首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
The Tough Grass that Sweetens Our Lives Sugar cane was once a wild grass th...
The Tough Grass that Sweetens Our Lives Sugar cane was once a wild grass th...
admin
2020-12-24
31
问题
The Tough Grass that Sweetens Our Lives
Sugar cane was once a wild grass that grew in New Guineaand was used by local people for roofing their houses and fencing their gardens. Gradually a different variety evolved which contained sucrose (庶糖) and was chewed on for its sweet taste. Over time, sugar cane became a highly valuable commercial plant, grown throughout the world.____________ (46)
Sugar became a vital ingredient in all kinds of things, from confectionery (糖果点心) to medicine, and, as the demand for sugar grew, the industry became larger and more profitable. _____________ (47) Many crops withered (枯萎) and died, despite growers’ attempts to save them, and there were fears that the health of the plant would continue to deteriorate.
In the 1960s, scientists working inBarbadoslooked for ways to make the commercial species stronger and more able to resist disease. They experimented with breeding programmes, mixing genes from the wild species of sugar cane, which tends to be tougher, with genes from the more delicate, commercial type. ____________ (48) This sugar cane is not yet ready to be sold commercially, but when this happens, it is expected to be incredibly profitable for the industry.
_____________ (49)Brazil, which produces one quarter of the world’s sugar, has coordinated an international project under Professor Paulo Arrudo of the Universidade Estaudual de Campinas inS?o Paulo. Teams of experts have worked with him to discover more about which parts of the genetic structure of the plant are important for the product of sugar and its overall health.
Despite all the research, however, we still do not fully understand how the genes function in sugar cane _____ (50) This genesis particularly exciting because it makes the plant resistant to rust, a disease which probably originated in India, but is now capable of infecting sugar cane across the world. Scientists believe they will eventually be able to grow a plant which cannot be destroyed by rust.
(50)
选项
A Eventually, a commercial plant was developed which was 5 percent sweeter than before, but also much stronger and less likely to die from disease.
B Since the 1960s, scientists have been analysing the mysteries of the sugar cane’s genetic code.
C One major gene has been identified by Dr. Angélique D’Hont and her team in Montpelier,France.
D The majority of the world’s sugar now comes from this particular commercial species.
E Sugar cane is now much more vigorous and the supply of sugar is therefore more guaranteed.
F Unfortunately, however, the plant started to become weaker and more prone to disease.
答案
C
解析
前文讲到我们现在还没完全了解甘蔗的基因,后文提到this gene,是特指前文中的一 种主要基因,C选项中提到科学家找出了一种主要基因,与题意相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/8F9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheToughGrassThatSweetensOurLivesSugarcanewasonceawildgrass...
共用题干 TheToughGrassThatSweetensOurLivesSugarcanewasonceawildgrass...
共用题干 TheToughGrassThatSweetensOurLivesSugarcanewasonceawildgrass...
TheToughGrassthatSweetensOurLives Sugarcanewasonceawildgrassth...
TheToughGrassthatSweetensOurLives Sugarcanewasonceawildgrassth...
TheToughGrassthatSweetensOurLives Sugarcanewasonceawildgrassth...
TheToughGrassthatSweetensOurLives Sugarcanewasonceawildgrassth...
TheToughGrassthatSweetensOurLives Sugarcanewasonceawildgrassth...
共用题干 TheToughGrassThatSweetensOurLivesSugarcanewasonceawildgrass...
共用题干 TheToughGrassThatSweetensOurLivesSugarcanewasonceawildgrass...
随机试题
补体结合试验前,人血清的灭活温度通常是()。 A.46℃ B.56℃ C.
正常出生体重儿是指 A、出生体重不足2000g的新生儿 B、出生体重不足2
以下属于蒙医基础知识中的“七素”的有 A、精华 B、血 C、肉 D
下列建筑物中,楼梯踏步最大高度不超过0.16m的楼梯包括()。
简述新课程所倡导的新型学生观。
2011年,农户张五家有关情况如下:家庭人口5人,其中父亲65岁、母亲63岁,均
下列对关键酶的叙述错误的是 A.这类酶催化单向反应或非平衡反应 B.其活性受
在美术教学设计中,要突出美术学科自身特点,必须落实美术课程中所具有的人文性、视觉性和()。A.创新性B.形象性C.实践性D.情感性
教师对解除收容教育、劳动教养后回校复学的未成年学生,应当()。A.限制其与其他同学接触B.限制其使用学校的设施C.按其以往表现评价品行D.允许其参
结合材料回答问题: 某图书馆向所有读者免费开放。乞丐、拾荒者和衣衫破旧的民工小心翼翼进来了,无人阻拦,于是他们便堂而皇之地在馆内读书、看报,有读者对此表...