首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择 A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该...
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择 A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该...
admin
2020-12-24
100
问题
下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择 A ; 如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该句的信息文中没有提及,请选择 C 。
Lakes, Too, Feel Global Warming
There’s no doubt: In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming — and trying to figure out what to do about it.
Scientists recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world, and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer — by an average of about 0. 045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small — you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer
temperatures could mean more algae (水藻),and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions,lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better
picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That’s going to be useful,since no country is too big or too small to ignore climate change. Scientists aren’t the only ones concerned Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse (温室)gases we put into the air.
That’s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change ,or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985 and 2009 .
选项
A Right
B Wrong
C Not mentioned
答案
B
解析
文中第二段最后两句话提到科学家连续24年测量了世界上167个湖泊的夜间温度。测量的结果是这些湖泊的温度每年增长0.045℃。题干中“世界的湖泊温度大幅增长”的表达不符合文章本意。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/BLsQKKKQ
相关试题推荐
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorintheHou...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 ADoctorinthe...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6...
随机试题
以下关于自动控制与手工控制的说法中不正确的是( )。
在社会主义市场经济体制下,国家应该运用经济手段和法律手段实行以间接手段为主的宏观
东风8B型内燃机车:保持阀的作用施行过量减压和紧急制动时,使降压风缸压力保持(),以提高机车与车辆缓解时的一致性。A.280-340kpaB.270-33
中国特色社会主义制度的最大优势是()。A.人民代表大会制度B.中国共产党领导的多党合作和政治协商制度C.民族区域自治制度D.中国共产党领导
“因材施教”体现了人的身心发展的()。A.顺序性B.互补性C.差异性D.阶段性
引发需求拉动型通货膨胀的原因主要有()。 A.消费需求过热B.原材料成本上涨 C.投资需求过热D.工资上涨
属于二萜双酯型生物碱的是A.氡化苦参碱B.樟柳碱C.莨菪碱D.黄连碱E.乌头碱
单侧壁导坑法,侧壁导坑宽度一般不宜超过()倍洞宽。A.0.2B.0.3C.0.4D.0.5
下列关于商誉与商标区别的表述错误的是( )。A.商标价值来自于产品所具有的超额获利能力,商誉价值则来自于企业所具有的超额获利能力B.商誉与商标都属于不可辨认
2×15年,甲公司进行了如下股份支付行为: (1)1月1日,甲公司与其100名生产工人签署了股份支付协议,规定自当日起,这些生产工人在企业提供服务满3年...