首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Learn About Noble Gases(惰性气体)1 Have you ever ridden on a balloon?Many t...
共用题干 Learn About Noble Gases(惰性气体)1 Have you ever ridden on a balloon?Many t...
admin
2020-12-24
15
问题
共用题干
Learn About Noble Gases(惰性气体)
1 Have you ever ridden on a balloon?Many tourist spots offer balloon rides in order for people to see
the beauty of a place from above.A balloon contains a noble gas called helium(氦).Formerly,balloons con-
tamned hydrogen but hydrogen is very flammable and dangerous when uncontrolled.Therefore,people shifted
to helium,which is safer. Helium is safe because it has the properties of the noble gases.
2 People once believed that noble gases couldn't chemically react at all.For this reason,they were
called inert gases(惰性气体).They were also listed under Group 0 in the old periodic table because scien-
tists believed that the gases have zero valence(价)electrons in their outer shell.This was later proven to be
untrue when some noble gas compounds were discovered.
3 The gases are elements,which share similar properties.These properties include being monoatomic,
colorless,odorless,being able to conduct electricity,and having low chemical reactivity.Noble gases
include helium,neon,argon,krypton,xenon and radon.These are all found in Group 18,in the right most
column of the periodic table.If you look at the periodic table,you will notice that these elements are the only
ones which do not have a charge. Helium has the lowest molecular(分子的)weight while radon is the
heaviest.
4 Remember that chemical reactions occur because atoms have valence electrons,which are electrons
in their outer shell.When the outer shell is"unfilled"or the required number of electrons is not yet corn-
plete,the atom is more reactive.Noble gases have a full outer shell,meaning that they have complete elec-
trons in their outer shell.This complete number varies.For instance,the outer shell of helium has 2 valence
electrons while the outer shell of xenon has 8 electrons.Nowadays,there remains to be a few noble gases
because of the low chemical reactivity of these said gases.
5 because of their properties,noble gases have many important applications.They are widely used in
medicine and industries. For instance , liquid helium is used for superconducting magnets(磁体).These
magnets are very important in physics and medicine.When a doctor suspects that a person's brain has been
damaged,he might request for Magnetic Resonance Imaging(MRI).MRI allows the doctor to"see"the
brain,without operating on the patient.
选项
Paragraph 3____________
A:How were Noble Gases Discovered?
B:What is the Periodic Table?
C:What are the Applications of Noble Gases?
D:How were Noble Gases Understood in the Past?
E:What Causes the Low Chemical Reactivity of Noble Gases?
F:What are Noble Gases?
答案
F
解析
文章的第二段主要讲述了过去人们对惰性气体的看法。人们曾认为这些惰性气体不 会产生任何化学反应,故选D。
文章第三段主要讲的是惰性气体的性质、特点以及种类,故选F。
文章第四段从一般的化学反应发生的原理着手,解释惰性气体化学反应性地的原因: 惰性气体外层电子数目完整,不易发生反应,故选E。
由本段“Because of their properties, noble gases have many important applications.”一句可 知,本段主要是介绍惰性气体的应用实例,故选C。
文章第三段主要介绍了惰性气体的特点,由本段第二句中的“and having low chemical reactivity”可知,应选B。
由文章第三段的最后一句“Helium has the lowest molecular weight while radon is the heaviest.”可知,应选F。
由文章第四段第三句“Noble gases have a full outer shell, meaning that they have complete electrons in their outer shell.”可知,惰性气体外层电子数目完整,故应选A。
由文章最后一段的最后一句话“Mill allows the doctor to 'see' the brain, without operating on the patient.”可知,MRI (磁共振成像)可以使医生在不进行开刀手术的前提下看到 大脑内部情况,故选C。第4部分:阅读理解第一篇 本篇文章主要讲述的是不丹王国的国王采用国民幸福指数(GNH)来衡量国家的进步,以及 此举带来的影响。3
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/oblQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
随机试题
女性,40岁。5年来患关节炎,日光过敏,脱发,尿蛋白(+)。近1个月双下肢可凹性
下列关于投资特性的说法中,错误的是( )。 A、投资具有时间性 B、投资具
从所给的四个选项中.选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A
胃癌最多见于
在分子生物学领域,分子克隆专指
在新的投资体制下,投资项目国民经济评价的结论是否可行,是政府审批或_项目的重要依
下列属于全面提升城市功能内容的是()。A.提升县城和重点镇基础设施水平B.加快拓展特大镇功能C.培育发展一批中小城市D.推进海绵城市建设
下列债券类型中,一般情况下没有信用风险的是()。A.金融债权B.地方政府债券C.国债D.企业和公司债券
房地产经纪机构的人力资源管理是指企业的一系列人力资源政策以及相应的管理活动,这些活动包括企业人力资源战略的制定,( ),员工流动管理,员工关系管理,员工...
共用题干 某房地产开发企业通过划拨方式取得一宗住宅用地,土地面积80000米2,规划容积率2.0,成交总价7000万元。该企业根据土地出让条件和出让合同...