首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 B1i'k Holes1 Black holes can be best described as a sort of vacuum,suc...
共用题干 B1i'k Holes1 Black holes can be best described as a sort of vacuum,suc...
admin
2020-12-24
7
问题
共用题干
B1i'k Holes
1 Black holes can be best described as a sort of vacuum,sucking up everything in space. Scientists
have discovered that black holes come from an explosion of huge stars. Stars that are near death can no longer
burn due to loss of fuel , and because its temperature can no longer control the gravitational(重力的)force,
hydrogen ends up putting pressure onto the star' s surface until it suddenly explodes then collapses.
2 Black holes come from stars that are made of hydrogen,other gases and a few metals. When these
explode it can turn into a stellar-mass ( 恒星质量)black hole , which can only occur if the star is large enough
(should be bigger than the sun) for the explosion to break it into pieces,and the gravity starts to compact
every piece into the tiniest particle. Try to see and compare:if a star that' s ten times the size of the sun ends
up being a black hole that' s no longer than 70 kilometers ,then the Earth would become a black hole that' s
only"fraction of an inch!
3 Objects that get sucked in a black hie will always remain there,never to brsak fren. But remember
that black holes can only gobble up(吞噬)objects within a specific distance to it It' s possible for a large
star near the sun to become a black hole,but the sun will continue to stay in place. Orbits (轨道)do not
change because the newly formed black hole, contains exactly the same amount of mass as when it was a star,
only this time its mass is totally contracted that it can end up as on biggeer tnan a state.
4 So far, astronomers have figured out that black holes exist because of Albert Einstenin's theory of
relativity. In the end,through numerous studies ,they have discovered that black holes truly exist. Since black
holes trap light and do not give off light,it is nearly impossible to detect black goles via a telescope. But
astronomers continue to study galaxies (银河系),space and the solar system to understand how black holes
misht evolve. It is possible that black holes can exist for millions of years,and later contribute to a bigger
process in galaxies ,which can eventually lead to creation of new entities(实体).Scientists also credit black
holes as helpful in learning how galaxies began to form.
选项
Paragraph 2_____________
A:What Happens to the Objects Around a Black Hole?
B:Is There Proof That Black Holes Really Exist?
C:How Were Black Holes Named?
D:What Are Different Types of Black Holes?
E:What Are Black Holes Made of?
F:How Are Black Holes Formed?
答案
E
解析
第一段描述了什么是黑洞,以及它产生的缘由―巨型恒星爆炸,并叙述了恒星爆炸的 原因和简要过程。再看选项,只有F项符合题意。
第二段的主要内容是:恒星来自由氢气、其他气体和一些金属组成的恒星;当这些物质 爆炸时,恒星就变成了质量与原先的恒星等同的黑洞,恒星的每个碎片都被重力压缩成极小的 颗粒。观察选项,似乎E、F两项都可选,但一则上一小题只能选F项,二则此段虽也讲了黑洞 是怎么形成的,但比较侧重黑洞形成过程中,原来的恒星变成极小的颗粒。由第三段最后一句 也可知,这些颗粒的质量总和与原来的恒星一样,正是这些颗粒使黑洞有极大的吸附性,而成 其为“黑洞”。因此,黑洞就是由这些极小却质量巨大、吸附性极强的颗粒构成的。故选E。
第三段描述了黑洞极大的吸附性,及其具有如此大的吸附性的原因。黑洞形成后,周 围一定距离内的几乎一切东西都会被吞噬而难以逃脱,故选A。
第四段主要讲黑洞存在的依据及科学家们的研究和设想。故选B。
由第一段第二句“…black holes come from an explosion of huge stars.”可知答案。
由第二段第二句后半部分“…the gravity。tartst。。ompact evey piece into the tiniest particle”可知答案。
由第三段最后一句“…the newly formed black hol。Contains。xactly the same amount of mass as when it was a star…”可知答案。
由第四段第一句话可知答案。第4部分:阅读理解第一篇 本文主要讲的是科学家利用植物的光合作用使其生产氢气等可供人类使用的能源。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/vIlQKKKQ
相关试题推荐
Thearticlesketchedthemajoreventsofthedecade.AdescribedBofferedCoutl
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
位于某市郊区的物流公司,占地面积共计20000平方米,其中:办公区占地18000
根据《国家中长期教育改革和发展规划纲要(2010--2020年)》的规定,下列关
合理利用农业自然资源的最基本原则是( )。 A.农业结构调整 B.农、
根据《环境影响评价工程师从业情况管理规定》,关于环境影响评价工程师从业申报要求
在不同的情况下,建筑市场的内涵并非完全相同。一般来说,它是由市场交易主体、市场交
下图中的斜线示意晨昏线。甲地经度为15°E。假定西五区区时为6日0时20分。
下列关于项目组内部讨论的说法中,错误的是( )。
IthinkImanagedto【grasp】themainpo
颌面部最常见的感染途径是A.血源性B.牙源性C.损伤性D.腺源性E.手术时不合理的操作
甲、乙合谋杀害丙,计划由甲对丙实施砍杀,乙持枪埋伏于远方暗处,若丙逃跑则伺机射杀。案发时,丙不知道乙的存在。为防止甲的不法侵害,丙开枪射杀甲,子弹与甲擦肩...