首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Eye Problems1 Our eyes are under a great deal of strain these days as c...
共用题干 Eye Problems1 Our eyes are under a great deal of strain these days as c...
admin
2020-12-24
53
问题
共用题干
Eye Problems
1 Our eyes are under a great deal of strain these days as computer work,television viewing,nightdriving,and even sunshine are making exceptional demands.Sunlight, especially in the summer, is now regarded as one cause of cataracts(白内障).
2 The thinning of the ozone(臭氧)layer means more short-wave ultraviolet ( UV ) rays(紫外线) are reaching the earth,and these are the biggest risk factor for clouding the lens of the eye.Ultraviolet raysincrease the risk of changes to the cornea(角膜)causing clouded vision and eventually cataracts.The rays can be shielded only by anti-UV lenses.However, our eyes are not sufficiently protected byfashion sunglasses.
3 "Poor night vision and eye fatigue are noticeably more common,and there has been a big increase in minor eye complaints in the over-40s,"says Dr.Mireille Bonnet,who took part in recent research.She says that the six muscles controlling each eye move more than 100,000 times a day and that everyone should learn to exercise their eye muscles and allow them to rest.
4 It was traditionally thought that near- or far-sightedness were inherited conditions and could not be influenced by environmental factors,but new research is challenging this assumption.
5 Recent studies suggest that up to 80 percent of schoolchildren in the United States and western Europe are nearsighted.Years of focusing on close,two-dimensional work causes most children to become at least slightly nearsighted by the age of 10,say the researchers.
6 Problems with night vision,which affect around 25 percent of people,are also on the increase because of computer use.Using computer screens means the eye must operate in electromagnetic fields (电磁场)that make it work harder.It is estimated that 25 to 30 percent of people have eye conditions, such as difficulty with night vision,which result from staring at a screen.
选项
Paragraph 2_______
A:The Development of Poor Night Vision
B:The Greatest Threat to the Eyes
C:The Function of Sunglasses
D:The Reason for Children's Nearsightedness
E:The Effects of Computer on the Eyes
F:The Ways to Reduce Eye Complaints
答案
B
解析
文章第二段第一句便指出,过多的紫外线透过臭氧层是引起眼睛晶状体模糊的最大危险因素,并进一步分析了原因,故选B。
文章第三段的第一句便引出了本段的大意是关于夜盲症和眼疲劳,A项最为符合。
文章第五段首先陈述了儿童群体患近视的普遍性,然后论述引起儿童近视的原因,故选D。
文章第六段主要讲述了由于使用计算机而患夜盲症的人群群体比例,以及计算机是如何对人的眼睛产生伤害的,故选E。
由文章第二段第二句可知,夏季日光中过多的紫外线会增加角膜变形的危险,导致视力模糊并最终形成白内障,故选B。
文章第二段第三句中指出,这些紫外线只有通过防紫外线眼镜来防护以保护我们的眼睛,故选D。
由文章第四段可知,传统上,我们认为近视和远视是由遗传因素引起的,故选A。
由文章第六段第一句话可知,大约有25%的人群因为使用电脑而患有夜盲症,并且人群数量还有增加的趋势,故选E。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/xGEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
某市民政局邀请一批外省市社会工作督导与本市社会工作服务机构签订督导合作协议。协议
D
海豚是体型较小的鲸类,共有62种,分布于世界各大洋,海豚一般体长1.2~10米,体重45~9000千克,主要以小鱼、乌贼、虾、蟹为食。他们喜欢“集体”生...
肯定性训练
患者女,47岁,发现右侧乳房内无痛性肿块2个月,体检:右侧乳房外上象限可扪及直径约4cm的肿块,边界不清,质地硬,周部乳房皮肤出现“橘皮样”改变,经活组织...
《刑法》第230条规定:“违反进出口商品检验法的规定,逃避商品检验,将必须经商检机构检验的进口商品未报经检验而擅自销售、使用,或者将必须经商检机构检验的出...
知识点:原位癌 原位癌是指A.早期癌B.原发癌C.癌前病变D.未发生转移的癌E.未突破基底膜的癌
下列权利中,适用诉讼时效的有()。A:张某因孙某违反合同而享有的合同义务履行请求权B:王某因赵某打伤其身体而享有的侵权损害赔偿请求权C:甲的手表被乙无权占有
SleepNeeessaryforMemories Burningthemidnightoilbeforeanexamorin...
道路运输行政管理相对人认为道路运输管理机构的具体行政行为侵犯其合法权在法定的期限内依法向人民法院起诉,并由人民法院裁决的活动称为()。A.行政复议B.刑事