首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety,an...
共用题干 Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety,an...
admin
2020-12-24
61
问题
共用题干
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.
lt can't be seen or heard,or touched,or tasted,even though it may be all around us.There are other things like that.For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio receiver.Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector.But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is completely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be
significant
.This is the case when only a few cells are hit,and if they are killed outnght.Your body will replace the dead cells with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer.Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
Radiation can hurt us in the way that it can______.
A:kill large numbers of cells in main organs so as to cause death immediately
B:damage cells which may grow into cancer years later
C:affect the healthy growth of our offspring
D:all of the above
答案
D
解析
由文章第一段“Nuclear power ' s danger to health , safety , and even life itself can be summed up in one word : radiation.”可知,核能对人类健康、安全甚至生命造成的威胁可归纳为一个词:核辐射。故选C。
由文章第三段第二句话可知,即使是强度最低的核辐射也会造成严重伤害。接下来作者对此从两方面进行说明,其中第二方面,即第七、八、九句话说,如果细胞仅仅是被破坏了,它们可能会再生,发展为畸形,并最终生成癌细胞,对人体造成危害。故选B。
由文章第三段第四句话“If the radiation does not hit anything important , the damage may not be significant.”可知,如果核辐射没有破坏重要的细胞,这种伤害可能不是致命的。significant意为“致命的”,与fatal(致命的)意思相近。故选A。
由文章第三段第一句话可知,选项A(杀死主要器官里的大量细胞,导致人或动物立刻死亡)是正确的。由文章第三段最后两句话可知,选项B(损伤细胞,致使细胞多年以后发生癌变)是正确的。由文章最后一段最后一句话可知,选项C(影响我们后代的健康)是正确的。故选D。
题干的意思是能从文章中推断出的最恰当的陈述是:A.预防核辐射的重要性再强调也不过分;B.辐射的秘密还没有揭开;C.癌症主要是由辐射引起的;D.辐射可能伤害那些意识不到辐射危害的人。文章通篇都在讲核辐射的危害以及可能导致的严重后果,由此可推断出A项正确。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/CLMQKKKQ
相关试题推荐
Heassertedthatnuclearpowerwasasafeandnon-pollutingenergysource.Amain
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
MoneyorFriendshiporBoth 1Friendsandmoneydon'tmix.It'sadangerou...
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
ThedocumentwascompiledbytheDepartmentofHealth.()A.printedB.attachedC.w
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
随机试题
附属在建筑物外墙的落地橱窗,按其外围水平面积可全部计算建筑面积的,其规定的层高高
CR的谐调处理参数包括 A.谐调类型(GT) B.旋转量(GA) C.旋转
我国2010---2015年人均国内生产总值分别为3.1、3.6、4.0、4.3
公称直径为50mm的管道支架,其设置的最大间距为()m。
下列不属于货币范围的是()
患者男性,60岁,干咳无痰,或痰少而稠,或痰中带血,口干咽燥,声音嘶哑,午后潮热
准予注册的人员,由中国房地产估价师与房地产经纪人学会颁发住房和城乡建设部用印并(
神思恍惚,魂梦颠倒,心悸易哭,肢体困乏,言语无序,舌淡,苔薄白,脉沉细无力,治宜
如果发生未成年人合法权益受到侵犯,()有权予以劝阻、制止或向有关部门提出检举或控告。A.父母或其他监护人B.国家机关C.任何组织或个人D.特定组织和个人
呈长卵形或椭圆形;表面深红或红黄色,有5~8条纵棱,顶端残留萼片的药材是A:栀子B:枸杞子C:金樱子D:连翘E:小茴香