from middle-class families chose to stay at home after
primary school,though some attended private Catholic"finishing"schools.There they learned a little about
music,art,needlework,and how to make polite conversation. This was not the sort of education that interested
Maria-or her mother. By this time,she had begun to take her studies more seriously.She read constantly
and brought her books everywhere.One time she even brought her math book to the theater and tried to study
in the dark.
Maria knew that she wanted to go on learning in a serious way.That meant attending the public high
school,something that very few girls did.In Italy at the time,there were two types of high schools:the
"classical"schools and the"technical"schools. In the classical schools,the students followed a very tradi-
tional program of studies,with courses in Latin and Greek language and literature,and Italian literature and
history. The few girls who continued studying after primary school usually chose these schools.
Maria,however,wanted to attend a technical school.The technical schools were more modern than the
classical schools and they offered courses in modern languages,mathematics,science,and accounting. Most
people一including Maria's father一believed that girls would never be able to understand these subjects.
Furthermore,they did not think it was proper for girls to study them.
Maria did not care if it was proper or not.Math and science were the subjects that interested her most.
But before she could sign up for the technical school,she had to win her father's approval. She finally did,
with her mother's help,though for many years after,there was tension in the family. Maria's father continued to
oppose her plans,while her mother helped her.
In 1883,at age thirteen,Maria entered the"Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti"in Rome.
Her experience at this school is difficult for us to imagine.Though the courses included modern subjects,the
teaching methods were very traditional. Learning consisted of memorizing long lists of facts and repeating
them back to the teacher. Students were not supposed to ask questions or think for themselves in any way.
Teachers were very demanding;discipline in the classroom was strict;punishment was severe for those who
failed to achieve or were disobedient.
选项
We can infer from this passage that__________.
A:girls usually attended private primary schools
B:only girls attended classical schools
C:girls did not like going to school
D:Maria was a girl who had very strong will
答案
D
解析
由文章第三段第一句话“Maria, however, wanted to attend a technical school.”可知答案为C。
由文章第一段第三句话“Most girls from middle-class families chose to stay at home afterprimary school...”可知答案为B
由文章第三段倒数第二句话“Most people including Maria' s father believed that girls would never be able to understand these subjects.”说明玛利亚的父亲对女人所持的是传统观念。
由文章最后一段最后一句话可知,在那时的意大利高中学校中,教师是非常严格的。
文章内容表明,玛利亚意志非常坚定,她冲破传统的束缚,进了她向往的技校。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/nhMQKKKQ
相关试题推荐
GoingHerOwnWay Whenshewastwelve,Mariamadeherfirstimportantdecis...
GoingHerOwnWay Whenshewastwelve,Mariamadeherfirstimportantdecis...
GoingHerOwnWay Whenshewastwelve,Mariamadeherfirstimportantdecis...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
Itisimportantforfamiliestoobservetheirtraditionsevenastheirchildr...
Youmustshineyourshoessinceyouattendtosuchanimportantparty.()A.lighte
PopulationExplosion Averyimportantworldproblemistheincreasingnumbe...
随机试题
下列关于变现能力分析的说法,正确的有(??)。 Ⅰ.反映变现能力的财务比率主要
以北京地区为例,目前二手房交易需缴纳的税费包括( )。
房地产市场细分依据中,()是最传统的市场细分依据。
旅行社产品最主要的表现形式是()。A.产品销售B.产品设计C.旅游线路D.旅游接待
如图所示结构中,圆截面拉杆BC的直径为d,不计该杆的自重,则其横截面上的应力为()。
治疗胃火上炎所致齿痛、口疮首选的药物是A.丹参B.红花C.益母草D.郁金E.牛膝
某国外设备的CIF投标价格为250万美元,评标中供货范围偏差调整为3万美元,商务偏差调整为2%,技术偏差调整为3%。开标当日中国人民银行公布的汇率中间价为...
合同不违反法律和社会公共利益,主要包括()。 A.合同的内容合法 B.合同的目的合法 C.合同的行为合法 D.当事人缔约的原因合法...
下列关于存货盘存方法的说法中,不正确的是( )。A.定期盘存制的优点是核算工作简单B.永续盘存制的缺点是容易把在计量.收发.保管中产生的差错.浪费及
环境保护税的纳税人为在中华人民共和国领域和中华人民共和国管辖的其他海域,直接向环境排放应税污染物的单位和个人。()