首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
The Iceman On a September day in 1991, two Germans were climbing the mountai...
The Iceman On a September day in 1991, two Germans were climbing the mountai...
admin
2020-12-24
101
问题
The Iceman
On a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3,200 meters), the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.
It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head. There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth boots.Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder for arrows.
Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.
With modem dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300years old. Born in about 3,300 B.C., he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story. A new kind of X-ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding.He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.
By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has give us important clues to the history of those distant times.
The body of the Iceman was found in the mountains mainly because()
选项
A.he was lying on the ice.
B.he was just on a mountain pass.
C.two Germans were climbing the mountains.
D.the melted ice made him visible.
答案
D
解析
细节题。题干:冰人的尸体在山上被发现是因为____。由题干关键词body和mountain等可以定位到第一段最后一句“The mountain ice had melted more than just usual and so the body had come to the surface”,意为“山上的冰比平常融化得多,因此尸体露出表面”。因此选项D“融化的雪使得尸体被看见”为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/uApQKKKQ
相关试题推荐
OseolaMcCarty LateoneSundayafternooninSeptember1999,OseolaMcCarty,a...
OseolaMcCarty LateoneSundayafternooninSeptember1999,OseolaMcCarty,a...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
TheIceman OnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountai...
共用题干 RichesandRomanceFromFrance'sWineHarvestSeptemberisharvesttime...
随机试题
关于竞争性拮抗的叙述,正确的是 A.激动药和拮抗药结合不同受体 B.拮抗药的
无消化腺分布的器官是 A.口腔 B.瘤胃 C.皱胃 D.肠 E.腺胃
患者,女性,23岁。痛经9年,经行不畅,小腹胀痛,拒按,经色紫红,夹有血块,血块
国际招标对国内制造的产品在评标时有()的评标优惠。
国家对风景名胜区管理实行“科学规划、统一管理、严格保护、永续利用”的原则,在四个
女性,24岁,发现皮肤瘀点、紫癜4天。查体:双下肢较多紫癜,对称分布,浅表淋巴结
根据不同的需要,可以从( )几种角度对房地产市场进行分类。
共用题干 某地区进行网民上网方式调查,结果显示,当地网民规模越有400万,其中
我国濒临渤海、黄海、东海和南海,海域总面积达473万多平方公里,海洋资源极其丰富。海洋资源主要指( )。A.生物资源、矿产资源B.化学资源、动力资源和生物
重大的国家统计调查项目,报()审批A.国务院B.国家统计局C.全国人大及其常委会D.国家统计局或国务院