首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第一篇The Development of BalletBallet
共用题干 第一篇The Development of BalletBallet
免费考试题库
2019-12-17
22
问题
共用题干第一篇
The Development of Ballet
Ballet is a dance form that has a long history.The fact that it survives to this day shows that it has adjusted
as times have changed.
Ballet began in the royal courts during the Renaissance.At that time it became common for kings and
queens,as well as other nobility(贵族),to participate in
pageants
that included music,poetry,and dance.
As these entertainments moved from the Italian courts to the French ones,court ladies began participating in
them. Though their long dresses prevented much movement, they were able to perform elaborate(复杂的)
walking patterns.It was not until the 1600s that women dancers shortened their skirts,changed to flat shoes,
and began doing some of the leaps and turns performed by men.
It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted
dancer,founded the Royal Academy of Dance. The five basic feet positions from which all ballet steps begin
were finalized.In the late 1700s another important change occurred.Ballet began to tell a story on its own.It
was no longer simply dance to be performed between acts of plays.Elaborate wigs(假发)and costumes were
eliminated.By the early 1800s dancers learned to rise on their toes to make it appear that they were floating.
Classical ballet as we know it today was influenced primarily by Russian dancing. The Russians re-
mained interested in ballet when it declined in other European countries in the mid-1800s.One of the most
influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.His dance company,the Ballets Russes,
brought a new energy and excitement to ballet. One of his chief assistants,George Balanchine,went on to
found the New York City Ballet in 1948 and to influence new generations of dancers.
选项
This passage deals mainly with_________.A:famous names in balletB:Russian balletC:how ballet has developedD:why ballet is no longer popular
答案
C
解析
由文章的题目“The Development of Ballet”可知,本文主要讲的是芭蕾舞的发展史。故 选C。 本题四个选项的意思分别是A.舞蹈;B.指挥;C.皇家宫廷;D.大型演出。由文章第二 段中“…pageants that included music, poetry, and dance.”可知,pageants包括音乐,诗歌和舞蹈 大型表演。故选D。 本题是事实判断题。本文第三段前两句提到“It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted dancer,founded the Royal Academy of Dance."意思是在17世纪,专业的芭蕾舞蹈团应运而生,法国国工路易十四建立了皇家舞蹈学 院。故选D。 本题是事实判断题。在文章最后一段提到"One of the most influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev."说明 Diaghiley 对早期的芭蕾舞有很重要的影响。故选D。 由文章在第一段第二句话“The fact that it survives to this day shows that it has adjusted as times have changed.”可知,芭蕾能延续到今天表明它可以随着时间的变迁而做出调整。暗示 芭蕾舞是一项活的艺术,可以改变风格以适应不同时代的需求。故选A。第二篇 本文主要讲述了深夜喝咖啡会影响睡眠。通过实验研究,发现咖啡因摄入者体内的褪黑激 素(睡眠激素)仅为非咖啡因摄入者的一半。而且因为身体排出咖啡因需要好几个小时,所以研究者 建议午饭后应该换喝脱咖啡因咖啡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/56OfKKKQ
相关试题推荐
A题干第一个图形的右上角与A图的右上角相似、题干第四个图形的左下角与A图的左下角相似,由此可确定此题答案为A。组合方式如下图所示:
C题干和C项的规律都是ABCDDCBA。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
C题干图形均只有一个部分,A,B,D各由3,2,3部分构成,选C。
A题干由四种字母组成,其组合形式为ABCDDCA,只有A项符合。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
随机试题
常见的信息系统,()是能模仿人工决策处理过程的基于计算机的信息系统。
氧氕转炉炼钢技术经济指标包括()。
2015—2017年我国完成货物运输情况 2017年公路货物周转
如果Z表示企业总利润,P为产品标价,K为单位折让费,C为生产和分销的变动成本,Q
舌尖芒刺,属于
英国哲学家洛克的{}是外铄论的典型代表。
素质教育的外延是( )。A.全方位的、全过程的B.普通教育、职业教育C.学校教育、家庭教育D.社会教育、终身教育
在人体内,存在着许多调控我们情绪的化学物质,我们的喜怒哀乐受到它们的控制。比如说,有时候我们会莫名其妙地感到心烦,究其原因是一种叫做“梅拉多宁”的激素在作...
防风在痛泻要方中的配伍意义是A:疏风散寒B:散肝舒脾C:祛风胜湿D:燥湿止痛E:补脾柔肝
根据《城市房屋租赁管理办法》,房屋租赁当事人,应当在租赁合同签订后()日内到房地产管理部门办理登记备案手续。A:10B:30C:45D:60