首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 The Science of PersuasionIf leadership consists of getting things done ...
共用题干 The Science of PersuasionIf leadership consists of getting things done ...
admin
2020-12-24
62
问题
共用题干
The Science of Persuasion
If leadership consists of getting things done through others,then persuasion is one of the leader's essential tools.Many executives have assumed that this tool is beyond their grasp,available only to the charismatic(有魅力的)and the eloquent. Over the past several decades , though , experimental psychologists have learned which methods reliably lead people to concede,comply,or change.Their research shows that persuasion is governed by several principles that can be taught and applied.
The first principle is that people are more likely to follow someone who is similar to them than someone who is not.Wise managers,then,ask peers to help make their cases.
Second,people are more willing to cooperate with those who are not only like them but who like them,as well.So it's worth the time to uncover real similarities and offer genuine praise.
Third,experiments confirm the intuitive truth that people tend to treat you the way you treat
them.It's a sound policy to do a favor before seeking one.Fourth,individuals are more likely to keep promises they make voluntarily and clearly.The message for managers here is to get commitments in writing. Fifth,studies show that people really do defer to(服从)experts.So before they attempt to exert influence,executives should take pains to establish their own expertise and not assume that it's self-evident. Finally,people want more of a commodity when it's scarce;it follows,then, that exclusive information is more persuasive than widely available data.
选项
Experiments have shown that,contrary to our expectation,people tend to treat you the way you treat them.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
答题依据在第一段的二、三句。用though转折,表明实验证明的与行政主管的看法不同。
答题依据在第二段的第三句。
文章并未提及管理者不雇用与他们不同的人。
文章第二段提到“值得花时间去发现真正的共同点并给予真挚的赞誉”。因此此句说“管理者没有必要去发现员工的优点”是错误的。
第三段第一句提到“confirm the intuitive truth",并不是“contrary to our expectation",因此这句话错误。
文章没有讨论英明的管理者和愚蠢的管理者。
答题依据在文章最后一句。独家信息要比人人皆知的信息更有说服力。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/3LdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 吴先生与张女士因感情不和而离婚,双方对于其他财产的分割均无异议,但对以下财产的分割发生纠纷:吴先生婚前首付20万元,贷款80万元购买的房屋各一...
共用题干 吴先生与张女士因感情不和而离婚,双方对于其他财产的分割均无异议,但对以下财产的分割发生纠纷:吴先生婚前首付20万元,贷款80万元购买的房屋各一...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。下列
随机试题
在正常情况下,盐酸肾上腺素注射剂的外观性状是 A.橙黄色的油状液体 B.无色
下面哪项是诊断支原体肺炎的比较可靠的方法() A.X线表现有多种形态的浸润影、
下列的立体图形是六棱柱中挖出一个圆柱后形成的,如果从任一面剖开,以下哪一个不可
秦汉时期,中华文化在中国和世界文明史上都有重要地位,表现在( )。①开始成为
球部尿道损伤后导致的明显尿外渗,局部处理方法应是
青少年牙周炎主要致病菌为A.核梭形杆菌B.产黑色素类杆菌C.伴放线放线杆菌D.牙龈卟啉菌E.螺旋体
超额存款准备金主要用于同业汇兑清算。()
矿山边坡稳定防治滑坡中不属于通过改善围岩性质的主要方法的是( )。A.疏干排水B.削坡处理C.回填岩石D.压坡脚E.锚索
根据中国银行业协会印发的《商业银行理财客户风险评估问卷基本模板》说明,理财产品风险等级分类,其中极低风险产品指( )。A.各种保证收益类产品,或者保障本金,且
企业对金融负债的分类一经确定,不得随意变更。