首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇 Nuclear Power and Its DangerNqclear power's danger to health,safet...
共用题干 第三篇 Nuclear Power and Its DangerNqclear power's danger to health,safet...
admin
2020-12-24
49
问题
共用题干
第三篇
Nuclear Power and Its Danger
Nqclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital or-
gans.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is completely
safe.if the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
. This is the case when only
a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few
cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in trouble.They reproduce them-
selves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done with-
out the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel fine,
then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to
serious illness as result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
According to the passage,the danger of nuclear power lies in________.
A:nuclear mystery
B:radiation detection
C:nuclear radiation
D:radiation level
答案
C
解析
由文章第一句“Nuclear power' s danger to health , safety , and even life itself can be summed up in one word: radiation.”可知,核能对人类健康,安全性甚至生命造成的威胁可归纳到一个词:核辐射。故选C。
由文章第三段第一句和第二句“At very high levels , radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.”可知,高强度的核辐射通过杀死主要器官里的大量细胞,导致动物或人类立刻死亡。不过即使是最低强度的辐射也可能造成严重的后果(通过损伤主要器官里的少量细胞)。由第二句中的but可知,这是两个对比句,后面一句省略了by killing little cells in vital or-gans。故选B。
在第三段中,significant最可能的含义是:A.致命的;B.有意义的;C.值得注意的; D.有害的。根据上下文,A项最符合句意。故选A。
由文章第三段第一句可知,选项A:杀死主要器官里的大量细胞,导致人立刻死亡,是正确的。由文章第三段最后两句话“They can grow into cancer.Sometimes this does not show up for many years.”可知,选项B:损伤细胞,致使细胞多年以后发生癌变,是正确的。由文章倒数第二段最后一句话“Or a child can be born weak or liable to serious illness as result of radiation ab-- sorbed by its grandparents.”可知,选项C:影响我们后代的健康,是正确的。故选D。
题干的意思是能从文章中推断出的最恰当的陈述是:A.预防核辐射的重要性再强调也不过分;B.辐射的秘密还没有揭开;C.癌症主要是由辐射引起的;D.辐射可能伤害那些意识不到辐射危害的人。从文章内容和常识判断,A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/ASMQKKKQ
相关试题推荐
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
Heassertedthatnuclearpowerwasasafeandnon-pollutingenergysource.()A.ma
ThedocumentwascompiledbytheDepartmentofHealth.()A.printedB.attachedC.w
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
随机试题
填料式外补偿器的缺点有( )。
根据我国《企业会计准则第22号一金融工具确认和计量》的规定。,衍生工具包括()。
由卫生部颁布的对处方开具、调剂、使用、保存的规范化管理提出了明确规定的是
A.浅龋 B.中龋 C.深龋 D.静止龋 E.继发龋A
孕妇对蛋白需求量最高时在 A.孕1个月 B.孕2个月 C.孕3个月 D.
噪声,从物理性质上看,是由声源作无规则的非周期性振动而产生的,听起来有嘈杂、刺耳的感觉。从环境保护的角度看,人们把一切对生活和工作有妨碍的声音都算作噪声。...
“近朱者赤,近墨者黑”,这句话反映了下列哪种因素对人发展的影响?()A.环境B.遗传C.教育D.社会活动
外感风寒表证伴气滞胸闷不舒者,首选的药物是A:防风B:桂枝C:生姜D:麻黄E:紫苏
社会工作者小刘想针对社区的小学生开展一个教育小组,小刘在工作过程中,应注意( )。A.帮助组员能够认识自我存在的问题和解决问题的需要B.促使组员能够确立新观
某公司新建一条生产线,预计投产后第一年末、第二年末流动资产分别为40万元和50万元,结算性流动负债分别为15万元和20万元,则第二年新增的营运资金是()万元。