首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第三篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
67
问题
共用题干
第三篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radia-
tion.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it canhot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other
things like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a
radio receiver. Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio
waves,nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in
vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that
is completely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
. This
is the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead
cells with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be
in trouble.They reproduce themselves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does
not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done
without the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel
fine,then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to
serious illness as result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Which of the following can be best inferred from the passage?
A:The importance of protection from radiation cannot be over-emphasized.
B:The mystery about radiation remains unsolved.
C:Cancer is mainly caused by radiation.
D:Radiation can hurt those who are not aware of its danger.
答案
A
解析
由文章第一句“Nuclear power' s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.”可知,核能对人类健康,安全性甚至生命造成的威胁可归纳 到一个词:核辐射。故选C。
由文章第三段第一句和第二句“At very high levels, radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.”可知,高强度的核辐射通过杀死主要器官里的大量细胞,导致动物或人类立刻 死亡。不过即使是最低强度的辐射也可能造成严重的后果(通过损伤主要器官里的少量细胞)。由第二句中的but可知,这是两个对比句,后面一句省略了“by killing little cells in vital organs"。故选B。
在第三段中,significant最可能的含义是:A.致命的;B.有意义的;C.值得注意的;D.有害的。
由文章第三段第一句可知,选项A杀死主要器官里的大量细胞,导致人立刻死亡是正 确的。由文章第三段最后两句话“They can grow into cancer.Some times this does not show up for many years.”可知,选项B损伤细胞,致使细胞多年以后发生癌变是正确的。由文章最后一段 最后一句话“Or a child can be born weak or liable to serious illness as result of radiation absorbec by its grandparents.”可知,选项C影响我们后代的健康是正确的。故选D。
题干的意思是能从文章中推断出的最恰当的陈述是:A.预防核辐射的重要性再强调也 不过分;B.辐射的秘密还没有揭开;C.癌症主要是由辐射引起的;D.辐射可能伤害那些意识不 到辐射危害的人。从文章内容和常识判断,A为正确答案。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/AFdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
随机试题
以下哪项在手法治疗胆绞痛中不常用: A.点按胸7~9右侧压痛点 B.在背部压
(5-7题共用备选答案) A.3mm B.10mm C.12~16mm
下列方法中属于调查研究法的是( )。 Ⅰ.抽样调查 Ⅱ.实地调研 Ⅲ.深
属于开阖补泻中泻法操作的是
国家颁布的与流行病学有关的防治法有 A糖尿病防治法 B艾滋病防治法
患者,女性,56岁,阻塞性黄疸。该患者的大便颜色呈()。A.黑色B.黄褐色C.陶土色D.暗红色E.鲜红色
创伤后应激障碍又称()。 (A)延迟性心因反应(B)急性心因反应 (C)反应性精神病(D)灾难综合征
根据《保险法》的规定,保险合同的当事人为( )。A.投保人和被保险人B.保险人和投保人C.被保险人和受益人D.保险人和被保险人
股份有限公司的权力机构是: A.股东大会B.董事会C.监事会D.职工代表大会
根据企业国有资产法律制度的规定,下列情形中,经同级国有资产监督管理机构批准,国家出资企业可以采取非公开协议方式进行增资的是( )。A.企业债权转为股权B.企