首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Easy LearningStudents should be jealous.Not only do babies get to doze ...
共用题干 Easy LearningStudents should be jealous.Not only do babies get to doze ...
admin
2020-12-24
21
问题
共用题干
Easy Learning
Students should be jealous.Not only do babies get to doze their days away,but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.
By the time babies are a year old they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake.
To test the theory,Cheour and her colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds一one that sounds like "oo",another like"ee"and a third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG recordings of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds.
Fifteen of the babies then went back with their mothers,while the rest were split into two sleepstudy groups.One group was exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels,while the others listened to the other,easier-to-distinguish vowel sounds.
When tested in the morning,and again in the evening,the babies who'd heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound.They could identify the sound even when its pitch was changed,while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all.
Cheour doesn't know how babies accomplish this night-time learning,but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults,babies don't"turn off" their cerebral cortex while they sleep.The skill probably fades in the course of the first years of life,she adds,so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups,Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.
选项
Cheour's finding is worthless.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
相关信息在第一段:Students should be jealous.Not only do babies get to doze their days away, but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.学生们应该感到嫉妒。婴儿们不仅整天睡觉,而且他们掌握了在睡眠中学习的技艺。Not only… but also=not only…but…,意思是“不但……而且……”。
第二段第一句提到:By the time babies are a year old they can recognize a lot of sounds and even simple words.但问题句中提到的是vowels(元音),之后也没有相关信息。因此判断该问题句为“没提到”。
文中没有提到芬兰元音是否容易区分,因此该题的答案为C。
第三段第二句提到:They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds一one that sounds like"oo",another like"ee"and a third boundary vowel peculiar to Finnish…因此该句是正确的。
第六段第一句:Cheour doesn' t know how babies accomplish this night-time learning,but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults,babies don't "turn off" their cerebral cortex while they sleep.该句在语意上和题干一致,因此判断问题句的说法正确。
第六段第二句:The skill probably fades in the course of the first year of life, she adds,so forget the idea that you call pick up tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow.该句在内容上与问题句(If an adult wants to learn a language faster, he can put a language tape under his pillow)内容相反,因此判断该问题句的说法错误。
借助常识,判断该题的说法错误,文章中通常不会提出没有用的东西来浪费读者的时间。在文章最后部分,也可以找到答案相关句:But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.it才旨代前句中的the skill,即the night-time-learning( Cheour的发现内容)。该句内容与问题句内容不一致,因此判断该题的说法错误。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/s1sQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 MarriageAdvertisementsinIndiaEverySundaymorningmillionsofIndian...
共用题干 MarriageAdvertisementsinIndiaEverySundaymorningmillionsofIndian...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
共用题干 HaveYouFilleduptheForm?Ofallthingsintheworld,Imostdislikef...
随机试题
开发区主要从( )角度进行自然环境、社会经济两方面的环境影响识别。[2012年
样本容量过大,统计量的标准误差也会增大,对总体参数的估计会不准确。( )
电气设备检修需要解锁操作时,应经防误装置专责人现场批准,并在(____)监护下由
一些西方发达国家凭借强大综合国力,先进的科技手段和发达的文化传播手段,大肆鼓吹其
企业对工作形式、装备、工艺流程等所进行的变革活动,属于()。
震颤麻痹的病人哪类药物禁止使用A、金刚烷胺B、抗胆碱能药物C、单胺氧化酶抑制剂D、多巴胺受体激动剂E、吩噻嗪类药物
(2009年真题)下列犯罪行为中,属于继续犯的是( )。A.甲以非法占有为目的骗取对方当事人5万元后逃匿B.乙非法剥夺武某人身自由10天C.丙一夜之间盗窃
共用题干 女,40岁。接触性出血1月余,白带有恶臭。妇科检查:宫颈Ⅱ度糜烂,前唇有5cm*5cm*6cm的质地脆赘生物,易出血。子宫正常大小,三合诊(-)。为
六淫邪气中,易伤肺的是A:风邪B:燥邪C:湿邪D:寒邪E:火邪
法莫替丁的作用特点是A:作用较西咪替丁强B:阻断H2受体C:选择性阻断M1受体D:不抑制肝药酶E:抑制胃酸分泌,促进溃疡愈合