首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
When we meet another person for the first time,we are actually flooded with n...
When we meet another person for the first time,we are actually flooded with n...
admin
2020-12-24
51
问题
When we meet another person for the first time,we are actually flooded with new information.
Almost at once,we notice his appearance,style of dress,and manner of speech.Furthermore,as we listen to what he has to say and observe the things he does,we begin to form some ideas of what kind of person he is and what he intends to do.As you know from your own experience,though,we do not only gather these separate pieces of information.Instead,we go further and combine them into a unified picture.In short.we form an overall impression of each person we meet—an impression that can be favorable or unfavorable.But how precisely do we perform this taskHow do we combine so much different information into a clear first impression with such quick speedA great deal of research has been performed on this question,and results point to the following answer:We perform this task through a special type of averaging.
Expressed very simply our impressions of others seem to represent a weighted average of all information that can be gathered about them.That is,they reflect a process in which all information we have about others is averaged together-but with some facts,or input receiving greater sense.For example,in forming an impression of a new boss you would probably be influenced to a much greater
degree by how this person gives you orders(whether respectfully or not)than by the color of his or her eyes.The fact that not all information about other persons affects our impressions of them to the same degree,raises an important question:Just what kinds of input receive the greatest weightAgain research provides some revealing answers.
According to the passage,the first impression is_______.
选项
A.the result of quick look
B.not based on enough information
C.a combination of pieces of information
D.the observation of what a person does
答案
C
解析
细节理解题。由第一段第五句话“Instead,we go further and combine them into a uni-fled picture.”可知,我们将第一眼看到某人时获得的信息结合在一起,形成对那个人的第一印象,故选C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/3mT8KKKQ
相关试题推荐
Whenstudentslearn"apple,orange",theteachergivesstudentsanotherwor...A.
Asoundwhichiscapableofdistinguishingonewordinmeaningfromanotheri...
Theneedforsleepvaries__________frompersontoperson.A.conservativelyB.alte
Passage1 Alyricisasubjectivepoemofintensepersonalemotionwhosepri...
Passage1 Alyricisasubjectivepoemofintensepersonalemotionwhosepri...
Passage1 Alyricisasubjectivepoemofintensepersonalemotionwhosepri...
Passage1 Alyricisasubjectivepoemofintensepersonalemotionwhosepri...
Theneedforsleepvaries__________frompersontoperson.A.conservativelyB.alte
__________finisheseatinglunchlastoughttowashthedishes.A.ThepersonB.Who
Whenwemeetanotherpersonforthefirsttime,weareactuallyfloodedwithn...
随机试题
关于有效焦点的叙述,错误的是 A.是指实际焦点在空间各个方向上的投影 B.标
在组织中,按照计划制定者的层次和对工作的影响范围、程度划分,计划分为()
下列选项中,风险识别的主要内容有()。
某项目建设期3年,第1年贷款100万元,第2年贷款200万元,第3年贷款300万
一般资料:求助者,男性,29岁,自考本科毕业生。因与父母有矛盾,前来求助。 以
Liebermarm-Burchard反应呈阳性的苷类有()。A.五环三萜皂苷B.黄酮苷C.甾体皂苷D.环烯醚萜苷E.四环三萜皂苷
日本人松本与美国人比尔在1架开往英国的中国飞机上签订1份转让在中国某公司股权的合同,后因合同发生争议,双方约定由中国某法院管辖,实体法则适用美国法。...
共用题干 一般资料:求助者,男性,18岁,职业高中学生。案例介绍:求助者初中时就常有自杀的想法,但没采取过行动。上职高后,曾有一次走在桥上想往河里跳,被...
关于马斯洛的需要层次理论,正确的说法包括()。 (A)是实验研究的成果 (B)只有较低层次的需要得到基本满足,较高层次的需要才会出现 (C)安全需...
共用题干 第二篇ElectricBackpackBackpacksareconvenient.Theycanholdyourbooks,...