首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
The California region boasts a wide variety of climates and geographical feat...
The California region boasts a wide variety of climates and geographical feat...
admin
2020-12-24
17
问题
The California region boasts a wide variety of climates and geographical features, rivaling any other area of comparable dimensions. Nearly all but the eastern-edge California Native Americans lived where environmental conditions were favorable, making food relatively accessible. Along the Pacific Coast, they hunted fish and sea mammals by boat. Included were such California tribes as the Chumash, Yurok and Pomo. The Maidu and Pomo principally ate acorns, which have a higher calorie rating than wheat. They pounded the hard nuts with stones and washed out the bitter taste with water.
The Pomo crafted what were arguably the finest baskets in all of indigenous America. They made baskets as small as a thimble and as big as a yard in width. They made watertight baskets for cooking acorn mush and seed gruel, as well as for carrying and storing food. They wove especially beautiful baskets for presents and as offerings to forebears. Some were bedecked with colorful bird feathers and shells. Their skill also was applied to trays, boats, headgear and baby carriers, such as a wickerwork cradleboard in which an infant spent his first year. Their mothers wore hats that resembled bowl-shape baskets.
The California natives lived in communities numbering up to 2,000 with dwellings arrayed in groups. A house consisted of a round frame covered with grass. There was a skylight in the roof and the beds were made on skin-covered frames—each with a partition for privacy. In the center of the floor, they made a cook fire for seeds, nuts, fish and other foods. More than 100 languages flourished in California before European contact; most are gone today.
Which of the following is TRUE according to the passage 查看材料
选项
A.There are over 100 languages in California now.
B.There were nearly 2,000 houses in a community.
C.The Pomo mainly fed on acorns as well as the Maidu.
D.All California native Americans lived in environmental places.
答案
C
解析
根据文章最后一句,“More than l00 languages flourished in California before European contact:most are gone today.”可知,在欧洲语言交流出现之前,加利福尼亚地区有100多种语言,但是今天在这些语言中大部分都消失了,即现在加利福尼亚地区的大部分语言都不存在了,故排除A。文中最后一段第一句说“The California natives lived in communities numbering up to 2,000 with dwellings…”,加利福尼亚本土居民居住在一个有2 000多住所的社区,这里是说本土居民居住的社区,并不是说任意一个社区都有2 000多个房子,故B错。根据文章第一段倒数第二句话,“The Maidn and Pomo principally ate acorns…”可知,Maidu和Pomo的人一样,他们的主要食物是橡树果,故C正确。根据文章第一段第二句“Nearly all but the eastern—edge California Nailve Americans hved where environmental conditions were favorable…”“除了东部加利福尼亚本地美国人。几乎所有的加利福尼亚本士居民都生活在一个环境条件相对优越的地方……”可知,并不是所有加利福尼亚本土居民都生活在环境条件优越的地方,故排除D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/tDO8KKKQ
相关试题推荐
Avarietyofalanguageusedrecognizablyinaspecificregionorbyaspecif...
Avarietyofalanguageusedrecognizablyinaspecificregionorbyaspecif...
IndianEnglishisa__________varietyoftheEnglishlanguage.A.socialB.regiona
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeat...
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeat...
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeat...
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeat...
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeat...
随机试题
在牙体组织的反应中哪项反应与矫治力无关 A.牙骨质的吸收与牙槽骨相比,其吸收范
下列关于《计划生育技术服务执业许可证》的说法,正确的是()。 A.颁发执业许可
()对个体的相关工作行为具有指导性、动力性的影响,是组织管理中重要的研究对象。
下列选项中属于国务院职能范围的是( )。
粒细胞缺乏症可出现的临床表现是
江西凤凰光学仪器(集团)公司的前身是江西光学仪器总厂。它是我国少数几家技术实力雄厚的照相机生产厂家之一,其生产的凤凰系列照相机,因镜头质量优良、机械性能卓...
具有地域性特征、针对性特征、时代性和现实性特征、探究性和实践性特征的课程是( )。A.校本课程B.地方课程C.艺术课程D.美术课程
设置在工业和民用建筑内的汽车库,其车辆疏散出口与其他部分的人员安全出口应分开设置,汽车库符合下列()条件可只设一个汽车疏散出口。A.Ⅲ类汽车库B.设置双车道
甲乙夫妇二人在一次车祸中双双致残,生活均不能自理,无力抚养6岁的女儿丙,欲将丙送与他人收养。邻居丁(男),53岁,单身,无子女,欲收养丙,并与甲乙订立了...
国别风险管理体系不包括()。A.董事会和高级管理层的有效监控B.熟知各个国家的风险管理政策和程序C.完善的国别风险识别、计量、监测和控制过程D.完善的内