首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Artificial SpeechBecause speech is the most convenient form of communic...
共用题干 Artificial SpeechBecause speech is the most convenient form of communic...
admin
2020-12-24
41
问题
共用题干
Artificial Speech
Because speech is the most convenient form of communication,in the future we want essentially natural conversations with computers.The primary point of contact will be a simple device that will act as our window into the world. It will have to be small enough to slip into our pocket,so there will be a screen but no keyboard:you will simply talk to it. The device will be permanently connected to the Internet and will keep relevant information up to you as it comes in. Such devices will evolve naturally in the next five to ten years.
Just how quickly people will adapt to a voice-based Internet world is uncertain.Many believe that,initially at least,we will need similar conventions for the voice to those we use at present on screen:click,back,forward,and so on.But soon you will undoubtedly be able to interact by voice with all those IT-based services you currently connect with over the Internet by means of a keyboard. This will help the Internet serve the entire population.
Changes like this will encompass(围绕,包围)the whole world. Because English is the language of science,it will probably remain the language in which the technology is most advanced,but most speech-recognition techniques are transferable to other languages provided(假如)there is sufficient motivation to undertake the work.
Of course,in any language there are still huge problems for us to solve.Carefully dictated, clear speech can now be understood by computers with only a 4-5 percent error rate,but even the most advanced technology still records 30-40 percent errors with spontaneous speech.Within ten years we will have computers that respond to goal-directed conversation,but for a computer to have a conversation that takes into account human social behaviors is probably 50 years off. We are not going to be chatting to the big screen in the living room just yet.
In the past,insufficient speed and memory have held us back,but these days they are less of an issue.However,there are those in the IT community who believe that current techniques will eventually hit a brick wall. Personally, I believe that incremental(不断增长的)developments in performance are more likely. But it is true that by about 2040 or so,computer architectures will need to become highly parallel(并行的)if performance is to keep increasing. Perhaps that will inspire some radically new approaches to speech understanding that will replace the methods we are developing now.
选项
Insufficient memory of the computer is still a problem.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
A
解析
本题给出的信息是正确的。第一段提到:so there will be a screen but no keyboard: you will simply talk to it.从这句话中可知,将来的电脑将只有一个屏幕,而没有键盘,我们只需要向它说话即可。因此,虽然我们现在使用键入或点击的方式,但将来只用说就可以了。
文章没有谈到这方面的信息。文章中只提到“它得小到可以装入你的衣兜”,但并没有和火柴盒作比较。
文章没有谈到这方面的信息。文章只在第三段中提到了“英语是科学界使用的语言”,但没有谈及法语。
本题给的信息是错误的。文章中第四段提到:but for a computer to have a conversation that takes into account human social behaviors is probably 50 years off.但是想要计算机在与我们对话时考虑到人的社会行为,大概得要50年以后了。我们10年内能做到的只是制造出能应答特定话题的计算机。
本题给出的信息是正确的。文中第四段提到:clear speech can now be understood by computers with only a 4-5 percent error rate,but even the most advanced technology still records 30-40 percent errors with spontaneous speech.可见,计算机在理解清晰话语时错误率为 4%~5%,而识别自发话语时错误率是30%~40%。
本题给出的信息是错误的。文中第五段第一句提到:In the past, insufficient speed and memory have held us back.这说明内存不足只是以前的缺陷,现在已不再成为问题。
本题给出的信息是错误的。文中最后一段提到:Personally, I believe that incremental developments in performance are more likely.这说明作者认为机器性能不断改进的可能性很大,并不是没有改进的余地了。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/61sQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheFatProblemthatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 TheFatProblemthatMenFaceItisapleasuretoseemenofacertaina...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 HowtheBodyKeepstheSameTemperatureThetemperatureofyourbodysho...
共用题干 "HappyBirthdaytoYou"ThemainproblemindiscussingAmericanpopula...__
随机试题
某企业与职工解除劳动关系时,在经济补偿方面的下列哪一选项是符合法律规定的? A
理财规划师在对客户的收入支出表进行分析时,应特别注意()。
某建设工程勘察单位业务实力较强,欲在全国范围内承接勘察业务,按照我国建设工程勘察
经产妇,产后第2天,诉下腹部阵发性疼痛。查体:低热,出汗,咽不充血,无恶心、呕吐、腹泻,脐下2横指处触及一硬块上界,白细胞10X109/L,中性粒细胞0....
以下不属于问题解决基本特点的是哪项?()A.操作性B.认知性C.序列性D.目的性
能通过胎盘,给婴儿提供有效的被动免疫的免疫球蛋白是 AIgABIgECIgGDIgMEIgD
链霉素宜与哪味中药联用,消除其引发的不良反应A.黄连B.黄芩C.黄柏D.黄精E.骨碎补
培训开始实施以后,第一件事情就是对有关事项进行介绍,具体内容不包括()。A:管理规则B:培训课程C:培训主题D:培训教材
社会保险基金是各项社会保险制度所形成的基金的总称,这些社会保险基金的管理制度有相同之处,也有不同之处,以下关于这些社会保险制度的说法中,正确的是()。A.包括基
下列关于复议机关作出复议决定的表述不正确的是()。A.认定事实清楚、证据确凿、适用依据正确、程序合法、内容适当的,决定维持B.认定事实清楚、证据确凿、程