首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇 Nuclear Power and Its DangerNqclear power's danger to health,safet...
共用题干 第三篇 Nuclear Power and Its DangerNqclear power's danger to health,safet...
admin
2020-12-24
48
问题
共用题干
第三篇
Nuclear Power and Its Danger
Nqclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
It can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things
like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio
receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,
nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital or-
gans.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is completely
safe.if the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
. This is the case when only
a few cells are hit,and if they are killed outright.Your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few
cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in trouble.They reproduce them-
selves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done with-
out the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel fine,
then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to
serious illness as result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
According to the passage,the danger of nuclear power lies in________.
A:nuclear mystery
B:radiation detection
C:nuclear radiation
D:radiation level
答案
C
解析
由文章第一句“Nuclear power' s danger to health , safety , and even life itself can be summed up in one word: radiation.”可知,核能对人类健康,安全性甚至生命造成的威胁可归纳到一个词:核辐射。故选C。
由文章第三段第一句和第二句“At very high levels , radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.”可知,高强度的核辐射通过杀死主要器官里的大量细胞,导致动物或人类立刻死亡。不过即使是最低强度的辐射也可能造成严重的后果(通过损伤主要器官里的少量细胞)。由第二句中的but可知,这是两个对比句,后面一句省略了by killing little cells in vital or-gans。故选B。
在第三段中,significant最可能的含义是:A.致命的;B.有意义的;C.值得注意的; D.有害的。根据上下文,A项最符合句意。故选A。
由文章第三段第一句可知,选项A:杀死主要器官里的大量细胞,导致人立刻死亡,是正确的。由文章第三段最后两句话“They can grow into cancer.Sometimes this does not show up for many years.”可知,选项B:损伤细胞,致使细胞多年以后发生癌变,是正确的。由文章倒数第二段最后一句话“Or a child can be born weak or liable to serious illness as result of radiation ab-- sorbed by its grandparents.”可知,选项C:影响我们后代的健康,是正确的。故选D。
题干的意思是能从文章中推断出的最恰当的陈述是:A.预防核辐射的重要性再强调也不过分;B.辐射的秘密还没有揭开;C.癌症主要是由辐射引起的;D.辐射可能伤害那些意识不到辐射危害的人。从文章内容和常识判断,A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/ASMQKKKQ
相关试题推荐
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
Heassertedthatnuclearpowerwasasafeandnon-pollutingenergysource.()A.ma
ThedocumentwascompiledbytheDepartmentofHealth.()A.printedB.attachedC.w
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
随机试题
一般而言,企业的速动比率越高,说明其短期债务的债权人权益的安全程度越低。()
提高混凝土的抗渗性和抗冻性的关键是()。
正常骨盆骶耻内径(对角径)的值应为
上皮性根尖肉芽肿转变为根尖周囊肿的方式不包括 A增生的上皮团中央液化,成为囊肿
基金管理人在登记备案后应按照相关规定继续合规运营,按时报送信息,严格履行管理人的职责,保障基金财产的()和安全性。A.独立性B.统一性C.非营利性D
外周血中中性粒细胞增多常见于A:伤寒B:副伤寒C:再生障碍性贫血D:急性链球菌感染E:脾肿大
采用钟点工制,除了核心和管理业务由正式员工承担外,商品搬运、整理、加工和营业工作都由临时雇用的钟点工承担,流通企业员工的这种管理方式适合于()。A:大型超市B
根据《商业银行理财产品销售管理办法》规定,风险评级为三级和四级的理财产品,单一客户销售起点金额不得低于( )万元人民币。A.15B.5C.10D.20
商业银行的高级管理层由()等组成。A.行长B.副行长C.财务负责人D.董事E.股东
下列关于违约责任的说法中,正确的是( )。 A.当事人既约定违约金,又约定定金的,一方违约时,对方可以选择同时适用违约金与定金罚则 B.债务人违约后已经赔