首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Adult Education1 Voluntary learning in organized courses by mature men ...
共用题干 Adult Education1 Voluntary learning in organized courses by mature men ...
admin
2020-12-24
60
问题
共用题干
Adult Education
1 Voluntary learning in organized courses by mature men and women is called adult education.Such
education is offered to make people able to enlarge and interpret their experience as adults.Adults may want
to study something which they missed in earlier schooling,get new skills or job training,find out new tech-
nological developments,seek better self-understanding,or develop new talents and skills.
2 This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use of li-
braries,correspondence courses,or broadcasting.It may also be acquired collectively in schools and colle-
ges,study groups,workshops,clubs,and professional associations.
3 Modern adult education for large numbers of people started in the 18th and 19th centuries with the
rise of the Industrial Revolution.Great economic and social changes were taking place:people were moving
from rural areas to cities;new types of work were being created in an expanding factory system.These and
other factors produced a need for further education and reeducation of adults.
4 The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s,with the
founding of an adult school in Nottingham and a mechanics institute in Glasgow.The earliest adult education
institution in the United States was founded by Benjamin Franklin and some friends in Philadelphia in 1727.
5 People recognize that continued learning is necessary for most forms of employment today.For
example,parts of the adult population in many countries find it necessary to take part in retraining programs
at work or even to learn completely new jobs.Adult education programs are springing up constantly to meet
these and other needs.
选项
The earliest organized adult education__________.
A:by social and economic changes
B:guided self-study and correspondence courses
C:by studying together with children
D:what they did not manage to learn earlier
E:dates back to the eighteenth century
F: mass production
答案
E
解析
由文章第二段中“This kind of education may be in the form of...It may also be acquired..." 可知,本段主要讲的是成人教育的方式。
文章第三段的最后一句话“These and other factors produced a need for further education and reeducation of adults.”是一个总结句,说的是发展成人教育的必要性。
文章第四段主要讲的是成人教育发展的初期。
由文章第五段的最后一句话“Adult education programs are springing up constantly to meet these and other needs.”可知,本段讲的是成人教育的发展。
从语法上看,这里需要的是一个宾语。根据文章第一段第三句“Adults may want to study something which they missed in earlier schooling...",再分析本题的意思,故选D。
由文章第二段第一句话中“This kind of education may be in the form of selfstudy with proper guidance through the use of libraries, correspondence courses, or broadcasting.”可知,应 选B。
由文章第三段中“Great economic and social changes were taking place”及“These and other factors produced a need for further education and reeducation of adults.”可知,应选A。
从本句子的结构来看,需要谓语成分。从几个选项分析,只有E选项最合适。还可以 根据句意,从文章第四段的第一句“The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s...",也可以找到答案,故选E。第4部分:阅读理解第一篇 本篇文章简单介绍了关于奥运会的一些情况。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/xFdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 客户王先生投资经验比较丰富,近日精选了一项投资计划A,根据估算,预计如果现在投资268元,未来第一年会回收90元,第二年回收120元,第三年回...
随机试题
A.初起毛囊处有红肿热痛的小结节,逐渐肿大并隆起,数天后中央部组织坏死,出现脓栓
C
直投子公司及其下属机构、直投基金在有效控制风险、保持()的前提下,可以以现金管
下列税收程序法的主要制度中,体现公正原则的有()。
健康行为的必备条件为()A.行为必须与内在心理状态一致,不强迫自己做自己认为没有价值或不重要的事情,即行为必须具有一致性B.行为表现必须规律有衡,即行为
一氧化碳中毒的病人口唇呈A.青紫色B.苍白色C.黄绿色D.暗红色E.樱桃红色
广东省教育厅副厅长做客中国网教育频道谈及备受争议的高考加分政策时,直言“高考加分很公平,取消没有意义”,并指出把高考加分政策一概取消,或许会导致人才培育千...
在真实财富概念基础上。建设社会将会是充满挑战的:它需要勇气、正义和智慧这样的高尚品德,也需要我们之间、后代之间、长辈之间、邻里之间以及政治家之间的严肃对话...
在我国.有权制定法律的机构是:A.中共中央政治局B.全国人大及其常务委员会C.国务院及各部委D.省、自治区、直辖市的人大及其常务委员会
患者,女,29岁,母乳喂养2个月,哺乳期妇女应禁用的药物有A.甲巯咪唑B.环磷酰胺C.头孢拉定D.硫脲嘧啶E.碘阿芬酸