首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 1.Tired of social networking?Logging off Facebook?You're probably not ...
共用题干 1.Tired of social networking?Logging off Facebook?You're probably not ...
admin
2020-12-24
49
问题
共用题干
1.Tired of social networking?Logging off Facebook?You're probably not the only one.Fearing for their privacy or perhaps just bored with using the site,100,000 Britons are said to have deactivated(注销)their accounts last month. And Facebook fatigue seems to be catching. Six million logged off for good in the U.S.too,figures show.Worldwide,the rate of growth has slowed for a second month in a row一and as it aims to reach its goal of one billion active users,Facebook is having to rely on developing countries to boost its numbers.The figures suggest that there could be a"natural limit" for Facebook's saturation(饱和).There is even speculation on blogs that, as is feared for its failing rival MySpace,the website could one day "pass into oblivion"(被人遗忘).
2.Earlier this year,executives announced that the number of Facebook accounts held in the UK had reached 30 million,accounting for about half the population.The milestone was an increase of four million from last July and represented the highest saturation of any country in Europe.
3.But times change一and last month more than 100,000 in the UK stopped using the website, figures show.In the U.S.,user numbers dropped from 155.2 million to 149.4 million throughout May.In Canada there was also a fall,of about 1.5 million users,while in Russia and Norway num-bers also fell by more than 100,000 users.
4.It's not all bad news for the site.Worldwide,Facebook is still expanding and has around 600 million users,thanks to strong growth in countries such as Mexico and Brazil.
5.According to Eric Eldon,of the website Inside Facebook,which obtained the figures through analysis of the company's advertising tools,there is a point at which the site can no longer grow, once it has established itself in a country."By the time Facebook reaches around 50 percent of the total population in a given country,growth generally slows to a halt,"he explained.
选项
Paragraph 1_________
A:Facebook users in Britain increased a lot earlier this year.
B:Facebook seems to be faced with a gloomy future.
C:Facebook is a very popular social place for many people.
D:Users of Facebook dropped dramatically in many countries.
E:In spite of the setback in some countries,Facebook is still expanding worldwide.
F: There is a reason for the decreasing users of Facebook.
答案
B
解析
本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。本段主要讲的是Facebook似乎有可能会面临被人遗忘的局面,因为无论是英国还是美国都有很多人梢户。
本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。本段主要讲的是今年年初时情况并非如此,在英国Facebook的用户大幅增加。
本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。本段主要讲的是在很多国家,如英国、美国、加拿大和挪威等,Facebook用户明显减少。
本题考查的是对所读材料的大意和主旨的掌握。本段主要讲的是尽管在某些国家Facebook用户减少,但是从全球范围看,Facebook的用户依然处于上升状态,尤其在墨西哥和巴西等国家。
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第一段第四句:据称,因担心隐私外泄或者只是厌倦了使用社交网站,英国上月有10万人注梢了Facebook 账户。
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第三段第二句:在美国,Facebook用户量在5月从1.552亿人下降到1.494亿人,由此可知美国用户量减少了580万人。
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第四段最后一句:从全球来看,Facebook的用户量仍在上升,约为6亿人,这有赖于墨西哥、巴西等国用户量的大量增长。
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是最后一段最后一句,他解释说:" Facebook在某个国家的用户量达到人口总量的大约一半后,就逐渐停止增长了。”
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/rMEQKKKQ
相关试题推荐
IssueofWomenBoxing MuhammadAliisprobablythemostfamoussportsfigur...
HaveyoumetTomrecently?()A.shortlyB.currentlyC.latelyD.probably
SportorSpectacle? MuhammadAliisprobablythemostfamoussportsfigureo...
We'veseenamarkedshiftinourapproachtothesocialissues.()
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
随机试题
某化工企业在进行原料储罐检修时,需办理受限空间内动火作业许可。在办理许可时,需要
患者男性,50岁。尿毒症,目前神志模糊,肌张力消失,心音低钝,脉搏细弱。血压下降
部分复员退伍军人在新安置的工作岗位上感到很不适应,存在焦虑、愤怒、抑郁等情绪。针
关于蛋白质亚基的描述,正确的是
固定桥近中受到颊向力A.后牙双端固定桥的力全部支持在基牙牙冠面的远中边缘脊上B.后牙双端固定桥的牙力全部支持在基牙牙冠面的近中边缘脊上C.固定桥的两基牙受第
某学生在英语测验中取得了高分,他将成功归因于运气好,这种归因具有的特性是()。 A.内部、稳定、可控的B.内部、不稳定、不可控的 C.外部、稳定、...
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如图B.如上图C.如上图示D.如图所示
蛲虫成虫寄生于A.肺部B.小肠C.盲肠D.小肠上段E.淋巴系统
某高速公路上下行分离式隧道,洞口间距40m,左线长3216m,右线长3100m,隧道最大埋深500m,进出口为浅埋段,Ⅳ级围岩。洞身地质条件复杂,地质报告...
张某用200万元自有资金一次性付款购买了一店铺用于出租经营,经营期为20年。根据市场预测,经营期内前10年的年净租金为30万元,后10年的年净租金可达40...