首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 Schooling and EducationIt is commo
共用题干 Schooling and EducationIt is commo
天天题库
2019-12-17
39
问题
共用题干Schooling and Education
It is commonly believed in the United States that school is where people go to get an educa-tion.Nevertheless,it has been said that today children interrupt their education to go to school. The distinction between schooling and education implied by this remark is important. Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no bounds. It can take place anywhere,whether in the shower or in the job,whether in a kitchen or on a tractor. It in-cludes both the formal learning that takes place in schools and the whole universe of informal learning. The agents of education can range from a revered grandparent to the people debating politics on the radio,from a child to a distinguished scientist.
Whereas schooling has a certain predictability,education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other reli- gions.People are engaged in education from infancy on.Education,then,is a very broad,inclusive term .It is a lifelong process,a process that starts long before the start of school,and one that should be an integral part of one's entire life.Schooling,on the other hand,is a specific,formal-ized process,whose general pattern varies little from one setting to the next.
Throughout a country,children arrive at school at approximately the same time,take as-signed seats,are taught by an adult,use similar textbooks,do homework,take exams,and so on .The slices of reality that are to be learned,whether they are the alphabet or an understanding of the workings of government,have usually been limited by the boundaries of the subject being taught.For example,high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their communities or what the newest filmmakers are experi- menting with .There are definite conditions surrounding the formalized process of schooling.
选项
There is no difference between schooling and education in the United States.A: RightB: WrongC: Not mentioned
答案
B
解析
从第一段前三句话我们知道上学与受教育是完全不同的两回事。因此本句表述是错误的。 从第一段“It can take place anywhere…”我们 知道受教育是不受地点限制的,任何地方都可以接受教育。因此本句表述是正确的。 从第二段第一句话我们知道上学是循规蹈矩,可以预测的;而受教育则不受限制,会带来惊喜。因此本句表述是正确的。 从第二段倒数第二句话我们知道教育要比上学开始早的多,但是文章并没有提具体应该在几岁。 从最后一段第一句话我们知道在同一个国家学生上学的时间是几乎相同的。因此本句表述是错误的。 从最后一段倒数第二句我们知道学校所教授的课程之间是界限分明的,并且有些脱离实际。因此本句表述是正确的。 虽然作者字里行间都表达出对教育而不是上学的偏爱,但是文章中并未提到让孩子接受教育停止上学。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/DfHfKKKQ
相关试题推荐
C题干组图形都以垂直的竖线为对称轴,选项中只有C符号这个条件。故选C。
A根据题干图形中,只有两个连着的黑色小方块,可排除BCD。
C题干图形显然有三个相同的图形组成,题干图形翻转可得到C图形。
B题干中所有图形都是呈轴对称的平面图形。
D这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形都是封闭图形,依据这一规律,可以推出第6个小
D这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形,每个小图形中外图的直边数都大于内图的直边数
C这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形,每个小图都由2种图形组成,依据这一规律,选
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,其中两个小图的外框为折线图,
D由题干图形可知,白色圆圈与白色三角形所在面是相对面,由此排除A;黑色圆圏与黑色三角形所在面是相对面,由此排除C;黑色三角形的角指向白圈,B错误。D可由题干图形
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
随机试题
(2017年)甲公司在编制2×17年度财务报表时,发现2×16年度某项管理用无形
划分货币层次的基本依据是资产的()。
股骨髁上骨折最常损伤的动脉是:
下列说法中正确的是()。
二次型用正交变换化成的标准型为()
社会工作者刘兰组织小组成员对于即将举行的活动进行讨论时,组员小蒋的发言脱离了主题
以下金属铸件冷却不采用室温下自然冷却的是()A.金合金B.钴铬合金C.镍铬合金D.钛合金E.以上都不正确
简述小学生学习动机的发展特点。
关于犯罪数额的计算,下列哪一选项是正确的?A:甲15周岁时携带凶器抢夺他人财物价值3万元;17周岁时抢劫他人财物价值2万元。甲的犯罪数额是5万元B:乙收受贿赂
一般来说,造成通货膨胀的重要原因是( )。A.连年的财政赤字B.累积的财政结余C.持续的财政紧缩D.阶段性的货币政策