首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sailed from Hawaii to Tahiti using tradi...
admin
2020-12-24
23
问题
共用题干
Mau Piailug,Ocean Navigator
Mau sailed from Hawaii to Tahiti using traditional methods.
In early 1976,Mau Piailug,a fisherman,led an expedition in which he sailed a traditional Polynesian boat
across 2,500 miles of ocean from Hawaii to Tahiti.The Polynesian Voyaging Society had organised the expe-
dition. Its purpose was to find out if seafarers(海员)in the distant past could have found their way from one
island to the other without navigational instruments,or whether the islands had been populated by accident.
At the time,Mau was the only man alive who knew how to navigate just by observing the stars,the wind and
the sea.
He had never before sailed to Tahiti,which was a long way to the south.However,he understood how the
wind and the sea behave around islands,so he was confident he could find his way.The voyage took him and
his crew a month to complete and he did it without a compass or charts.
His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby.He showed him
pools of water on the beach to teach him how the behaviour of the waves and wind changed in different
places.Later,Mau used a circle of stones to memorise the positions of the stars.Each stone was laid out in
the sand to represent a star.
The voyage proved that Hawaii's first inhabitants came in small boats and navigated by reading the sea
and the stars.Mau himself became a keen teacher,passing on his traditional secrets to people of other cul-
tures so that his knowledge would not be lost.He explained the positions of the stars to his students,but he
allowed them to write things down because he knew they would never be able to rememnber everything as he
had done.
选项
The first inhabitants of Hawaii could read and write.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
文章第一段最后一句话“At the time,Mau was the only man alive who knew how to navi- gate just by observing the stars , the wind and the sea",可知Mau是他那个时代唯一会通过观察星 座的位置,风向和海水变化等信息来为自己导航的人。故选A。
文章第二段第一句话提到“He had never before sailed to Tahiti",可知他以前从未到过 Tahiti。故选B。
由文章第二段最后一句话“The voyage took him and his crew a month to complete and he did it without a compass or charts",可知他在航海过程中没有用到指南针或地图,但没有提到他 是否能买得起指南针或地图。故选C。
由文章第三段第一句话“His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby",可知在Mau孩童时期,他的祖父就开始教他航海的知识了。故选A。
由文章第三段倒数第二句话“Mau used a circle of stones to memories the positions of the stars",可知答案为A。
文章最后一段中提到夏威夷的第一批居住者是乘坐小舟,通过观察海水和星星到达那 里的,没有提及他们是否能阅读书写。故选C。
文章最后一段中指出,Mau成为老师把传统的航海知识传授给学生,向学生们讲述星座位置的知识,并且允许他们一记录下来,因为他知道他的学生们永远不可能像他一样记住所有的 航海知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/5xMQKKKQ
相关试题推荐
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
MauPiailug,OceanNavigator MausailedfromHawaiitoTahitirsingtraditi...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
肥胖患儿治疗原则除外 A.控制饮食 B.加强运动 C.消除心理障碍 D.
患儿,男,4岁,发热、咳脓痰2周。体温波动于38~39℃。X线胸片示右肺下叶大片
评价采集气溶胶的采样效率时有两种表示方法,目前大气监测中一般采用()。 A.流
根据《注册造价工程师管理办法》,取得造价工程师执业资格证书的人员逾期未申请初始注
询问病史的道德要求最主要的是?
2002-2004年间,总费用平均增长率为()。 A.9%B.11%
步进电动机的步距角( )。 A.步距角越小,位置精度越高
技术分析是以一定的假设条件为前提的,这些假设是()。 Ⅰ.市场行为涵盖一切信息 Ⅱ.价格沿趋势移动 Ⅲ.历史会重演 Ⅳ.投资者都是理性的A.Ⅱ、Ⅲ、Ⅳ
患者先出现鼻塞、咳嗽、忧虑等,进而见口甜、面黄、肌肉消瘦。根据五行学说,回答以下问题。 从患病的先后关系看,其病理相互影响应称为A.母病及子B.子病及母C
共用题干 某房地产企业为评估一项房地产开发投资,已支付30万元项目论证费,该评估机构发现该处房地产发展潜力很大,而且作为国家重点扶植项目建设地,很可能会...